Bij aanvang van de competitie liet Valken ’68 zich inchecken voor een reis naar een onbekende eindbestemming. Enkele maanden later staat reisleider Andries Wendt met zijn gezelschap op een keurige derde plaats in de eerste klasse B. Komend weekend komt laagvlieger Haaglandia/Winston op visite. ,,We doen het fantastisch, waar we nu staan had niemand verwacht”, zegt Valken ’68 aanvaller Sven Boonstoppel.

 

Boonstoppels medespeler Lars van Bommel tracht doelman Niels van den Burg te ontwijken, GHC- Valken'68 (25/10)
Boonstoppels medespeler Lars van Bommel tracht doelman Niels van den Burg te ontwijken, GHC- Valken’68 (25/10)

De Duyfraklaan in het pittoreske Valkenburg is terug op de regionale voetbalkaart. Onder leiding van trainer Wendt is de weg die leidt naar het fraaie sportpark een boulevard van succes geworden. Zelfs in een voor haar nieuwe omgeving, de eerste klasse, presteert de Valkenburgse trots boven verwachting. Terwijl Deltasport en Sportlust ’46 strijden om de macht voelen de Valkenburgers zich op hun gemak met de bronzen positie. ,Dit is natuurlijk prachtig. Ons succes wordt vooral verklaard door dat we altijd als team opereren. We staan voor elkaar klaar in het veld en we spelen vaak met een vaste kern die elkaar goed kent. We moeten zeker in de middenmoot kunnen eindigen”, concludeert Boonstoppel. Reeds bij de start van de competitie liet de nieuweling zien over een volwassen elftal te beschikken. ARC kreeg in de openingsronde een draai om de oren en ook Nootdorp, HVC’10 en HBOK moesten capituleren. De enige kansloze tweestrijd vond plaats tegen Zwaluwen ’30 (1-4).

voorbeschouwing167x60

Grote voetballers hebben vaak een klein hart. Boonstoppel flirtte in zijn nog jonge voetbalcarrière al meerdere keren met topamateurverenigingen in de regio. Katwijk en FC Lisse probeerden de Valkenburger te verleiden, maar telkens wuifde hij de avances weg. Ruim een half jaar geleden verklaarde Boonstoppel alsnog de liefde aan een andere mooie vrouw in het Katwijkse voetbalparadijs, FC Rijnvogels. De inkt van de handtekening onder het contract was amper opgedroogd of de twijfel sloeg toe. Er valt een stilte. ,,Ja, natuurlijk droom ik nog wel eens van FC Rijnvogels. Achteraf heb ik er geen spijt van dat ik de beslissing heb teruggedraaid.” Momenteel worstelt de aanvaller vooral met zichzelf. Na een serie duels in de basisformatie belandde hij vorige week tegen GHC (2-2) op de reservebank. ,,Ik was niet echt verrast door de keuze van de trainer. Ik realiseer me dat ik meer rendement zal moeten halen uit mijn acties.” En met gevoel voor zelfreflectie: ,,Misschien is het ook wel goed dat ik nu een stapje terug moet doen. Normaliter was ik zeker van een basisplaats. De concurrentie in de selectie zorgt voor nieuwe prikkels en door keihard te trainen zal ik me moeten terug knokken in de basis.” Ondanks de sportieve dip ziet Boonstoppel de toekomstig rooskleurig in. Belangrijk worden voor het elftal zal uiteindelijk weer moeten leiden tot interesse van andere clubs. ,,FC Rijnvogels trainer Hein van Heek weet dat ik graag hogerop wil. Wanneer dat moment precies is, zal de toekomst moeten uitwijzen. Hij mag me bellen, ik sta open voor een gesprek.”

Het worden spannende maanden want de komende weken staan wedstrijden tegen titelkandidaten op het programma. Op welke bestemming Valken ’68 na de eerste seizoenshelft uitcheckt is de grote vraag. ,,De verschillen in de afdeling zijn klein. Met een portie geluk hadden we zelfs nog hoger kunnen staan. Die wedstrijd tegen DSO hadden we bijvoorbeeld nooit mogen verliezen. Zaterdag gaan we gewoon weer spelen voor drie punten.”

 

Comments are closed.