Lopend vuurtje deel 7 van 2015 en alweer deel 27 van dit seizoen. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 • De redactie van Leidenamateurvoetbal.nl feliciteert Foreholte en Teylingen met hun veroverde periodetitels. Op naar meer!
 • De mooiste baan in het bestuur komt binnenkort beschikbaar, meldt Meerburg op haar website. Paul Noteboom heeft er bijna drie jaar opzitten en zwaait in juni tijdens de ALV af. Als je het leuk zou vinden om bestuurlijk bij onze vereniging aan de slag te gaan, in een prima draaiend team met een passie voor jeugd en voetbal, meld je dan bij ons bestuur. Jeugdvoorzitter is de allermooiste baan in het bestuur! En je bent van harte welkom. Namens het bestuur, Hennie Muller (mobiel 06-1164.8446)
 • FC Lisse keeperstrainers Eric en Sander volgden een keepersworkshop van hun samenwerkingspartner Ajax in Purmerend. De training werd gegeven door Ajax trainers Martijn Middelbeek (u kent hem misschien nog als oud-doelman van VV Katwijk) en Joost van Dam. Jaarlijkse organiseert Ajax enkele van deze bijeenkomsten (vorig jaar nog bij FC Lisse).
 • In de voorbije weken heeft onze redactie twee keer aandacht besteed aan Henk van Schaik (17), jeugdspeler bij Quick Boys. De Leidenaar liep eerder al stage bij Arsenal en Ipswich Town en ruim een week terug kwam daar Birmingham City. De centrale verdediger beleefde vijf prachtige dagen en voor zijn gevoel ging het ook prima. Gisteren kreeg hij een call van de Engelse club en daarin werd bevestigd dat men in de flink uit de kluiten gewassen Van Schaik een groot talent ziet. Meer over van Schaik op onze homepage en/of onder kopje ‘jeugdvoetbal’.
 • Vorige week kondigde onze redactie aan dat het 5000steartikel (!) geplaatst zou worden sinds onze start in 2011. Welnu, dit weekend was het zover. Onze redactie vroeg aan de lezers om even een korte reactie te geven op dit heugelijke feit. Een compliment, tips, een gevoel, suggesties…alles was welkom. Tal van mensen hebben ons een reactie gestuurd en die logen er niet om. Onze redactie kreeg de nodige complimenten binnen en de hoed ging symbolisch af. Onze redactie dankt iedereen die even de moeite nam. Binnenkort zal er een aparte plek op de website worden gecreëerd waar reacties kunnen worden toegevoegd. Daar staan nu alvast enkele reacties op en er komen ook wat vleiende quotes op van onze Ambassadeurs. Is onze redactie best wel trots op..
 • In samenwerking met de Oegstgeester Golf Club (OGC)start UDO weer met de driving range. In eerste instantie zal de driving range structureel op maandag en dinsdag geopend zijn. Afgelopen maandag 23 februari was de start. Afhankelijk van de belangstelling en de beschikbaarheid van vrijwilligers zullen het aantal dagen worden uitgebreid. Dit alles gaat in nauw overleg tussen UDO en OGC. De openingstijden voor maandag en dinsdag zijn van 9.00 uur tot 15.30 uur. Tot uiterlijk 15.00 uur kan met behulp van magneetkaarten golfballen uit de automaat worden gehaald.
 • Woensdag, 25 februari, wordt de 10e editie gehouden van de talenten dag van Alphense Boys, maar nu voor het eerst in samenwerking met Feyenoord(onze samenwerkingspartner) De inschrijving is overigens al lang gesloten. We verwachten 240 deelnemers. Ben je verhinderd? Dan graag even per email afmelden bij: bahlmann@hetnet.nl Lees verder voor de exacte tijden de website van Alphense Boys.
 • Een schril contrast na afloop van de Katwijkse derby in de catacomben op Nieuw Zuid. Waar Quick Boys-middenvelder Jesse Driebergen een brede grijns, van oor tot oor, niet kan onderdrukken, staat Rijnvogels-doelman Peter Messemaker het huilen nader dan het lachen. De veertigste minuut van de teleurstellende dorpstwist vertelt het verhaal achter de gemoedstoestand van beide spelers….meer over deze derby te lezen via onze homepage.
 • Milan van Schaijk en Osama Rashid hebben hun contract bij eersteklasser Alphense Boys verlengd.
 • Loting districtsbeker kwartfinale. Categorie 1: Ter Leede– Feyenoord AV (1), ’s-Gravenzande- HBS (2), Barendrecht-RKAVV (3), Noordwijk-DHC (4). Halve finale: winnaars 3 tegen 1 en 2 tegen 4. Categorie 2: DUNO- WCR (1), DBGC-Hellevoetsluis (2), Maense-Voorschoten’97 (3), SVS-KMD (4). Halve finale: winnaars 3 tegen 1 en 2 tegen 4.
 • Op zaterdag 21 maart 2015is het themafeest bij RCL, Helden & Heldinnen. Zorg dat je er bij bent! Het begint om 20:30 en duurt to 1:30 uur. Kaarten zijn te koop voor slechts 5 euro aan de bar. Ook zijn ze verkrijgbaar bij Barry Verhoogt, Renaldo Nagtegeller, Marcel van Alphen, Rolf Boom, Frank Hillebrandt en Bas van Liere. Koop de kaarten snel zodat de organisatie de opbrengst maximaal kan investeren in dit knalfeest!
 • Triest nieuws! Louis de Bolster is overleden. In de gezegende leeftijd van 93 jaar is op 16/2/2015 overleden de nog oudst levende Roodenburger, Louis de Bolster. Vorig jaar is hij samen met familie  langs geweest en werd hij ontvangen in de bestuurskamer door Raymond Keur. Louis was ” van de Leidse Hout” en een van zijn laatste wensen was om het complex in Noord nog eens te bekijken en de aftrap te doen. Dit gebeurde in een wedstrijd van de zaterdag 3, een team waarin ook Dennis Siebert, een familielid van Louis meespeelde.  Louis zat jarenlang in de redactie van ons clubblad (de Blauw Zwarter). Ter gelegenheid van zijn bezoek heeft Cees Mentink vorig jaar een interview met Louis en zijn vrouw gehad. Vroeger kwam het clubnieuws op een heel andere manier naar de leden. Namens leidenamateurvoetbal.nl wensen wij familie en dierbaren veel sterkte toe……
 • Heb je een EHBO diploma en wil je een paar uurtjes helpen bij Kagia om er voor onze jeugd weer een geweldige dag van te maken. Voor het jeugdtoernooi van de C / D en het toernooi van de E / F en MP zijn we op zoek naar EHBO-ers. Het E / F / MP toernooi is op 14 mei 2015 en het toernooi van de C / D is op 06 juni 2015. Voor beide toernooien zijn we op zoek naar mensen die een EHBO diploma hebben om, indien het nodig is, kunnen helpen bij (sport) blessures. Hier staat tegenover dat je wordt voorzien van een bakkie koffie en een AA-tje en een lekker broodje tussen de middag. Heb je een EHBO diploma en wil je een paar uurtjes helpen om er voor onze jeugd weer een geweldige dag van te maken, meld je dan aan via: toernooien@kagia.nl
 • Ere-voorzitter Dick Barnhoornvan GHC, blikt terug op de algemene leden vergadering: ,,Een wat drukker bezochte vergadering dan de voorgaande jaren, maar spijtig genoeg zijn er toch vele leden niet op komen dagen op deze vergadering. Jammer is dit, daar dit juist de gelegenheid is om samen met het bestuur van GHC, van gedachten te wisselen over het wel en wee van jullie/onze club. Zeer zeker een avond voor degene die, nog al eens langs de lijn en aan de bar, de nodige kritiek hebben op het gevoerde beleid om juist nu hierover met elkaar van gedachten te wisselen. We noemen dit een gemiste kans. We gaan er dan ook vanuit dat er geen [meer] opmerkingen/kritiek is/zijn op het gevoerde beleid! Fijn was in elk geval dat er diverse ouders van onze jeugd wel aanwezig waren. Met deze bezorgde maar zeer zeker meedenkende ouders ontspon zich een prima discussie over onze parel binnen de vereniging namelijk de jeugdafdeling”….. in zijn geheel te lezen via: vv-ghc.nl
 • Onze (top)huisfotograaf, Hidde de Meijwas voor LAV aanwezig bij UVS – SEV. UVS leed zaterdagmiddag de tweede (thuis)nederlaag van het seizoen. De blauw-witten waren uitgeweken naar het kunstgras om SEV te bestrijden (het hoofdveld was afgekeurd, red.), maar de Leidschendammers bleken het meest gelukkig (0-1), waar een gelijkspel meer op zijn plaats zou zijn geweest…..de foto’s zijn te bezichtigen via de UVS-clubpagina.
 • Op vrijdag 27 februari 2015is het weer zover: Het Veense kampioenschap Voetbalquiz 2015. In de DOSR-kantine worden 80 voetbal gerelateerde vragen op jullie afgevuurd. De vragen zullen, zoals jullie van BiBa gewend zijn, ingeleid worden door foto- of videomateriaal welke te zien zijn op 1 van de vele grote schermen in de kantine. De vragen zullen louter over het professionele voetbal gaan. Onderwerpen die jullie kunnen verwachten komen onder anderen uit de categorieën: Nederlands elftal, Europa Cups en vaderlandse competities. Ook zullen we tijdens de pauze weer een petje op / petje af equivalent organiseren waarbij ook de, qua kennis, wat minder bedeelden onder jullie nog een kans maken om er toch nog met een prijs vandoor te gaan. Heb je binding met DOSR en/of met de regio dan kun je je inschrijven met een team van maximaal 4 personen. Zogenaamde ‘broodquizzers’ zullen niet welkom zijn.
 • Voor de zesde maal op rij wist GOL Sport een competitiewedstrijd niet tot een goed einde te brengen. Op bezoek bij UDO, op Sportpark de Voscuyl, werd er met 4-1 verloren van de directe concurrent in de strijd om degradatie. Een gebrek aan passie, inzet en werklust voor elkaar’’, zo kenmerkte de nummer 10 van GOL Sport, Nick van der Reijden, de prestatie van zijn team. ,,We zullen harder voor elkaar moeten werken, willen we nog resultaten gaan behalen met dit elftal…..Dylan Dijkstra praat u graag bij over deze match, via onze homepage.
 • GDA is verheugd mede te delen dat zij er in zijn geslaagd om een trainer voor de zondagselectie voor het seizoen 2015 – 2016 te contracteren in de persoon van Dennis Olman. Dennis Olman volgt met ingang van het nieuwe seizoen de huidige trainer John Baven op. Olman zijn trainerscarrière voerde hem van PEC Den Haag richting Leiden waar hij in totaal nu elf seizoenen achtereen als hoofdtrainer actief is. Dennis Olman was zes seizoenen trainer van FC Boshuizen en promoveerde in die periode van de derde naar de eerste klasse van het zondagvoetbal. Na FC Boshuizen vertrok Olman naar het Leidse GHC, waar hij nu inmiddels vijf jaar aan het roer staat en ook daar promoveerde de club onder zijn leiding naar de eerste klasse in het zaterdagvoetbal.
 • U bent gewaarschuwd! Zo meldt vv Woubrugge het volgende op hun website: Overtreding heeft consequentiesHet blijkt nog niet voor iedereen duidelijk dat het sportcomplex van v.v.Woubrugge op zondag gesloten is. De laatste weken zijn er weer regelmatig kinderen op ons terrein (en op de velden) gezien. Het is het beleid van het hoofdbestuur dat bij overtreding direct een schorsing van één wedstrijd wordt opgelegd. In het Oktober-nummer van Score heeft hier een toelichting op gestaan. Voor 6 spelers is dit inmiddels uitgevoerd met de consequentie dat ze zelf één wedstrijd niet mogen spelen. Hiermee duperen zij hun elftal, maar doordat er spelers van andere teams moeten invallen worden ook deze teams benadeeld………
 • De winnaar van toto 13 is Martijn…….  De winnaar, van harte uiteraard, zal een prijs tegemoet kunnen zien! Elke week zal onze redactie vijf regionale voetbalwedstrijden in een toto opnemen. Altijd prijs want er zal in principe elke week een winnaar komen. Als je er maar de meeste goed hebt. Bij gelijk eindigen zal er worden geloot door onze redactie. De winnaar ontvangt een waardebon van VoetbalDirect.nl ter waarde van 25 euro EN zal worden uitgenodigd voor ons gala in de maand juni!  Verzoek aan de winnaar: stuur gerust een selfie op zodat je even kunt pronken met de prijs op onze website! VoetbalDirect is dé online voetbalshop met het ruimste assortiment voetbalschoenen en voetbalkleding. Ook voor keepers en scheidsrechters. Niet goed, geld …Wat moet je doen voor deze toto? Enkel vijf duels voorspellen en klaar is Kees. Dit volgens het principe een 1 is dat de thuisploeg wint, een gelijkspel is een X en een 2 betekent een zege voor de bezoekers. Dat is alles en kost dus sowieso niets! Iedereen kan meedoen, behalve dan onze eigen redactieleden.
 • In de vorige editie van Lopend Vuurtje deed onze redactie een oproep voor aanmeldingen voor onze rubriek Hemd van het Lijf. Waar blijven julllie? Spelers, trainers en bestuursleden zijn welkom om even in de spotlights te staan. Aanmelden kan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Het is nog steeds onduidelijk of Henk de Cler ook volgend seizoen trainer is van Lugdunum. De opvolger bij GHC van Dennis Olman is eveneens nog niet bekend. Mario Koswal zou in de picture zijn bij GOL Sport om de trainingen te gaan doen in het seizoen 2015-2016.