ts-rclRCL heeft zichzelf een slechte uitgangspositie verschaft na de eerste krachtmeting met Bolnes. Op eigen veld werd de eersteklasser met 1-3 gevloerd door de tweedeklasser, waardoor de Ridderkerkers nu de beste papieren hebben om de zaken voor wat betreft de klasse waarin volgend seizoen wordt gespeeld om te draaien.

In de Bloemerd, waar het Rotterdamse accent beduidend meer hoorbaar was dan dat van de Leiderdorpse aanhang, ging het voor RCL volledig mis in de eerste twintig minuten. Waar de ploeg van Ben Kottenhagen vorige week nog korte metten maakte met Spirit en dominantie toonde, was het nu juist de tegenstander die de lakens uitdeelde. Bolnes deelde in de eerste tien minuten al speldenprikken uit, maar RCL leek niet wakker geschoten van de waarschuwingen.

Dat kwam de ploeg duur te staan. Lankmoedigheid bij het aangaan van een duel van Gwen Koet met vleugelaanvaller Derrel Lionahr leverde een bal op de lat op, maar de terugkaatser zorgde wel voor pijn bij de thuisploeg. Melvin Zaalman pikte daarmee zijn eerste goal mee, maar een minuut of acht later was zijn tweede doeltreffende actie van veel grotere schoonheid. Zeker vijf roodwitten zagen van dichtbij dat de bal met een ziedende vaart en akelige precisie van zijn voet in de bovenhoek verdween. Doelman Michael Verhoef stond erbij als een wassenbeeld in Madame Tussauds.

De 0-2 bracht RCL weliswaar in verlegenheid, maar vanaf dat moment kwam het eindelijk beter in de wedstrijd. Tommy Sinteur mikte een bal net over, waarbij hij enkel een toeschouwer op leeftijd vol raakte. Die schade viel uiteindelijk wel mee en even later was het wel echt raak via Frank Hillebrandt, die als één van de weinige Leiderdorpers wel goed aan de wedstrijd was begonnen. Ook de 2-2 zat er even in, maar Sinteur zag zijn inzet in de korte hoek gepareerd worden door goalie Stefan van der Meulen.

Na de hervatting was het de taak van RCL om op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar het terugzakkende Bolnes bleef loeren op de counter met de genoemde rappe Zaalman en Lionahr. Spits Rutger van Dijk moest echter ook niet uit het oog worden verloren, zeker gezien zijn productie in de vorige ronde tegen Be Fair (vier goals, 7-3 zege, red.). Nick Scheurwater en invaller Tom Oude Veldhuis kregen kansen op de 2-2, maar voor het overige speelde RCL te flets en ideeëloos.

De gang van zaken werd zelfs nog minder rooskleurig voor de Racing Club op het moment dat de ingevallen Nicky de Zeeuw een vrije trap van grote afstand met veel gevoel binnenschoot, andermaal een wonderschone treffer. Zo deden onder meer twee zondagsschoten op zaterdag RCL de das om, maar dat wil nog niet zeggen dat de nummer twaalf uit 1B kansloos is voor lijfsbehoud. Dat was ook de mening van Johan Koot, die de return zal moeten missen. Hij kreeg twee keer geel en mist de return.

,,Het wordt lastig, maar het is geen bijzondere ploeg. Maar dat zijn wij ook niet, zo is het ook wel weer. Die tweebuitenspelers maakten het verschil. Wij moeten daar snel scoren en ze nerveus maken. Laten we een voorbeeld stellen aan Noordwijk, maar het nog net even beter doen.”

RCL-Bolnes 1-3 (1-2). 11. Zaalman 0-1, 19. Zaalman 0-2, 28. Hillebrandt 1-2, 87. De Zeeuw 1-3. Scheidsrechter: Greveling. Toeschouwers: 350.

RCL: Verhoef, Harteveld (64. Van Luxemburg), Koot, Hillebrandt, Koet, Van Bemmel, Sinteur (74. Oude Veldhuis), Leugering (64. Permanand), Farih, Van Westrienen, Scheurwater.

Bron: LD/HK, nabeschouwing volgt spoedig!