TS-FCBOSHUIZENHedenmorgen maakte Rob van der Touw, woordvoerder in een zware week van en bij FC Boshuizen, bekend dat Stefan Roodakkers per direct de opvolger is van de vorige week op non-actief gestelde Mario Koswal. De oud-speler van UDWS, onder meer opgegaan in het huidige FC Boshuizen, is aangesteld tot en met het volgende seizoen. Roodakkers wacht een zware klus, want de Leidse ploeg staat eenzaam onderin in de hoofdklasse A bij de zondagamateurs, een afdeling waar de Boshuizerkade-ploeg zich juist had ingespeeld via promotie in het seizoen 2012/2013.

Onze redactie nam vandaag even contact op met de nieuwe trainer om wat meer te weten te komen over de gang van zaken. ,,Ik ben ontzettend blij dat ik weer op het trainingsveld kan staan. Zoiets heet popelen. Ik ben mij terdege bewust van de stand op de ranglijst, maar het bestuur heeft mij niets opgelegd. Natuurlijk zullen we er alles aan gaan doen om de huid duur te verkopen en te zien wat er te redden valt. In de eerste plaats moet echter het plezier terugkomen en daar wil ik mij sterk voor maken. Daarnaast heb ik zondag met de groep gesproken en aangegeven dat ik wil dat de discipline terugkomt.”

Roodakkers resultaatMakkelijker gezegd dan gedaan, maar het was inderdaad nog al eens een euvel bij de geel-blauwen die voetballend gezien echt wel de nodige bagage met zich mee dragen. ,,In elk geval heb ik niets aan laatkomers of spelers die liever niet komen trainen. Daar zit ik niet op te wachten en voor hen is er geen plaats meer. We moeten er alles aan doen om nog iets van het seizoen te maken en dat wil ik doen met jongens die bereidheid zijn om hun arbeid daar voor te leveren. Ik wil werken met winnaars. Zo moet het plezier ook terugkomen en dan zien we wel waar we uitkomen.”

FC Boshuizen start met De Dijk als tegenstander. De opponent voert de middenmoot aan en won eerder met 3-1 van de Leidenaren. ,,Deze ploeg is gescout en ik er ben er enorm van onder de indruk geraakt. Ze speelden tegen AFC en die speelden ze van de mat. Dat zegt wel iets. Een zware kluif dus om mee te beginnen, maar we weten allemaal dat het sowieso een enorm karwei wordt. Ik heb er in elk geval heel veel zin in en ik vind FC Boshuizen een mooie club met dito accommodatie. Prachtig dat ik de kans krijg om voor de groep te gaan staan.”

Roodakkers zal dus ook volgend seizoen werkzaam zijn aan de Leidse kade of dat nu in de hoofdklasse is of in de eerste klasse. ,,Zover wil ik nog niet vooruit kijken. Wel zullen we meer de focus leggen op talenten die uit deze regio komen en die graag op dit niveau willen spelen. Zo hopen we ook dat het plezier hier weer terugkeert, want ondanks de stand van zaken blijft het een mooie Leidse club.”