De afgelopen vijf jaar heeft Leidenamateurvoetbal naast het volgen van de eerste elftallen uit de regio met regelmaat items gepubliceerd over het jeugdvoetbal. Niet voor niks, want onze regio barst van het talent. Clubs hebben een prima jeugdopleiding en diverse clubs hebben hun jeugd op het allerhoogste niveau voetballen. Ook zien we ieder seizoen jeugd aansluiten bij de eerste selectie-elftallen.

We vinden het dus eigenlijk niet meer dan normaal dat we de jeugd een groter platform geven. Onze jeugd verdient het om in de schijnwerpers te staan! Om die reden starten we vanaf komende week met het volgen van 1 jeugdcompetitie. De keuze is daarbij gevallen op de promotieklasse van de D-pupillen. UDO, Hazerswoudse Boys, RCL, UVS en Meerburg zijn onder meer vertegenwoordigd in deze interessante klasse.
Onder het kopje jeugdvoetbal zullen we verslagen en interviews publiceren. Spelers en trainers komen ook aan het woord. Onze redactie heeft uiteraard wel de steun nodig van de desbetreffende clubs (voor foto’s, verslagen en/of beelden).

Welke teams vinden we allemaal terug in de promotieklasse en hoe waren hun prestaties. We lopen ze even langs.
In de beker groep 2 waren de vier bovenste teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het Meerburg met 16 punten die aan het langste eind trok. Gevolgd door Blauw Zwart (16 punten), ASC (12 punten) en UDO (ook 12 punten). De uitslagen van de onderlinge ontmoetingen laten zien dat de vier teams in de nieuwe promotieklasse het elkaar lastig kunnen maken.

Wilhelmus D1 speelde haar bekerwedstrijden in groep 2, 07, eerste klasse. Daar namen ze het op tegen onder meer koploper Wippolder D1, Vredenburch D1 (2de plek) en Haaglandia/Winston D2 (vierde plek). De ploeg uit Den Haag scoorde in zeven wedstrijden 31 doelpunten en kreeg er slechts 4 tegen. Wilhelmus is de enige uit deze poule die aansluit in de promotieklasse, 1ste kl 04P.

In groep 2, 03 eerste klasse vochten , toen nog ongeslagen teams, RCL D1 en Rijnsburgse Boys D1 om de koppositie. In de laatste wedstrijd van de bekercompetitie was het uiteindelijk de club uit Rijnsburg dat RCL D1 met 2-1 versloeg en daarmee als eerste eindigde. VVSB D1 was met 15 punten op de derde plek terug te vinden en UVS D2 pakte een keurige vierde plek.

Het laatste team in de promotieklasse is Hazerswoudse Boys D1. Zij speelden in de beker groep 2, 02 en eindigde met tien punten op de vijfde plek. Groeneweg D1 pakte ongeslagen de eerste plek.

Het beloofd een spannende competitie te worden. Meerburg, RCL en Rijnsburgse Boys lijken op het eerste gezicht de beste papieren te hebben. Wilhelmus is een gevaarlijke outsider maar geen enkel team is bij voorbaat kansloos. Zaterdag worden de eerste kaarten geschud. Met UDO – Rijnsburgse Boys,Hazerswoudse Boys – ASC en Wilhelmus tegen UVS D2, zijn er drie wedstrijden waarbij de teams nieuwe tegenstanders ontmoeten. RCL speelt tegen VVSB. Een weerzien uit de bekerpoule toen RCL met 1-3 won. Blauw-Zwart ontmoet thuis Meerburg. Een eerdere ontmoeting werd door Blauw-Zwart met 2-1 gewonnen.