ts rijnvogelsZijn bekende, bescheiden glimlach verraadt dat hij nog steeds nageniet van het succes wat hij met de FC Rijnvogels heeft geboekt. Het was bepaald geen grootspraak aan het begin van het seizoen toen hij onomwonden stelde: ,,We leggen de lat hoog”. Hein en zijn Vogels hebben het waar gemaakt en vlogen boven de rest uit. Vanaf het begin hebben zij de dienst in de eerste klasse B West 2 uit gemaakt.

Hoe kijkt hij daar op terug?

,,Wij gingen voor het kampioenschap. Een periode telt bij mij niet. Natuurlijk waren er een paar mindere wedstrijden bij en hadden wij het geluk om soms vlak voor tijd een wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Het geluk van de kampioen zullen we maar zeggen.”Het neemt niet weg dat de Katwijkers met acht punten voorsprong de terechte kampioen zijn geworden. Maar Van Heek is realistisch genoeg om te onderkennen dat er altijd nog wat te verbeteren valt. Natuurlijk waren de thuiswedstrijden tegen RCL en BVCB de besten van het succesvolle seizoen maar de realistische trainer heeft ook ervaren dat zijn team niet altijd in balans was.

FC Rijnvogels 2013 2014

Evenwichtiger

,,We speelden soms wedstrijden met twee gezichten. Dat moet absoluut evenwichtiger worden. Eigenlijk moeten we een hele wedstrijd lang constanter zijn en proberen te blijven domineren. Dat was niet altijd het geval. Vooral na de winterstop kwam er eventjes de klad in. Het trainingskamp in Portugal kwam eigenlijk iets te laat. We hadden daarna nog maar een week om ons op de competitie voor te bereiden. Gelukkig hebben we na een korte mindere periode de draad weer opgepakt en zijn de terechte kampioen geworden.”

Toekomst

Van Heek weet zich voor het komende seizoen versterkt met enkele in zijn optiek bruikbare aanwinsten om in de hoofdklasse mee te kunnen draaien. Vrijwel de hele selectie blijft de Kooltuin trouw en vanuit het tweede zijn Sander van der Gugten en Leen Heemskerk aan de groep toegevoegd. Dus kan Hein vol aan de bak om met zijn team een goed figuur in de hoofdklasse te gaan slaan. Derby’s genoeg om te tonen wat zijn Vogels op hoger niveau waard zullen zijn.

FC Rijnvogels, in cijfers

Totaal: 26 gespeeld, 19 keer winst, 5 keer gelijk,2 keer verlies, 67 voor, 24 tegen

Prestaties thuis: 3e 13-30- 36-14

Prestaties uit: 1e 13-32-31-10

Grootste winst thuis: 4-0 Aalsmeer, 4-0 BVCB

Grootste winst uit: 1-6 Aalsmeer

Grootste nederlaag thuis: 0-1 Nootdorp

Grootste nederlaag uit: 1-0 Swift

Beste periode: 1e, 8-22-24-8

Thuis de nul gehouden: 3 keer

Thuis niet gescoord: 1 keer (Nootdorp)

Uit de nul gehouden: 4 keer

Uit niet gescoord: 1 keer (Swift)