HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasse1-3 voorsprong Voorschoten niet genoeg tegen Forum Sport

1-3 voorsprong Voorschoten niet genoeg tegen Forum Sport

-

voorschoten nieuw 2013,,Pas op, we zijn er nog lang niet”, waarschuwde Voorschoten ’97 assistent-trainer Ronald van Delft aan het begin van de tweede helft, die met een 1-3 voorsprong van zijn mannen begon. Hij kreeg maar al te zeer gelijk. Aan het eind van de wedstrijd stond er 5-3 op het scorebord, voor Forum Sport….

Het voetbal was goed wat Voorschoten in de eerste helft liet zien. De bal ging vlot van voet naar voet en als het nodig was werd de diepte gezocht. Forum Sport probeerde met lange ballen gevaar te stichten, maar slaagde daar nauwelijks in. Toch kwamen de gastheren op voorsprong. Door een misverstand in de Voorschotense defensie kon Mathijs Seilberger (een oude bekende, red.) de bal onderscheppen en gemakkelijk langs doelman Robbert van der Post tikken.

Constancia op archieffoto tegen Forum Sport (thuis)

Ruim tien minuten later maakte Voorschoten op een prachtige wijze gelijk. Rechtsback Bryan Verhage kwam langs de lijn op en bracht de bal strak voor. Hoog torende Shemiel Constancia boven zijn tegenstander uit en kopte de bal in de bovenhoek. Hij was het ook die Voorschoten op voorsprong zette. Verhage zocht Constancia in de diepte, die alle vrijheid had om de keeper van Forum Sport te omspelen. Vanzelfsprekend had Voorschoten maling aan het protest van de ploeg uit Voorburg dat luidkeels aangaven dat het “meters buitenspel” was. Soufian Boukhidous vergrootte niet veel later de voorsprong tot 1-3. Een verdediger van Forum Sport dacht de bal aan te nemen tot daar plots de Voorschoten spits opdook, de bal aannam en inschoot.

Met die, op het oog riante, voorsprong begon de tweede helft. Van het goede spel van Voorschoten was niets meer over. Forum dicteerde de wedstrijd en overspeelde van tijd tot tijd het arme Voorschoten. Tien minuten na de rust was het Regilio Bezemer die de tweede van Forum Sport voor zijn rekening nam. De grote en loeisterke spits schermde de bal af en joeg van dichtbij de bal hoog in de touwen. Nog geen twee minuten later was het zelfs gelijk. Wei-Micg Tseng lobde de bal fraai over Van der Post die machteloos moest toezien hoe de bal in het doel verdween. Voorschoten oogde radeloos en hulpeloos en Forum Sport leefde zich combinerend uit. De 4-3 voorsprong kwam er via een penalty. Lars Verlaan kreeg de bal heel ongelukkig tegen zijn hand en de uitstekend fluitende Van Rijsbergen wees naar de stip. Bezemer benutte de buitenkans eenvoudig. De vijfde treffer van Forum Sport was een fraaie: Kees Konings nam een harde voorzet in een keer op zijn schoen en joeg de bal tegen de touwen.

Robin Diets is blij met het voetbal van Voorschoten in de eerste helft: ,,Voetballend hoeven we voor niemand in deze klasse onder te doen. In de eerste helft lieten we zien gewoon beter te zijn dan Forum Sport. Er werd lekker gecombineerd via het middenveld en die 1-3 was een weerspiegeling van de kansen. De tweede helft begonnen we slecht. Daardoor vielen in no time hun goals. Die penalty vond ik discutabel. Verlaan gleed uit, viel half en kreeg toen de bal tegen zijn hand. Er was absoluut geen sprake van een bewuste handsbal.”

Diets geeft eerlijk toe dat het tweede doelpunt van Voorschoten een sterke geur van buitenspel had. ,,Ja, die had afgekeurd kunnen worden, maar goed, de scheidsrechter laat doorspelen en hij bepaalt wat er gebeurt.” De middenvelder van Voorschoten legt zijn vinger op de zere plek als hij het probleem van Voorschoten schetst: ,,In de tweede helft gingen we met hun spel mee: vechtvoetbal en lange ballen. Dat is ons spelletje niet. Dom natuurlijk dat je daarin mee gaat. Het was niet de eerste keer dit seizoen. Dat moet er echt uit. Toch eindigen we,” zo besluit Diets, als zesde. Voetballend hebben we de potentie.”

Forum Sport-Voorschoten ’97: 5-3. 13. Seilberger 1-0, 20. Constancia 1-1, 34. Constancia 1-2, 38. Boukhidous 1-3, 54. Bezemer 2-3, 56. Tseng 3-3, 66. Bezemer (strafschop) 4-3, 79. Konings 5-3.
Forum Sport: Vermeer, Yperlaan (46. Kenepa), Beute (6. De Groot), De Graaf, Hendriks, Drabbe, Tseng (74. Konings), L’Ami, Bezemer, Seilberger, De Jong.
Voorschoten ’97: Van der Post, Verhage, Guijt, Michel, Gashi, Constancia, Van der Krogt, Boukhidous, Diets (66. Pen), Verlaan, Steenvoorden (82. Vonk).
Scheidsrechter Van Rijsbergen. Toeschouwers: 220.