ts-valken68Voorbeschouwing 17 (Valken’68, 1e klasse, zaterdag)- Wanneer de voortekenen niet bedriegen behoeft Valken’68 als nieuwkomer alles behalve een modderfiguur te slaan in de eerste klasse. Negen jaar terug rukten de Duyfrak-bewoners ook op naar de eerste klasse, maar na een seizoen op-de-tenen-lopen, vielen de Valkenburgers direct weer terug. Aan een dergelijk scenario wordt nu niet gedacht, hoewel het besef er wel is dat het een pittige klasse is dat 1B.

Erwin de Ridder kijkt terug op een vrij goed verlopen maand met de nodige stevige tegenstanders. ,,Het was heel leerzaam, ja. We hebben gespeeld tegen onder meer de reserves van Katwijk en FC Rijnvogels, het grote Katwijk, GHC, Chabab en Foresters. Stuk voor stuk zware tegenstanders waarin we toch diverse keren ons mannetje stonden. In de laatste wedstrijd tegen Chabab speelden we ook goed voetbal en kwamen ook terecht op 0-2. Door persoonlijke fouten gingen we uiteindelijk onderuit, maar daar zat meer in. En de resultaten waren bemoedigend voor het overige, hoewel we tegen Katwijk wel achter de feiten aanliepen, maar dat is geen schande.”

Valken’68 is een aantal nieuwe spelers aan het inpassen en ook daarover is De Ridder tevreden. ,,Dat loopt lekker ja, maar het zal ongetwijfeld nog wat langer duren voordat het loopt zoals het uiteindelijk moet. Daar hebben echter alle clubs last van. Ik denk dat deze groep sterk voor de dag komt als we voor elkaar werken. Dan zijn we tot veel in staat. De omschakeling moet nog wel beter en voetballend gezien moet het ook nog vooruit gaan. Ja, je hebt gelijk als je stelt dat het tegen GHC er goed uitzag. Maar ik denk ook dat dat onze beste wedstrijd was en GHC stelde teleur in die krachtmeting. Die ploeg zal nu ook wel verder zijn. Worden leuke potjes in de competitie in elk geval.”

ARC is ook een opponent van Valken’68 en sterker nog, die ploeg staat als eerste op de rol. ,,We houden er rekening mee dat het een zware pot wordt, maar daar ligt juist de uitdaging. Ze hebben de voorbije jaren in de top-en hoofdklasse gespeeld dus dat zegt wel wat. We willen uiteraard graag goed starten, want dat mankeerde er vorig seizoen aan. Gelukkig hebben we daarna ons ware gezicht getoond en daarvoor zijn we beloond. Het zou prachtig zijn als we goed uit de startblokken komen zaterdag ongeacht wie de tegenstander is.”

De concurrentie is groot te noemen en trainer Andries Wendt heeft zo zijn keuzes te maken. ,,Ik heb vooralsnog veel gespeeld als controlerende middenvelder, maar dat wil niet zeggen dat ik zaterdag in de basis sta. Er zijn min of meer drie concurrenten: Jan van Duijn, Dico Schaap en Jaber Akhrif hoewel ik in laatst genoemde meer een aanvallende middenvelder zie. Het wordt spannend, maar op dit moment lijkt een plaats bij de eerste elf spelers reëel.”

De Ridder continueert: ,, In de eerste plaats moeten we zorgen dat we ons handhaven. Als dat gelukt is dan kijken we verder. Wie weet waar een serie toe kan leiden. Schorsingen en blessures gaan mede bepalend zijn. Misschien zijn een aantal clubs verder, maar voor de maand augustus hoeven we ons niet te schamen. We gaan met vertrouwen de competitie in. Uitslag voor zaterdag? Laat ik het op 2-1 houden, een mooi begin dus tegen een zware tegenstander.”

Om het geheugen nog even op te frissen hierbij nog even de mutaties zoals die bij onze redactie binnen kwamen in juni.

Gekomen: Sander van Duijn, Dick van der Toorn, Corstiaan Paap (allen Quick Boys), Teun Guijt (Oegstgeest), Johan Le Van (Rijnsburgse Boys), Jaber Akhrif (Quick Boys), Phinney Disseldorp (Voorschoten’97, za), Jan van Duijn (Noordwijk),Hidde Stuivenberg (eigen jeugd).

Vertrokken: Hans van der Bent (Quick Boys), Remco van der Bosch (gestopt), Erik van Duijn (gestopt), Mark van Duijn (Katwijk), Leon Kuijt (Katwijk), Ricardo Vijlbrief (Rijnsburgse Boys), Harmen de Vries (gestopt).