TS-FCBOSHUIZENTerwijl de zondagtak van FC Boshuizen dit seizoen voor het eerst in de hoofdklasse actief is, keerde de zaterdagtak terug in de vierde klasse A. Onder leiding van Anouar Hamdi is de ploeg inmiddels halverwege. De Leidenaren zijn terug te vinden op de negende plaats en kennen tot op heden een wisselvallig seizoen.

Trainer  en ex-prof Hamdi is daarentegen niet zo bezig met het resultaat: ,,Ik vind het belangrijk dat de jongens beter worden en zich ontwikkelen. Veel spelers uit mijn team komen net kijken bij de senioren en moeten nog wennen aan het soort voetbal dat er wordt gespeeld. We kunnen nog een hoop leren met zijn allen en tot nu toe spelen we nog heel wisselvallig.”

Dat FC Boshuizen met een zaterdagtak op de proppen is gekomen, is niet zonder reden legt Hamdi uit: ,,Onze zondagtak is en blijft natuurlijk het belangrijkste binnen de club. Zij komen nu in de hoofdklasse uit en dat is erg mooi. Aan de andere kant is het zo dat de stap voor spelers die overkomen vanuit de A-junioren veel te groot is. Zodoende hebben we besloten te starten met een standaardteam op zaterdag. Op deze manier krijgen jonge spelers de kans zich verder te ontwikkelen en blijven ze tevens behouden voor de club.”

De tweede helft van het seizoen wil Hamdi vooral aangrijpen om het veldspel te verbeteren: ,,Ik hoop dat we meer punten kunnen pakken dan we tijdens de eerste helft van de competitie hebben gedaan. Als ons dat lukt, hebben we het gewoon heel goed gedaan. Daarentegen is het zeker geen ramp als het ons niet lukt. De focus ligt namelijk op de ontwikkeling van de spelers. Ze krijgen de kans om te leren en mogen fouten maken. Ik hoop dat we stapjes vooruit kunnen blijven zetten. Zo zou het bijvoorbeeld mooi zijn als we volgend seizoen in het linkerrijtje kunnen eindigen en wellicht over een aantal jaar in de derde klasse actief kunnen zijn.”

Tot slot vertelde Hamdi ook volgend jaar actief te zijn op South Park: ,,Ik blijf zeker actief binnen de club, alleen is mijn rol nog niet bekend. Wellicht ga ik Stefan Roodakkers bij de zondag volledig assisteren of misschien ga ik dit combineren met het trainerschap op zaterdag. Binnenkort zal hier meer duidelijkheid over komen.”

Overigens verloor FC Boshuizen in de winterstop een oefenwedstrijd met 5-2 van Koudekerk. Aanstaande zaterdag vervolgen de Leidenaren hun weg in de vierde klasse A op bezoek bij SVOW. Het  eerste duel werd gewonnen door de Ledienaren. De ploeg uit Weteringbrug trok met 4-2 aan het kortste eind.