Ook deze week weer een kijkje in de keuken bij diverse regionale voetbalclubs. Wat leeft er, wat staat er op stapel? Ook wat verwijzingen naar diverse verslagen die u als lezer wellicht heeft gemist. Natuurlijk kan onze redactie zaken over het hoofd zien. In dat geval: mail gerust naar [email protected]

 • De winterstop is nog niet eens aangebroken en bij FC Rijnland kunnen ze al op zoek naar een nieuwe trainer. De maat was vol voor Ronald Mink na het 3-1 verlies bij Bernardus. Mink was 3.5 jaar hoofdtrainer bij de zondag 4e klasser en liep al 16 jaar rond bij de Leidse club. Mink vertelt meer over zijn keuze via onze homepage (bericht van maandag).
 • BekerAanhoudende regen zorgde voor afgelastingen dit weekend. Het ging voornamelijk om de beker waar een aantal regioploegen nog actief in zijn. Gespeeld of niet de volgende clubs zitten nog steeds in de beker: Lisse (za), Noordwijk, FC Rijnvogels, Quick Boys, Ter Leede, Rijnsburgse Boys, Katwijk, UVS, Zwammerdam, LSVV’70 en Voorschoten’97 (zo).
 • FC Rijnvogels is blij! Het is vrijdag 14 november. In een volle en gezellige doch tevens vrolijk rumoerige kantine stijgt de spanning als de klok richting middernacht wijst. De laatste kavels worden geveild. Kersverse voorzitter Peter Plug bestijgt het podium. Het wordt – voor zover mogelijk – rustig. Jan en Alleman willen immers weten waar de teller na vier uur veilen op stil is blijven staan. De voormalige penningmeester- thans preses – glimt van oor tot oor als hij de eindstand bekend mag maken. Hij kwijt zich bijzonder gretig van zijn taak en kan aan den volke kondt doen dat er een kleine 53.000 euro op de teller staat.
 • Er is ook een veiling aanstaande bij tweedeklasser Foreholte. Deze zal aanstaande vrijdag, 21 november, plaatsvinden in de kantine van de vereniging uit Voorhout.
 • Leuk om te lezen op de site van LSVV’70. Interview met Degradatiespook haalt nationale media. Hij is hot. Wie? Het degradatiespook. Komend weekend heeft hij even vrijaf gekregen, en dat komt goed uit, want ze hebben een weekendje weg gepland met de degradatiespoken. Lekker onderling beetje anekdotes uitwisselen over al die kansloze clubjes, die elk seizoen weer degraderen. Enfin, vorige week sprak het Spook zich exclusief uit op deze site, en andere media hebben het inmiddels overgenomen. Zo ook de populaire site Leidenamateurvoetbal.Featured Degradatie spook_resultaat
 • Altijd kant en klare uitspraken te horen uit de mond van Taoufik Maatoug, na de bekeruitschakeling van GOL Sport. De ploeg van kreeg op bezoek bij FC Zoetermeer een genadeloos pak slaag: 6-0. ,,Ik had beter thuis kunnen blijven joh. Dit was zonde van mijn tijd.’’ Meer over deze zware nederlaag na te lezen op onze homepage.
 • Roodenburg doet het als club goed als het gaat om de sociale media. ,,Wanneer ik dit verhaal op woensdagmorgen schrijf, dan kijk ik via onze website naar het aantal volgers op twitter en het aantal likes op facebook. De cijfers zijn als volgt: Bij Twitter zijn er 134 volgend en 461 volgers van Roodenburg. Bij Facebook zijn er 278 likes
  Daarnaast krijgen een paar honderd e-mailhouders elke zondagavond de RB actueel in de mailbox. Dit meldt een trotse Jan Lovink in RB Actueel, die ook Leidenamateurvoetbal altijd keurig ontvangt van Jan! Ga zo door!
 • WeergaveWoubrugge denkt ook aan iedereen! Lees: Nodig je Opa en Oma uit om op zaterdag 22 november jouw team te komen aanmoedigen. We houden dan bij v.v. Woubrugge een speciale Opa en Oma dag. Het zou leuk zijn als iedereen die dan thuis speelt vraagt of zijn/haar Opa en Oma komen kijken naar de wedstrijd van de kleinkinderen. Op deze dag is er ook een speciale aanbieding in de kantine: koffie of thee met appeltaart voor  maar € 2,50. Dus onder het genot van een lekker bakkie na de wedstrijd gezellig napraten.
 • Weet jij ook zoveel van voetbal? Test jezelf bij FC Rijnvogels! Dit staat op hun website: Vorig jaar, in een bomvolle kantine, werd het een avond vol emotie, passie, parate kennis, strijd en vooral heel veel lachen. Dat is ook dit jaar weer de insteek van de Quiz Avond op vrijdag 28 november. Wie gaat er dit jaar met de wisselbeker en prijzenpot vandoor? We gaan alweer voor de vierde editie van De Quiz Avond! Meer info via: Dirk Dijkhuizen – 0653777336 of [email protected]
 • Het bestuur van Hazerswoudse Boys en hoofdtrainer Manfred van den Bosch zijn overeengekomen om ook na dit seizoen met elkaar verder te gaan. Het wordt het 3e seizoen bij Hazerswoudse Boys van de 42-jarige trainer uit Alphen aan den Rijn. Meer te lezen over de contractverlenging van Van den Bosch via onze homepage.
 • Auteur Ruud Fray van Leidenamateurvoetbal.nl is duidelijk als het gaat om de ‘’Dorpsclubs Zwammerdam en Woubrugge’’:  Zwammerdam en Woubrugge kruisten de degens afgelopen weekend. Beide zijn bekend als echte dorpsclub. Hoewel er hier en daar weleens denigrerend over wordt gesproken is dit absoluut onterecht. Er is niets boers of kneuterigs aan en het zijn verenigingen waar menig grote stadsclub met jaloezie naar zou kunnen kijken. Meer via onze homepage.
 • Leidenamateurvoetbal.nl heeft een ruim aanbod van diversen items op de website staan.  Leest u weleens ‘’Oude Clubhelden’’? Zeer de moeite waard. Mooie interviews met bijzondere Leidenaren uit de regionale voetbalwereld. Kent u ook iemand uit de oude Leidse tijden met een mooi verhaal? Schroom niet en mail de naam en gegevens naar [email protected]Featured_oude clubhelden
 • Valken’68 waarschuwt voor de donkere dagen! ,,Beste ouders en leden van onze vereniging, De trainingen starten en/of eindigen deze periode weer in het donker. Zorg daarom voor goede verlichting op uw fiets of de fiets van uw kind.”
 • We melden het nog maar eens namens Lugdunum: ,,Geachte leden, onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op maandag 24 november s. in ons clubhuis en zal aanvangen om 20.00 uur. Omdat dit de gelegenheid is om jullie te informeren over het reilen en zeilen binnen de club, worden jullie uitgenodigd om hier in grote getale bij aanwezig te zijn. Wij zien uit naar jullie komst. Het Bestuur.”
 • Hij werd door Doekle Terpstra ‘de ongekroonde Koning van de Polder’ genoemd. ,,Hij kent Jan en Alleman, maar blijft zelf altijd op de achtergrond.” Een uitspraak van Agnes Jongerius over Niek Jan van Kesteren die de voorzittershamer ter zijde heeft gelegd bij een voetbalclub, maar nog wel directeur is van de VNO-NCW en landelijk aanzien heeft. Zijn missie is volbracht. Fusieclub FC Rijnvogels– opgebouwd uit MVKV en KRV- staat op de kaart. Niek Jan van Kesteren blikt terug in een openhartig interview, te lezen via onze homepage.
 • Teun Rietveld, wie kent hem niet in het Leiderdorpse. De penningmeester van RCL is afgelopen vrijdag verkozen tot de vrijwilliger van het Jaar! Chapeau Teun (foto)! Teun Rietveld
 • Zie voor wat betreft deze verkiezing ook het promotiefilmpje met Hans Kraay jr: http://www.sportpromotieleiderdorp.nl/sspl/kraay.html
 • Ook lekker Quizzen bij vv Leiden! Lees: Alle voetbalkenners opgelet! Vrijdag 21 november organiseren we de v.v. Leiden Voetbalquiz! Weet jij wie het winnende doelpunt maakte in de EK finale van 1996 of wie er in 2002 landskampioen werd van de Eredivisie? Dan schrijf jij je natuurlijk direct in! Ben je niet zo’n voetbalexpert maar vind je het gewoon gezellig om mee te doen dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Vul het formulier in op de website: vvleiden.com
 • ING is de trotse sponsor geworden van voetbalvereniging S.V. ARC en heeft zich per 1 september 2014 voor 3 jaar aan de club verbonden. In maart 2014 startte ING met één van de meest omvangrijke sponsorprogramma’s in de geschiedenis van het amateurvoetbal om het amateurvoetbal in Nederland naar een hoger plan te tillen.
 • De toekomst van Meerburg? We schrijven het jaar 2020. Waar willen we dan zijn met onze vereniging, wat hebben we dan bereikt, en hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Welke zaken moeten we dan nu veranderen of opstarten en wat is daarin belangrijk? U leest het vv Meerburg richt zich met de jeugd op de toekomst. Lees het hele plan op vvmeerburg.nl
 • Misschien eens interessant, het lezen van het jaarverslag van zondag Topklasser VVSB?! Lees: Tijdens de ALV van 10 november is het jaarverslag, de cijfers en de begroting toegelicht. Het jaarverslag van ons aller VVSB is nu dan ook digitaal beschikbaar: in woord en beeld blikken we terug op het afgelopen seizoen, nemen we je mee in de ontwikkelingen en kijken we vooruit naar de toekomst. Mis je dingen, heb je vragen of juist ideeën? Meld je dan via [email protected]. Via vvsb.nl kunt je het gehele verslag downloaden!
 • Leendert de Goeij was de voorbije weken ‘Tussenpaus’ bij Roodenburg 2. Inmiddels maakte de club bekend dat Wesley Lancel, die niet meer aan voetballen toekomt vanwege een knieblessure, het tweede elftal vanaf nu onder zijn hoede gaat nemen.
 • In de winterstop zal onze redactie alle kampioenen op een rijtje zetten uit het seizoen 2013/2014. Zij verdienen vermelding. Tevens zal er dan weer een jaarlijkse ranglijst worden opgemaakt. Over ranglijsten gesproken: diverse andere wetenswaardigheden zullen ook weer worden gedeeld in de maanden december/januari. Alle regionale clubs komen aan bod. Cijfers spreken boekdelen! Zowel over de jeugd als de senioren.
 • Heb jij nog voetbalschoenen die je niet meer gebruikt maar wel in redelijke staat zijn? Dan kun jij andere mensen blij maken door ze af te staan. Ik ga op 12 december naar Ethiopië waar ik o.a wat ga doen voor een sport project van een vriend van me genaamd Stichting Joni (http://www.stichtingjoni.nl/). Daarvoor kan ik voetbal schoenen goed gebruiken. Kan jij mij helpen? Stuur dan even een berichtje via Facebook of Whatsapp. Of neem je schoenen mee naar Voorschoten’97 en geef ze af bij de bestuurskamer.
 • Oefenduel i.v.m. geringe programma afgelopen weekend: VUC-SJC 3-2.
 • Heeft u interessante foto’s van eerste elftallen van bij Leidenamateurvoetbal aangesloten clubs n.a.v. een wedstrijd en wilt u die graag delen? Onze redactie is er gek op en wellicht dingt u mee naar prijzen als blijk van dank voor uw support. Mail de kiekjes gerust door naar [email protected]
 • De VoetbalDirect.nl Voetbaltoto nummer 4 is blijven staan vanwege teveel afgelastingen. Deze toto komt te vervallen. Toto 5 biedt nieuwe kansen, vanaf woensdag zichtbaar op onze website!
 • Bent u al lid van onze Club van 071 (zie in onze header van de homepage)? Wij kunnen nog wel wat steun gebruiken. Kleine moeite, groot plezier!