TS-FCBOSHUIZENEerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen is nog altijd ongeslagen na dit weekend. Van het leindende vijftal zijn er nu nog vier over en de Leidenaren bevinden zich nog steeds in dat gelukkige gezelschap. Verdediger Jeffrey Serrao Cesar geeft zijn visie over de met 4-3 gewonnen wedstrijd tegen GDA. Een wedstrijd die meerdere gezichten kende.

Het gaat tot op heden goed met de FC van de kade. Na vier wedstrijden is het team nog ongeslagen alhoewel het de koppositie met Goes, Nieuwerkerk en RKAVV voorlopig moet delen.
Cesar is nieuweling in de geschoonde selectie van trainer Stefan Roodakkers. Hij kwam van het Delftse DHC en lijkt al aardig in het geel-blauwe tenue gewend. ,,Het bevalt me hier goed en heb er veel plezier in en de trainer ziet het ook wel in mij zitten.” Maar de wedstrijd tegen GDA heeft hij niet helemaal kunnen uitspelen. ,,Ik werd plotseling ziek en heb na de rust meer op de wc gezeten. ,,Voordien had hij zijn plicht al gedaan door de 3-0 te scoren, nadat oud-UVS’er Jesper Neuteboom de score had geopend en Marciano Gangadin de tweede treffer voor zijn rekening nam. Christiaan Cabrera Ortega zorgde zelfs nog voor een kwartet aan doelpunten. Met een comfortabele 4-0 voorsprong werd de thee genuttigd.

De Roodakkers-boys leken derhalve op rozen te zitten maar het team uit Loosduinen kwam sterk terug en het werd nog spannend. Serrao: ,,Ik denk dat er teveel nonchalance in de ploeg sloop. Anders kan het niet dat e zo’n ruime voorsprong bijna weggeeft. Wij moeten nog stappen maken”, realiseert de verdediger zich. ,,Vooral geconcentreerd blijven spelen.” De concentratie verslapte na de rust tijdens het sportieve duel waarin de FC uiteindelijk aan het langste eind trok. ,,Het werd nog even spannend constateerde Serrao, die toen weer even van de buikgriep verlost was. ,,Het was vooral in de tweede helft een strijd over en weer waarin de bezoekers sterk terug kwamen. Als we voor en met elkaar blijven strijden komt het wel goed”, is hij er van overtuigd.

Blijven presteren is zijn motto. Nu de focus op de volgende wedstrijd tegen Olympia dat tot op heden middenmoter is . ,,Wij zijn goed gestart en willen graag voor een prijsje gaan.” De weg is echter nog lang maar de ambitieuze verdediger is optimistisch. ,,Ik zal er in ieder geval alles aan doen om goed te blijven presteren. Zijn focus is weer op de komende wedstrijd gericht.

GDA bleef zo puntloos, maar trof tot nu toe wel enkel het kwartet koplopers. FC Boshuizen had wel vertrouwen in het seizoen gezien de voorbereiding, maar dat na vier duels het gedeelde leiderschap werd gedeeld is toch wel een meevaller van jewelste.