Eereste TL bij011Hoofdklasse B (zaterdag)- FC Rijnvogels heeft de eerste nederlaag te pakken in de hoofdklasse op de eigen Kooltuin. Het ging j.l. zaterdag mis in de streekderby tegen Ter Leede (0-2). De Sassenheimers kwamen op goedkope wijze aan de 0-1. Een inzet van spits Mike Dam werd onbedoeld door Joey Zandbergen van richting veranderd, waardoor Peter Messemaker volstrekt kansloos was. Robert Steemers treffer was van grotere schoonheid. De Katwijkers bleven geloven in een beter resultaat, maar de ploeg van Anton Wijsman liet de formatie van Hein van Heek niet terugkeren in de wedstrijd.

Eereste TL bij001
Centrale verdediger Kevin Wijmer werd een dag na de nederlaag gevraagd naar zijn bevindingen. ,,Ontgoocheling? Nee, verre van. We zullen vast vaker tegen een nederlaag aanlopen en het is niet zo dat we kansloos zijn geweest. We staan er nog steeds uitstekend voor en het is niet zo dat alles meteen op de schop gaat bij ons. Eigenlijk vond ik het grotendeels een gelijk opgaande strijd. Zij komen met geluk op 0-1. Ik zal niet zeggen dat dit bepalend was voor de wedstrijd, maar het hielp hen wel. Tegen Quick Boys kwamen wij ook eerst achter dus we raakten niet in paniek. Na de 0-2 werd het wel lastiger. Wanneer we de 1-2 hadden kunnen binnen werken, en die kansen zijn er geweest, zou er zomaar alsnog een gelijkspel op het scorebord hebben kunnen komen. Natuurlijk krijgt elke speler een tikje van een nederlaag en we hebben het er met de spelers ook wel over gehad. Het is altijd goed om te kijken waar het fout ging.”
Dan is de vraag uiteraard waar het dan fout ging. Wijmer analyseert als de nuchterheid zelve. ,,Het was zo slecht nog niet bij ons. Enkel hadden we moeite om er bij Ter Leede doorheen te komen. Zij hebben een aantal gelouterde spelers, die al langer op dit niveau acteren. Ze verdedigden die 0-2 goed en het kwartje viel dit keer niet onze kant op. Ik vond ons bijvoorbeeld bij Kloetinge minder spelen, maar daar zat het meer mee. Maandag praten we over deze wedstrijd met de trainer en dan moeten we daarna lering trekken uit dit soort wedstrijden.”

Eereste TL bij008
Wijmer loopt niet weg voor de nederlaag, maar trekt het vooral breder. ,,Wie had nu verwacht dat we na zes wedstrijden tweede zouden staan? En met dertien uit zeven staan we er nog steeds prima voor. Ik had zelf ingezet om nu een punt of tien te hebben. Dus dat is pure winst. En belangrijker; onze doelstelling is om erin te blijven en daarvoor moeten we uitkomen op tussen de dertig en vijfendertig punten. Na zeven wedstrijden hebben we al dertien punten dus wat dat betreft staan we er netjes bij. Wij hebben ook geen trainer die opeens drastisch zijn zienswijze zal aanpassen en dat slaat prima aan bij deze groep. Van Heek heeft een nuchtere visie en daar ben ik zelf ook van.”
De verdediger blijft een goed gevoel houden over FC Rijnvogels en waarom ook niet. ,,Geen enkele ploeg dendert over ons heen. Ik kijk bijvoorbeeld nu al uit naar Xerxes thuis. Daar verloren we ruim, maar zeker geflatteerd. Dat is zeker geen betere ploeg dan wij hebben.”

Eereste TL bij009
De Rotterdamse opponent laat voorlopig op zich wachten. Volgende week verplaatst de Katwijkse formatie zich eerst naar Noordwijk. ,,Ook weer een leuke wedstrijd. Zij draaien niet bijster goed en daar zullen oorzaken voor zijn. Ik heb een jaartje bij Noordwijk gespeeld, dat is wel apart. Maar verder koester ik geen revanchegevoelens of zo. Het is leuk om voor veel publiek te spelen. Maar uiteindelijk, als het eerste fluitsignaal heeft geklonken, maakt het mij niet uit hoeveel publiek er staat en wie de tegenstander is. Het is zaak dat wij de draad weer oppakken na deze verliespartij. Maar de wond is niet heel groot, we hadden al niet de illusie dat we in het kielzog zouden blijven van Katwijk.”

Eereste TL bij018