Het Lopend Vuurtje wordt tijdelijk gedoofd. Dit is het laatste nummer van 2015. Na de jaarwisseling wordt het met hernieuwd elan aangestoken. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Stuur uw informatie naar [email protected]. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 5 januari.

 • In diverse kranten was deze week terug te lezen dat het Zilveren Molen Toernooi weer een vervolg krijgt. Dit echter in een andere opzet en onder een andere naam: De Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. Op onze website is daar deze week veel over terug te lezen en ook zijn er beelden van de loting geplaatst, alsmede diverse interviews. Het Zilveren Molen Toernooi had vroeger als thuisbasis het LFC-terrein aan de Boshuizerkade. Die club hield op te bestaan en we kennen nu FC Boshuizen, dat nu verderop de Kade domicilie heeft. Niet toevallig is FC Boshuizen al aan de slag gegaan met het vaststellen van de wedstrijden. De uitslagen en standen en ander nieuws zullen vanaf deze week tot en met de finale gedeeld worden op onze homepage onder het kopje Koetshuis Cup. Liefst 20 elftallen doen mee. Het begin van een nieuwe traditie?
 • Op social media groeit LAV ook nog steeds door. het aantal twitter volgers komt dichtbij de 1800, terwijl Facebook de grens van 1300 heeft behaald. En heeft u onze app al gedownload?
 • Felicitaties aan Quick Boys en Noordwijk voor het bereiken van de laatste acht in categorie 1 van de districtsbeker. Ook van harte aan SJZ, dat tot dezelfde prestatie kwam deze week in categorie 2. En niet te vergeten: hulde aan VVSB! De ploeg van Wilfred van Leeuwen plaatste zich voor de laatste acht van de KNVB-beker ten koste van Capelle. Zelfs de halve finale is nog in zicht wanneer HHC Hardenberg wordt geloot. Of gaan AZ, FC Utrecht, Roda JC, Feyenoord/Willem II, PSV of FC Den Bosch straks in het stof bijten tegen de Noordwijkerhouters.
 • Trainer Angelo Leverock en vierdeklasser Alphia gaan ook na dit seizoen met elkaar verder.
 • GSC/ESDO, competitiegenoot van onder meer de zondagtak van onder meer Voorschoten’97, DOSR en ROAC, heeft twee punten in mindering gekregen. Aanleiding is het gestaakte duel tegen Laakkwartier, waarin de spelers van ESDO hun ongenoegen uitten over een beslissing van de scheidsrechter.
 • Nieuwigheidje bij het Old Stars Café. Dat wordt dit keer niet gehouden in een clubhuis van een sportvereniging, maar bij een echt café. De Pomerans aan de Maredijk is op vrijdag 18 december de locatie waar de kerstborrel van het OSC wordt gehouden. Omdat in de gezellige decembermaand allerlei activiteiten worden georganiseerd in de kantine van de voetbalclubs waar de Old Stars geregeld bijenkomen, moest naar een alternatief worden gezocht voor de maandelijkse reünie. Die wordt gevonden in De Pomerans, waar tijdens de borrel tussen 18 en 20 uur precies dezelfde condities zullen gelden als bij de gebruikelijke samenkomsten. Gespreksonderwerpen zijn er genoeg, zo tegen het einde van het jaar. En misschien kan de vaste kern dit keer ook meedenken en meepraten over de vraag hoe we in 2016 wat meer Old Stars naar het Old Stars Café kunnen ‘lokken’.
 • De zondagtak van Roodenburg won afgelopen weekend voor de vierde keer. Dit keer was Oosterheem het haasje. Helaas was er ook slecht nieuws voor de formatie van Nouri Essaoui. Doelman Yahya Dkhissi brak zijn hand en is ondertussen geopereerd. Onze redactie wenst de sluitpost een spoedig herstel toe.
 • Leiderdorper Paul van der Zwaan blijft aan bij de Haagse hoofdklasser Quick. Momenteel staat zijn ploeg derde en het bestuur is uitermate tevreden over zijn werkwijze. Vorig seizoen behield hij samen met Ronald van Delft Voorschoten’97 voor de eerste klasse. Eerder was Van der Zwan onder meer trainer bij Ter Leede en UVS.
 • Aantrekkelijke actie van Sport 2000 Leiderdorp! Bij onze partner, gevestigd in de Winkelhof, kan een kaartje worden bemachtigd die 20% korting geeft op 1 artikel naar keuze in deze vestiging van 1 januari tot en met 28 februari 2016. Steek je toch weer mooi in de pocket!
 • Kagia begrijpt het. De club uit Lisserbroek heeft kort na de loting van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup ook meteen melding gemaakt van het toernooi op de eigen website. De achterban en leden betrekken, heel goed! Deelnemende clubs: volgen jullie het voorbeeld van de trotse gedeelde nummer 1 uit 3A op zaterdag?
 • Het oliebollentoernooi van FC Rijnland staat gepland op 30 december.
 • Huig Hoek is ook volgend jaar assistent bij Heren 1 van Rijnvogels naast hoofdtrainer Hein van Heek. Hij heeft voor een jaar bijgetekend. Het wordt dan zijn zevende seizoen bij de club uit Katwijk. Daar bleef het niet bij: ook Teun van Duijvenbode verlengde zijn contract als keeperstrainer. Dat wordt dan zijn negende seizoen.
 • De eerste kampioen is bijna binnen meldt de site van RCL niet zonder trots: ,,Tot op heden is RCL MA1 dit seizoen in zowel de beker als de competitie nog ongeslagen. Mocht RCL MA1 a.s. zaterdag winnen van DSS dan is het kampioenschap binnen. Ze spelen a.s. zaterdag om 13.45 uur op eigen veld. U bent van harte welkom!
 • We weten weer een datum van een nieuwjaarsreceptie en wel die van DoCoS: die vindt plaats op zaterdag 9 januari. Aanvang van de nieuwjaarsreceptie is 17 uur in de kantine van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg. De leden zijn van harte welkom!
 • Een goede en deskundige trainer voor de jeugd is van essentieel belang weten ze ook bij Kagia : ,,Ook dit seizoen  2015/2016 zijn wij verheugd om vanuit de VTC jeugd weer een “train de trainer” cursus te kunnen organiseren voor alle jeugdtrainers van VV Kagia (selectie en niet-selectie).”
 • Het Rad van Avontuur draait op 19 december in de kantine van Leiden. Aanvang 16.00 uur
 • Woubrugge organiseert na de bout-middag voor de senioren een gelijknamig evenement voor de jeugd op zaterdag 19 december  vanaf 12.30 uur. De club doet dan de bout van vorige week nog eens maar dan speciaal voor de jeugd. Natuurlijk is iedereen weer welkom. Ook hier een aantal mooie aanzienlijke hoofdprijzen.
 • Nog meer nieuws over Woubrugge: ,,Tijdens de gezellige Boutavond op zaterdag 12 december is aan de jeugdleiders en jeugdtrainers van v.v.Woubrugge nieuwe trainingspakken uitgereikt. De aanschaf van de kleding is mogelijk gemaakt door Lek Sloopwerken uit Woerden en geleverd door Bahlman Sport.”
 • Valken’68 meldt trots, en terecht, dat het de hoogste opbrengst van de regio heeft wat betreft de Grote Clubbactie. Voor het precieze bedrag moet men naar de site van de vereniging.
 • Bijna wekelijks bericht Lopend Vuurtje over een nieuwe sponsor van UVS. Dit keer gaat het om Noordman Hout die zich verbonden heeft aan de club.
 • Op zondag 10 januari organiseert L.V.V. Lugdunum in samenwerking met MARS GAME EVENTS voor de tweede keer een FIFA 16 toernooi voor de C/D/E jeugd. Het toernooi wordt gespeeld op de playstation 4.
 • Het doelpunt van V.V. Oegstgeest A1 speler Fabian Ramayana in de derde seconde van de wedstrijd V.V. Oegstgeest A1 – Kickers ’69 A1 (4-1) is de afgelopen dagen de wereld overgegaan. Na media aandacht van TV West, de Telegraaf, RTL en SBS 6 en Dumpert zijn nu ook de internationale media aan de beurt; van Polen, Duitsland, Zwitserland, Spanje tot Vietnam en Rusland; overal wordt er over V.V. Oegstgeest A1 en Fabian Ramayana geschreven! Natuurlijk was het werelddoelpunt ook te zien op de site van Leidenamateurvoetbal.