ts-roodenburgHet moet een vreemde gewaarwording zijn geweest voor Patrick Heymans, voormalig speler en nu trainer van Roodenburg. Nog geen acht maanden geleden stond de krachtige verdediger nog op het veld met de jongens over wie hij nu de baas moet spelen. Het kan snel gaan, want Heymans heeft het naar zijn zin en zette onlangs zelfs zijn handtekening onder een nieuw contract.

 

Ik geloof dat ik je eerst moet feliciteren.

 

 ,,Klopt, het was leuk nieuws. Ik heb toch een beetje zitten twijfelen, maar het is een compliment voor mij dat ik nu nog een jaar bij Roodenburg zal blijven. Ik zie het als een grote stap, want ik zit nu toch de komende anderhalf jaar op de bank bij deze club. Daarom twijfel je ook, is het voor mijn ontwikkeling niet beter om eerst nog als assistent-trainer aan de slag te gaan? Maar iedereen was enthousiast, we zijn hier alles compleet aan het vernieuwen. We hebben een nieuwe technische commissie en een nieuwe pr-commissie en ze hebben die op mij ingesteld. Dus dit is voor mij een hele mooie stap.”

 

Is je eerste halfjaar als hoofdtrainer je mee of tegen gevallen?

 

Roodenburg Valken mei 2012 66 afscheid,,Tsja, ik was acht maanden geleden nog speler en dat is wel vreemd. Met de meeste jongens heb ik gewoon zelf nog gevoetbald. Het was een hele switch, want als assistent-trainer stond ik toch wat meer in de groep. Nu moet ik beslissingen nemen die ik zelf niet eens leuk vind. Een goed voorbeeld is dat ik laatst Marcel Langerak moest bellen om hem te zeggen dat hij wissel zou staan op zaterdag omdat hij het niet goed deed. Dat zijn toch de minder leuke dingen van het hoofdtrainerschap.”

 

 

Foto: Patrick Heijmans bij zijn afscheid als speler in mei 2012.

 

 

Ben je tevreden met de resultaten tot nu toe?

 

,,Ik ben op zich tevreden, ja. We hebben leuke en minder leuke wedstrijden gespeeld, maar al met al ben ik zeer tevreden. We verloren bijvoorbeeld twee keer van laagvliegers na een voorsprong, wellicht door gemakzucht. Maar de week daarop stonden de neuzen weer dezelfde kant op en wonnen we onze wedstrijden. We kunnen voor een mooie periodetitel gaan en dat is ook onze doelstelling. Daarnaast heeft het tweede elftal ook prioriteit, want het gat tussen het eerste en het tweede elftal is nu te groot. Een speler van het eerste kan met twee vingers in de neus met het tweede meekomen, maar voor het eerste net tekort komen. Dat moet anders en het gaat de goede kant op want het tweede staat bovenaan.”

 

Kan je dit jaar zien als een tussenjaar?

 

,,Ja, en dit kan zelfs een heel mooi tussenjaar worden. Kijk, we moeten de kans niet nalaten om te promoveren en dat zullen we ook zeker niet doen. We gaan voor promotie. We maken daar ook nog eens kans op, want inmiddels hebben we elke ploeg behalve Leiden gehad en denk ik dat wij van iedereen kunnen winnen. Alleen Floreant staat qua puntentotaal los van de rest, maar ik vond ze er voetballend gezien zeker niet bovenuit steken. Daarbij hebben we ook nog eens een hele brede selectie.”

 

Wat kunnen we verwachten van de tweede seizoenshelft van Roodenburg?

 

,,We gaan sowieso hameren op minder goals tegen krijgen. Ook het rendement bij het benutten van kansen moet omhoog. Ja, het is een cliché, we moeten minder goals incasseren en zelf meer doelpunten maken, maar ik vind gewoon dat we een te goede verdediging hebben om zoveel goals tegen te krijgen. Ook krijgen we veel doelpunten tegen uit standaardsituaties, daar gaan we dus op oefenen. En niet alleen dat, we moeten ook leren om slimmer te zijn en geen domme overtredingen rond ons strafschopgebied te maken. We moeten die standaardsituaties dus niet alleen leren verdedigen, maar ook leren voorkomen.”

 

In welk opzicht is dit Roodenburg het meest gegroeid ten opzichte van het vorige jaar?

 

,,Qua selectie. Absoluut. De groep kan het perfect vinden met elkaar en ze stralen een hoop plezier uit. Natuurlijk gebeurt er overal wel eens wat, maar als er bij ons een keer iets gebeurt, wordt dat zo uit de wereld geholpen. Dat is wel eens anders geweest. Ik ben dus vooral trots op deze selectie.”

 

Note redactie:  het interview vond vorige week al plaats, maar onze redactie besloot dit vraaggesprek deze week te plaatsen i.v.m. de topdrukte vorige week met trainers die aan het woord kwamen met een terug-en vooruitblik.