woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (12), 19-25 november

Lopend Vuurtje (12), 19-25 november

-

Lopend Vuurtje, deel 12. Voor en door de clubs. Door onze redactie geplukt van de diverse websites, aangeleverd gekregen en/of aangevuld. Een wekelijkse ronde langs de regionale voetbalvelden. Bruikbare nieuwtjes zijn altijd welkom! Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor nummer 12 is woensdag 2 december, voor 12 uur.

 • De jaarveiling bij Rijnvogels was een daverend succes lezen we op hun site: ,,Jaarveiling breekt record. Sommige wat terughoudenden hadden bij het traditionele gokje vooraf aan de jaarlijkse veiling ingezet op een bedrag van tegen de vijftigduizend euro. Op zich zou dat al een geweldig resultaat zijn geweest maar de doemdenkers die voor minder gingen hadden het gelijk niet aan hun zijde. Want de teller wees na middernacht de prachtige score van meer dan…..” Ja, voor het exacte bedrag zal men toch naar de site van Rijnvogels mo
 • Op dinsdagavond is er ook weer geoefend. Van wat onze redactie bereikte: RCL- SJC 3-3 met Leiderdorpse doelpunten van Nick Permanand, Gwen Koet en Nick Guijt. Ook bij vv Oegstgeest versus Roodenburg kwam geen winnaar. Het werd 2-2.
 • Op regelmatige basis gaat onze Cees Mentink op pad om oude voetbalhelden te ontmoeten. Hoe is het met de ‘oude knarren van weleer’? De verhalen worden gevreten door ons publiek. Mentink sr. heeft nog diverse afspraken staan, maar mocht u suggesties hebben om een oude topper van vroeger aan het woord te laten, kunt u dat gerust melden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wel is het handig om een adres of telefoonnummer van de desbetreffende kanjer mee te sturen!
 • Is er een eerste elftalspeler van uw club langer geblesseerd dan twee maanden? En wilt u als club niet dat de speler wordt vergeten? Meld de speler dan aan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie maakt dan ruimte voor de pechvogel in Pleisters, sponzen en waterzakken.
 • Komende vrijdag, 27 november, is de kantine van UVS the place to be voor het maandelijkse sportcafé. Vanaf 17 uur worden er diverse sportpresentaties gegeven.
 • Via de site van Zwammerdam en van ons kan men de beelden van de bekerwedstrijd Zwammerdam-Verburch bekijken. Voor de volgers van “Damme” natuurlijk een must.
 • De eerste nieuwtjes uit de trainerscarrousel zijn ook bekend. Wilfred van Leeuwen blijft VVSB (topklasse, zondag) trouw en het huwelijk van Dogan Corneille met hoofdklasser Noordwijk blijft ook in tact. Erwin van der Lugt heeft ROAC (zondag, 2C) aangegeven er de brui aan te geven na dit lopende seizoen. Meer trainersnieuws te melden? Deel het gerust met onze redactie via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Komende vrijdag de volgende editie van LatjeTrap! Welke club opent dit keer de aanval op lijstaanvoerder vv Oegstgeest?
 • Het Oegstgeestse UDO denkt aan haar leden als het gaat om voordeeltjes: ,,Komende zaterdag is de UDO winkel open. Zoals u weet kunt u altijd bij de jeugdcommissie terecht voor UDO artikelen. Eéns in de zoveel weken pakken we echter wat groter uit en stallen we alle artikelen uit. Op zaterdag 28 november is het weer zover.” Wat er allemaal te koop is? Raadpleeg de site van UDO.
 • Grote successen voor Leidenaren in de top. Zo scoorde Erik Falkenburg tweemaal voor Willem II tegen PSV afgelopen weekend (2-2) en doet Alfons Groenendijk het nog steeds uitstekend met Excelsior. Bij Heracles werd keurig met 0-0 gelijk gespeld, hoewel een overwinning er zeker in zat.
 • December is niet alleen feestmaand, maar ook de maand van de algemene ledenvergaderingen. Voor hen die iets gemist hebben op de site van hun club:
 • Roodenburg en SJZ op 30 november, vvLeiden houdt de vergadering op 8 december en Meerburg en Valken’68 roepen hun leden bij elkaar op 11 december
 • Voetbal zit velen al vroeg in het bloed en kunnen niet wachten om bij een vereniging tegen een balletje aan te trappen. Meerburg weet raad voor de allerjongsten: ,,De Meerburg Champions League is de allerleukste Champions League! Elke zondagochtend is het feest bij Meerburg: dan spelen de kinderen van vijf en zes jaar hun wedstrijdjes in de Champions League. Met heel veel vaders en moeders en opa’s en oma’s als supporters langs de kant. Kinderen van vijf en zes jaar zijn eigenlijk nog te jong …. enz”
 • Op vrijdag 8 januari 2016 vindt de zevende Voetbalquiz van Voorschoten ’97 plaats. De opzet is exact hetzelfde als de vorige zes edities. Gestreden gaat worden in koppels van twee personen. Wie wil zijn voetbalkennis hier testen? Eeuwige roem is hun deel.
 • ,,LVV Lugdunum heeft de aankomende maanden open trainingsavonden in de Kikkerpolder. Lijkt het jou leuk om een aantal keren gratis mee te trainen met leeftijdsgenoten, kom dan naar Lugdunum in de Kikkerpolder en laat zien of jij een talent bent.” Meer op de site van Lugdunum natuurlijk.
 • Voor hen die het bekergebeuren in de regio volgen is er een mooi overzicht te vinden op www.leidenamateurvoetbal.nl. In de header alle uitslagen en het programma. De navolgende regionale clubs zijn nog in de race: Katwijk, Quick Boys, Noordwijk en Voorschoten’97 (zo) in categorie 1 en in 2 DoCoS, Zwammerdam en SJZ.
 • Veel meer natuurlijk op deze site. Denk eens aan de fraaie fotoreportage van Lugdunum-DoCoS of het beeldverslag van UVS-SVC’08. De blauwwitten versloegen de nummer twee; het bekijken waard.
 • De winter deelde voorzichtige speldenprikjes uit. Hagelbuien zorgden voor tijdelijke witte velden en de vraag of de wedstrijd niet gestaakt moest worden. Dat laatste gebeurde niet. Enkel het treffen tussen Roodenburg (zo) en WIK vond geen doorgang. Vandaar ook dat onze verslaggever die gepland stond op deze pot thuis kon blijven.
 • Binnenkort komt er een december feestmaand special van Lopend Vuurtje!
 • Over de feestmaand gesproken. Er zal worden gepubliceerd tot en met 24 december. Vervolgens is er op maandag 28 december een terugblik op het zaalvoetbaltoernooi van Roodenburg in de Zijl. Nieuwtjes over aanblijvende en vertrekkende trainers zullen eveneens worden gemeld. Voor het overige zal onze website vanaf maandag 4 januari weer verder worden voorzien van uiteenlopend nieuws. Dus daarvoor kortstondig een pas op de plaats vanwege de feestdagen en de winterstop.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read