voorschoten nieuw 2013(Zaterdag,1B)- Voorschoten ’97 leed op Adegeest tegen Alexandria ’66 een onverwachte 0-3 nederlaag. Was dat onverwacht of juist helemaal niet? In de uitwedstrijd ging de equipe van Marcel de Hoogt ook al met 4-2 ten onder, dus groen-geel wist op voorhand dat het een lastige pot zou gaan worden.

Dat werd het ook. ,,Deze ploeg ligt ons blijkbaar niet”, ervaart spits Shemiel Constancia. Alexandria ’66 loerde en leunde op de counter en wist deze efficiënte speelwijze al voor de thee in een 0-2 voorsprong om te zetten. Constancia was bepaald niet lovend over de laffe speelwijze van de Rotterdammers, die de punten hard nodig hebben. ,,Het is zo lastig voetballen tegen die gasten. Wij willen aanvallend voetballen en zij zakten steeds maar in. Maar toch hebben zij het slim gespeeld”, klonk het toch enigszins complimenterend richting de rood-witten. ,,Zij hebben tweeënhalve kans gehad en maakten er drie. Ja, zoiets noemt men het maximale rendement behalen.”

Constancia analyserend: ,, Het was voor ons moeilijk om het spel te maken, ook al hadden wij verreweg het meeste balbezit. Dat is eigenlijk het verhaal van deze wedstrijd. Ondanks de 0-2 achterstand gingen we met goede moed de tweede helft in, maar toen de 0-3 viel was het geloof er helemaal uit. Zelf hebben wij weinig kansen gehad.”

,,Eigenlijk een onlogische uitslag”, stelt Constancia. ,,Wij voetballen en hebben het balbezit en zij winnen”. Maar Constancia gaf dus zelf al aan hoe deze niet ingecalculeerde nederlaag tot stand kwam. Even ziek na de wedstrijd, maar vervolgens gewoon weer over tot de orde van de dag.

Constancia op archieffoto tegen Forum Sport
Constancia op archieffoto tegen Forum Sport

Een mogelijke periodetitel om het seizoen nog goed te maken? ,,Wij hebben er nog steeds – en ik ook – geloof in”, zegt Constancia. ,,We krijgen nog veel goede ploegen waartegen het lekker voetballen is en wij moeten het in die wedstrijden laten zien. De eerste wedstrijd is tegen Forum Sport en ik ben verbaasd dat zij zo goed presteren. Dit had ik zeker niet verwacht. Het lijkt me een leuk duel waarin ik mijn ex-maatje Mathijs Seilberger (ook ex-Voorschoten ’97) weer tegen kom. Van hem heb ik gehoord dat zij een goed team hebben en ook aanvallend willen spelen. Het wordt vast een leuke, open pot en ik ben benieuwd”, blikt de spits verlangend naar de volgende wedstrijd vooruit. De eerste ontmoeting eindigde in 3-1 voor de Voorschotenaren dus waarom zou het ook nu weer niet kunnen?

Coach Marcel de Hoogt, die steunpilaar Kasper Michel moest missen, was woest over de teamprestatie. ,,We rommelden maar wat aan en we gaven de doelpunten cadeau. Van fouten moet je leren, maar wij zijn helaas nogal hardleers, want dit is bepaald niet de eerste keer.”

De drie bovenste plaatsen zijn voor Voorschoten’97 te ver weg, maar de achterstand op nummer vier (Forum Sport) bedraagt slechts vier punten. Geheel vrij van kopzorgen richting de onderste plaatsen is de Adegeest-equipe evenwel ook nog niet. Er resteren na dit inhaalduel nog negen wedstrijden voor Voorschoten’97, waar Rodney Sno overigens terug is van weggeweest en inviel tegen Alexandria’66.

Opstelling: Van der Post, Pen, Guijt, Steenvoorden (Blazquez), Verlan, Jouby, Gashi, Van der Krogt, Boukhidous (Sno), Constancia, Diets (Theil).