nabeschouwing bannerVoor FC Rijnvogels stond er niets meer op het spel dan enkel de eer. Voorschoten’97 had alles te winnen op De Kooltuin. Zoals in het reeds geplaatste verslag te lezen viel, eindigde het treffen in 2-2 en blijft Voorschoten’97, de ploeg van onder meer Sunny Dihal, minimaal nog een week in spanning.

Dihal scoort vrijwel nooit, maar uitgerekend tegen de kampioen scoorde hij vlak voor tijd de 2-2. Een doelpunt die wel eens heel belangrijk kan zijn, hoewel die zekerheid er niet is. De verdediger over zijn treffer. ,,Ik ben sporadisch te vinden in de zestien bij de tegenstander en kom dus zelden in scoringspositie. Nu moest ik mee naar voren, omdat de 2-1 natuurlijk voor ons sowieso waardeloos zou zijn. Op zich ben ik vrij kopsterk, maar dat ik uiteindelijk met mijn voeten scoor is wel leuk. We moeten afwachten wat die treffer betekent, maar ik denk wel dat dit het maximaal haalbare was. Er was wel wat ontlading bij de gelijkmaker, maar later in de kleedkamer kregen we de uitslagen mee en leefde toch meer het gevoel dat het ook beter had kunnen verlopen voor ons.”

Dihal doelde daarbij op de driepunter van RCL, maar ook het feit dat WV- HEDW nog een punt mee pikte na een uitwedstrijd bij Swift. Voorschoten’97 zakte naar de elfde plek en dat zou na 26 wedstrijden nacompetitie betekenen.

Rijnvogels kon vrijuit voetballen, maar was toch hongerig volgens de twee middenvelders Sander van der Horst en Pieter van den Breggen. Eerst de ex-speler van Voorschoten’97 daarover. ,,Voor mij persoonlijk maakt het niets uit tegen wie ik spel. Ik heb een goed jaar gehad bij die club en mede daardoor heb ik de kans gekregen bij FC Rijnvogels. Daar ben ik blij mee, want nu krijg ik ook de kans om in de hoofdklasse uit te komen. Dat neemt allemaal niet weg dat ik van iedereen wil winnen en dus ook van Voorschoten’97.”

Geste van 'buurman' Quick Boys vanwege de een paar weken terug veroverde titel. Sport en verbroedering!
Geste van ‘buurman’ Quick Boys vanwege de een paar weken terug veroverde titel. Sport en verbroedering!

Van der Horst was in die zin ook teleurgesteld met het puntenverlies, hoewel de prooi al lang en breed binnen is. ,,Ik was gretig om te winnen en dat was bij de hele ploeg zo. Enkel waren we voor rust niet scherp en dat kan te maken hebben met het feit dat je onbewust toch weet dat het niet meer hoeft. In de tweede helft hebben we echter wel laten zien wie er wilde winnen en ik dacht ook na de 2-1 dat het klaar was. Wij wilden duidelijk gewoon drie punten toevoegen aan het totaal en Voorschoten’97 kwam hier voor een punt.”

Dihal was zo eerlijk om te stellen dat hij zich min of meer had verzoend met een nederlaag toen het 2-1 was geworden. ,,Lange tijd hadden we het aardig onder controle, maar geleidelijk aan konden we het niet meer belopen en zie je de kwaliteiten van de kampioen. De ruimtes na de 1-1 werden steeds groter en na de 2-1 vreesde ik het ergste. In de slotfase, toen zij na een vervekende blessure verder moesten met tien man omdat ze door de wissels heen waren, probeerden we nog wat te forceren. Gelukkig hebben we nog een puntje overgehouden aan deze moeilijke wedstrijd. Tja nu Aalsmeer. Zij mogen dan wel gedegradeerd zijn, maar wonnen nu wel van Forum Sport. Ik denk dat zij ook gewoon goed willen afsluiten dus we moeten ons niet laten verrassen. Mijn gevoel zegt dat we met onze kwaliteiten die pot moeten kunnen binnenslepen. Ik zeg gewoon dat het goed gaat komen. En ja, ik blijf zeker bij de club. Ik heb het goed naar mij zin en ben blij dat ik een vaste waarde ben geworden nadat ik toch lange tijd geblesseerd ben geweest.”

Verbeten duel tussen doelpuntenmaker Sunny Dihal en Timo Schaap, die ondanks interesse van Voorschoten'97 in Katwijk blijft.
Verbeten duel tussen doelpuntenmaker Sunny Dihal en Timo Schaap, die ondanks interesse van Voorschoten’97 in Katwijk blijft.

FC Rijnvogels sluit volgende week af bij Zwaluwen’30, lange tijd min of meer concurrent op gepaste afstand. Daarna gaat het vizier op de hoofdklasse. Van den Breggen: ,,Daar verheug ik me enorm op. Ik heb eerder tegen Quick Boys gespeeld en teams als bijvoorbeeld Huizen. Dat is toch allemaal leuker dan tegen met alle respect BVCB uit. We gaan zien wie we treffen, maar we hebben er naar uitgekeken en zijn blij dat het zover is. ,,We starten begin juli en gaan twee weken aan de slag. Dan heeft iedereen weer twee weken vakantie en dan gaan we echt beginnen. Nu nog even nagenieten van een prachtseizoen”, stelt Van der Horst gegrond.

Remco Mentink en Hennie Kanbier