ts rijnvogelsWekenlang stokte de aanvalsmachine van de Vogels en werden er dure punten verspeeld. Tegen hekkensluiter Aalsmeer zou het geschonden blazoen weer eens moeten worden opgepoetst, want een nieuwe uitglijder zou de titelkansen verder doen slinken. Zover kwam het niet in een soeverein gewonnen wedstrijd. Vooraf was bekend dat de mannen uit het bloemendorp de laatste weken aardig wat puntjes bij elkaar speelden. Op de Kooltuin hadden zij evenwel geen schijn van kans en werden naar een kansloze 4-0 nederlaag gespeeld.

Trainer Hein van Heek: ,,We hebben ze vrijwel geen enkele kans gegeven en hadden de wedstrijd in de greep. Na de rust zag ik ook meer voetbal in de ploeg al had gezien het aantal kansen de uitslag nog wel hoger uit kunnen vallen’’, constateerde hij overigens tevreden. ,,Ik ben ook blij dat Mitchel Beijersbergen en Yuri Guijt ook weer eens scoorden want dat is al weer een tijdje geleden. Die 2-0 van Yuri was overigens zeer fraai”, blikte hij voldaan terug. De doelpuntenmaker zelf: ,,Het was inderdaad een mooie goal en ik ben blij dat we onszelf eindelijk weer eens beloond hebben’, glimlachte hij bescheiden. Martin Onderwater die de eerste treffer voor z’n rekening nam, was ook in de gloria. ,,Nog vijf wedstrijden winnen en dan zijn we er”, blikt hij vooruit. Maar zover is het nog lang niet.

Martin Onderwater heeft de ban gebroken
Martin Onderwater heeft de ban gebroken

Eén (voorjaars)zwaluw maakt nog geen zomer. Er mag dan wel opluchting heersen op de Kooltuin, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de suprematie van eerder dit seizoen nog niet helemaal te herkennen was. Het oogde allemaal wel zo maar hier was opponent Aalsmeer debet aan. Veel mannen achter de bal en zelf nauwelijks enig gevaar stichten. Het was dan ook een middag waarin doelman Peter Messemaker in een fauteuil in zijn hok het zaakje rustig kon bekijken. Om er af en toe een keer uit te komen voor een terugspeelbal of een uittrap. De Vogels dus de bovenliggende partij. Maar in het eerste bedrijf was het niet altijd even sprankelend. De verdienste is dat zij niets weg gaven. De voorsprong na een kleine twintig minuten was dan ook terecht. Yuri Guijt tikte het leer tussen een paar blauw-witten tot bij Martin Onderwater en die was de slimste op een paar vierkante meter. Ray Smidt was kansloos op zijn geplaatste inzet. Het wachten was op de 2-0. Die kwam er kort voor de thee. Pieter van den Breggen bezorgde de knikker bij Yuri Guijt en op diens geplaatste inzet was Smidt kansloos. Tea-time.

Een aantal toeschouwers (er waren weer voldoende fans) heeft de 3-0 kort na de hervatting gemist. Een afgeslagen aanval werd een prooi voor captain Sander van der Horst (Man of the Match) die vanaf randje zestien beheerst de treffer binnenschoot die de Vogels daarna makkelijker deden voetballen. Het mag een mirakel worden genoemd dat de vierde treffer zolang uitbleef. Doelman Ray Smidt bleef lang met kunst- vlieg- en voetenwerk staande en had een engeltje op de lat bij een kopbal van Mitchel Beijersbergen. Dat uiteindelijk de 4-0 na veel gemiste kansen toch viel, was conform het beeld van de eenzijdige wedstrijd. Dat uitgerekend Beijersbergen deze na een corner van Pieter van den Breggen binnenkopte, moet voor hem een bevrijding zijn geweest. Wellicht net zo bevrijdend voor zijn teamgenoten die naar een moeizame periode eindelijk weer het zoet der overwinning mochten proeven. En dat smaakte naar meer. Dat méér is ook nodig om met bijgetankt zelfvertrouwen de volgende wedstrijd (uit tegen het lastige GHC) tegemoet te zien. Om de marge van zeven punten te koesteren is een zege nodig want concurrenten Swift en Zwaluwen ’30 wonnen beide. De Amsterdammers en de ploeg uit Hoorn haalden overigens wel de meet met de hakken over de sloot.

De doelman van Aalsmeer had de hele middag zijn handen vol
De doelman van Aalsmeer had de hele middag zijn handen vol

Van Heek nog even in de nastoot: ,,Aan het begin van afgelopen week hebben we bij elkaar gezeten. Was er nou paniek of niet, luidde de vraag. Het antwoord is volmondig nee en zo moet het ook zijn. We moeten de mindere fase achter ons laten en daar is met dit duel tegen Aalsmeer mee aangevangen. We hebben een strijdplan en daar gaan we niet van afwijken.”

Goed nieuws was er ook nog vanuit de leeggelopen ziekenboeg. Eef Schonveld maakte weer wat minuten en Dirk Varkevisser zat op de bank en deed ritme op bij het tweede elftal. FC Rijnvogels wordt er niet minder op..

Rijnvogels: P. Messemaker, J. Zandbergen, K.Wijmer (66. E.Schoneveld), A.Stam. P.v.d.Breggen, S.van der Horst, Y.Guijt, M.Beijersbergen, M.Onderwater (79. R.v.Delft), T.Dijk (60.H.v.Beelen).