woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje 11 (12-18 november)

Lopend Vuurtje 11 (12-18 november)

-

Lopend Vuurtje, deel 11. Voor en door de clubs. Door onze redactie geplukt van de diverse websites, aangeleverd gekregen en/of aangevuld. Een wekelijkse ronde langs de regionale voetbalvelden. Bruikbare nieuwtjes zijn altijd welkom! Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor nummer 12 is woensdag 25 november, voor 12 uur.

 • Dinsdagavond j.l. werden er enkele oefenduels gespeeld, waarvan de uitslagen aan ons zijn gemeld. Zo won DoCoS op eigen veld van RCL (2-1). Voor de Leidse ploeg scoorden Tim Gonlag en Melvin van Gent. Opmerkelijk was dat Tommy Sinteur het doel verdedigde bij de tweedeklasser, voor wie Yoeri de Boer scoorde. FC Rijnland boog ruimschoots voor Lugdunum (1-7). Voor de ploeg van Jan Wansink en Henk de Cler troffen Tobias Schaafstra (2), Cem Isitir (2), Mohammed Ajar, Henk Brandt en Peter du Prie doel. Voor de formatie van Paul Pikaar scoorde Jeffrey van der Pompe. FC Boshuizen was een paar maten te groot voor de zondagtak van Voorschoten’97. Het werd 7-0 voor de ploeg van Steef Roodakkers.
 • Binnenkort groot nieuws over een nieuw initiatief. Ook terug te vinden op deze website. Timmeren aan de weg!
 • Op regelmatige basis gaat onze Cees Mentink op pad om oude voetbalhelden te ontmoeten. Hoe is het met de ‘oude knarren van weleer’? De verhalen worden gevreten door ons publiek. Mentink sr. heeft nog diverse afspraken staan, maar mocht u suggesties hebben om een oude topper van vroeger aan het woord te laten, kunt u dat gerust melden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wel is het handig om een adres of telefoonnummer van de desbetreffende kanjer mee te sturen!
 • Gegadigden voor de rubriek Hemd van het Lijf? Meld spelers van het eerste, trainers of bestuursleden gerust aan. Dat mag de persoon in kwestie uiteraard ook zelf doen. Kom je binnenkort even in het zonnetje te staan.
 • Is er een eerste elftalspeler van uw club langer geblesseerd dan twee maanden? En wilt u als club niet dat de speler wordt vergeten? Meld de speler dan aan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie maakt dan ruimte voor de pechvogel in Pleisters, sponzen en waterzakken.
 • Nieuws uit Voorhout. ,,Met de Foreholte-veiling steunen we, als supporters, onze hele vereniging en dat voelt met name goed omdat we van de opbrengst van de veiling niet de nieuwe spits hoeven te betalen! Vrijdagavond 20 november, een bijzondere avond voor onze club. De kenners weten het, maar mocht je nog nooit zijn geweest..vanaf 19.30 mag je er in. Om 20 uur wordt er gestart. Kom naar onze oergezellige kantine voor de jaarlijkse veiling.”
 • Op de site van Valken’68 leuke en minder leuke artikelen. Voor als je iets minder prettigs wilt lezen: lees het verslag van Valken68 tegen Vitesse Delft: ,,Valken’68 acteert als dood vogeltje: 0-4.” Opfleuren dan maar bij: ,,Karaktervol Valken’68 2 wint verdiend van Quick Boys 2
 • Duizend wedstrijden gespeeld, je kunt het je haast niet voorstellen. Op de website van Voorschoten’97 is te lezen dat het toch echt kan onder de kop ,,De 1.000e wedstrijd van Hans was een feest! Op zaterdag 14 november speelde Hans Douw zijn 1.000e” Natuurlijk valt de rest van het verslag op de site te lezen. We, de redactie van LAV, neemt de hoed af voor deze uitzonderlijke prestatie.
 • Vorige week maakten we al melding van een aantal sponsoren die zich verbonden aan Leidse clubs. UVS meldt daarover het volgende op hun website: ,,UVS verwelkomt nieuwe sponsor Kringloop Aalsmeer. De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen mededelen etc.”
 • Een hartverwarmend initiatief van Leidsche Boys. ,, Op vrijdagavond 20 november word er bij Leidsche Boys een benefietwedstrijd gehouden voor Riley Jay ( 2 jaar). Dit mannetje heeft neuroblastoom, dat is een ernstige vorm van kinderkanker. Voor een vervolgbehandeling moet hij naar Amerika en hier is hard geld voor nodig.” Een goede reden om het sportpark aan de Vliet te bezoeken lijkt ons.
 • De meiden gaan naar de zondag lazen we op de site van Meerburg: ,,Sinds dit seizoen spelen zoals iedereen weet bijna elke zondag een aantal jeugdteams thuis op de zondag. Gewoonweg omdat het zaterdag niet meer past met zoveel jeugdteams. Daarom leek het ons leuk om vier thuisspelende meidenteams een keer op zondag te laten acteren.” Welke teams dat zijn? Dat ontdekt men als de Meerburg-site wordt aangeklikt.
 • Alle clubs verwelkomen nieuwe (jeugd)leden met graagte. DoCoS heeft op haar site zelfs een promofilmpje voor de jeugd staan met als motto “Waarom voetballen bij DOCOS?” Het zal aspirant voetballertjes zeker aanspreken.
 • Hazerswoudse Boys hield aan ADO-voebalclinic. Dat het een groot succes was ontdekt men als de site wordt opgezocht: ,,88 enthousiaste voetballers met supporters, 20 vrijwilligers, 1 ADO Den Haag begeleider en 2 ADO Den Haag spelers. Alle ingrediënten om van woensdag 11 november 2015 een topdag te maken bij Hazerswoudse Boys. En een top dag werd het…… etc”.
 • Nog slechts vijf regionale clubs doen mee aan het KNVB bekertoernooi, in categorie 2. Zaterdag aanstaande treffen Lugdunum en DoCoS elkaar in een onvervalste derby, is Zwammerdam gastheer van Verburch en volgende week dinsdag spelen Stompwijk en SJZ tegen elkaar. De winnaars gaan vanzelfsprekend naar de volgende ronde. In categorie 1 komen Quick Boys en Noordwijk in actie, terwijl Katwijk en FC Rijnvogels een onderonsje hebben in een al vooruit te spelen wedstrijd (volgende ronde reeds, maar op die geplande dag speelt Katwijk een competitiewedstrijd, red.). De zondagtak van Voorschoten’97 is vrijgeloot.
 • Komende vrijdag in de UVS-kantine is het weer tijd voor het Old Star Café. Aftrap 18 uur. Gezellig even paar uurtjes over voetbal kwebbelen. Een gebeuren dat bedoeld is om zeker de oude Leidse voetbalsterren bij elkaar te brengen met uiteraard hun supporters van weleer. En dan maar bomen over die o zo gezellige oude tijd, maar zeer zeker ook over het heden en de toekomst van het Leidse voetbal. De organisatoren van deze avond Leen de Goey, Paul de Tombe en Ger Wassenaar ontvangen u met open armen.
 • Onze website staat onder meer bekend om de statistieken. Zo hebben we rijtjes gemaakt van clubs die eind oktober thuis of uit nog niet verloren of op het eigen complex of op verplaatsing juist nog niks konden sprokkelen. Leuk om te zien de komende tijd of de lijstjes nog in tact zullen blijven. Allereerst de clubs die thuis nog ongeslagen zijn: FC Rijnvogels, Noordwijk, Voorschoten’97 (za), Roodenburg (za), Alphense Boys, FC Boshuizen (zo), Foreholte, SJZ, ASC, Kickers’69 en Leidsche Boys (zo). Van dat rijtje ploegen zijn er ook nog bij die de tegenstander zelfs geen gelijkspel toestonden: FC Boshuizen (zo) en Kickers’69.
 • Volgende statistiek. De navolgende clubs wonnen nog geen enkele keer op eigen bodem: WVC (za), ROAC, UDO(zo) en Bernardus.
 • Statistiek nummer drie. Welke clubs zijn in uitwedstrijden nog ongeslagen? Dat zijn er nog zeven, te weten: Quick Boys, DoCoS, Koudekerk, LSVV’70, Teylingen, Meerburg en wederom Kickers’69. De Leimuidenaren kunnen als enige club cijfers overleggen met zelfs een honderdprocentscore!
 • En de en-na-laatste statistiek voor dit moment. Welke clubs namen nog geen enkele keer een driepunter mee naar huis? Dat zijn de navolgende clubs: Valken’68, vv Oegstgeest, Zwammerdam, UDO (za), WVC (za), FC Rijnland, ASC en UDO (zo). Twee clubs staan nog op nul punten na de gespeelde uitwedstrijden: Valken’68 en WVC (za)
 • Welke clubs zijn al meer dan vier wedstrijden achtereen ongeslagen? Gaan we: Quick Boys (vanaf 10 oktober), Kagia (vanaf 17 oktober), DoCoS, Koudekerk en SJZ (zelfs vanaf weekend 19 en 20 september). En dan Warmunda, de vierdeklasser heeft ook al acht duels achtereen niet verloren. Ongeslagen vanaf eind september! Kickers’69 morste in 4A op zondag nog geen enkel punt zelfs. Derhalve de laatste nederlaag dateert van 10 mei 2015. Dat was wel een fiks pak slag overigens. Kampioen van 3A toen, Kickers’69, sloopte de degradant met 10-1..
Ruud Fraij en Hennie Kanbier
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read