In het 28ste deel van de rubriek Lopend Vuurtje van dit seizoen weer de nodige weetjes uit onze voetbalregio. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

– Het lijkt nog ver weg, maar Voorschoten’97 is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor ons D-selectie Paastoernooi. De spelers van Anderlecht en die van Sporting Lokeren komen een dag van tevoren (eerste paasdag). De jongens slapen in tweetallen bij gastgezinnen. Normaal komt alleen Anderlecht al op zondag, maar dit keer komen de onder 12 pupillen van Sporting Lokeren ook op eerste paasdag aan. We zoeken dus 15 – 18 gastgezinnen dit jaar. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht bij Patricia Vogel (patriciav97@live.nl).

– De Supportersclub van FC Lisse doet niet aan algemene ledenvergaderingen. Dat is uit de tijd. Modern is het om een inloopavond te organiseren. Leden van de Supportersclub zijn welkom op Ter Specke op dinsdag 17 maart. Tussen zeven en acht uur is in een van de commissiekamers van FC Lisse een inloopavond. De mogelijkheid letterlijk in de boeken te kijken van de Supportersclub. De gelegenheid vragen te stellen aan de bestuursleden van de Supportersclub. Met voorstellen te komen. De koffie staat klaar vanaf zeven uur.

– Er is weer veel gescoord afgelopen weekend. Voorspelbare (toto) uitslagen, juist verrassingen, periodetitels en degradatiespoken die gevaarlijk aanwezig zijn. Zoals wekelijks het geval is ook nu een een praatje tussen Unity FM en Leidenamateurvoetbal.nl vanuit ‘helikopter-perspectief’. Te beluisteren via onze homepage.

– Eerste klasse B (zaterdag)- En weer stond GHC met lege handen. De Leidse eersteklasser verloor voor de tiende keer dit seizoen en voor de derde keer op rij vanaf de winterstop. Dit keer was ARC de ‘boosdoener’, hoewel in het Leidse kamp de arbiter meer verweten werd. Een cruciaal moment rond de twintigste minuut zorgde ervoor dat GHC de controle kwijt raakte en dat ARC kon weg spurten naar 1-3. Ondanks alle inspanningen van GHC na de rust, werd het geen succesvolle inhaalrace. Eindredacteur en initiatiefnemer van deze site, Hennie Kanbier, was er live bij aanwezig. Zie de homepage.

– Altijd leuk een uitje!: Op zaterdag 21 februari zijn alle E-pupillen met begeleiders en trainers naar de wedstrijd ADO Den Haag – PEC Zwolle geweest. Om 17.00 uur vertrokken ze met de Valken’68 spelersbus van de firma Beuk naar het Kyocera in Den Haag. Een volle tribune en een geweldige sfeer, met als hoogtepunt 2 doelpunten in blessuretijd. ADO Den Haag won met 3-2. Dit feestje werd mede mogelijk gemaakt uit de opbrengst van de Grote Club Actie.

– Afgelopen zaterdag verloor FC Rijnvogels verrassend en bovenal onnodig van Kloetinge hetgeen tot zure gezichten leidde op sportcomplex De Kooltuin. De Katwijkers blijven wel in de middenmoot, maar hebben nog wel wat punten nodig om rustig te kunnen gaan slapen. Toch was er ook nog goed nieuws te melden. De hoofdklasser trok Wouter Soomer aan voor het volgende seizoen. Onze verslaggever Remco Mentink sprak even met de centrale verdediger. Te beluisteren via onze homepage.

VV Oegstgeest is op zoek naar….: Onze website wordt goed bezocht en levendig, mede dankzij de vele nieuwsberichten en wedstrijdverslagen. Wedstrijdverslagen kunnen door leiders, ouders/verzorgers en leden zelf op de website worden geplaatst. Klik op de link hieronder. Wil je het bericht door de beheerder laten plaatsen, of heb je foto’s of andere informatie, mail dan met de beheerder: Martin Reedijk, website@vvoegstgeest.nl.

– Wist u dat de KNVB antwoorden op de volgende vragen heeft gebundeld? Lees: Kan ik een vrijstelling (baaldag) krijgen? Kan ik voor een speler dispensatie krijgen? Wat zijn de kosten per team voor competitiedeelname? Dit zijn slechts enkele van vele vragen die verenigingen kunnen hebben. Omdat het voor verenigingen vaak een lastige klus is om de juiste informatie te vinden op de online kanalen van de KNVB, zijn de meest gestelde vragen en besproken onderwerpen nu gebundeld op knvb.nl/faq. De KNVB hoopt met deze veel gestelde vragenpagina bestuurders van dienst te zijn, maar tegelijkertijd moet het ook voor bestuurders een plek zijn om naar te verwijzen bij vragen binnen de vereniging.

Alfons Groenendijk is ontslagen als technisch directeur bij de Roemeens voetbalclub Universitatea Cluj. De Leidenaar vertrok tegelijk met de ontslagen trainer George Ogararu na de 3-0-nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Dinamo Boekarest. Voor Groenendijk kwam het ontslag niet als een verrassing. ,,Ik ben meegekomen met Ogararu, dus toen hij werd ontslagen was het voor mij duidelijk. Dat hoort er kennelijk bij in deze landen. In de laatste negentien speelronden zijn er in de Roemeense competitie al 25 trainers ontslagen”, vertelt Groenendijk tegen Voetbal International. ,,Maar goed, geen kwaad woord over deze club. Want ik had dit avontuur voor geen goud willen missen.”
Groenendijk kwam als voetballer uit voor onder meer FC Den Haag en Roda JC en Ajax. Als trainer was hij eerder werkzaam bij Katwijk, Willem II en FC Den Bosch.

– Leidenamateurvoetbal was bij de derby tussen Roodenburg en UVS. Dit leverde een mooie samenvatting op inclusief enkele interviews met spelers. Hidde de Meij en Milo Braun hadden voor LAV weer zijn camera paraat, zie de beelden op de homepage.

GOL Sport is na een vlotte start halverwege de competitie in een duikvlucht beland richting gevarenzone. Zondagmiddag werden tegen het eveneens zwalkende Van Nispen in een uiterst povere wedstrijd de punten broederlijk gedeeld (2-2). Pingeldoos Mo Achahbar, door tweede trainer Anuar Hamdi (Maatoug in de ziekenboeg, red.) toegeschreeuwd om sneller te spelen, was met zijn twee treffers de grote man bij de thuisclub. De grillige buitenspeler was met zijn rushes vaak een plaag voor de Zilkenaren, maar zag tevens zijn dribbels te vaak mislukken. Good old Wim Mugge was erbij namens LAV, zie de homepage.

VV Woubrugge is eruit! Lees: De definitieve datum voor de avond onder leiding van Dhr. Nico de Jong is op 4 maart om 19:30! Dus heb jij interesse in het scheidsrechter zijn of wil je meer te weten komen over het scheidsrechter zijn? Kom dan op 4 Maart om 19:30 naar de kantine van onze vereniging. Zet hem in uw agenda! Groet, De Scheidsrechterscommissie.

– Na jarenlang trouw de vlag gehanteerd te hebben langs de lijn bij het eerste elftal van Alphia heeft grensrechter Fred Hazenbroek besloten met ingang van het komend seizoen zijn vlag aan de wilgen te hangen! We zijn dus dringend op zoek naar een opvolger van Fred. Dus ben jij diegene die zegt verstand van voetbal te hebben en heb je altijd al met de vlag langs de lijn willen lopen, grijp nu je kans en meld je aan als grensrechter! via: voorzitter@alphia.nl

– Dinsdag 17 februari zijn de Groene Smurfen bij vv Zwammerdam met een prachtig zonnetje gestart met de eerste training van 2015. Maar liefst tien spelers waren afgekomen op de uitnodiging om te komen. Er was alles aan gedaan om via media en posters bekend te maken dat de Groene Smurfen van start gingen. Volgens enkele ouders stonden hun zoons al enkele weken te trappelen om weer te beginnen. De trainers Adri van Jaarsveld en Beau Schonewille (helaas was Ron Loos afwezig) hadden een leuke en afwisselende training in elkaar gedraaid waar de spelers enthousiast mee aan de slag gingen. We hopen dat deze opkomst blijft en er nog meer spelers/speelsters zich aandienen. Dus Groene Smurfen neem een vriendje, buurjongen, neefje of gewoon klasgenoot mee de volgende keer!

– Wat is er allemaal bij RCL aan de hand?! Robert Toret, noteerde het voor u: De ambities ten spijt, voor RCL lijkt het kampioenschap na de 2-0 nederlaag verder dan ooit. Het gat met koploper BVCB bedraagt inmiddels zeven punten voor de Leiderdorpers, die zichzelf inmiddels terugvinden op een teleurstellende vijfde plaats. De titelaspiraties kunnen voorlopig de ijskast is, vindt ook Ben Kottenhagen. ,,Laten we het daar maar niet eens over hebben. Dat is nu niet aan de orde, zeker niet in deze vormcrisis. Eerst maar proberen weer een keer een wedstrijd te winnen. En misschien nog wel belangrijker: fatsoenlijk voetballen.’’

– Ben je tussen de 5 en 55 jaar en heb je zin om te voetballen bij een gezellig en sportief team? Grijp dan NU je kans en kom voetballen bij LUGDUNUM in Leiden! Onze Meisjes- en Vrouwenafdeling is de afgelopen maanden spectaculair gegroeid door de vele nieuwe aanmeldingen. Hierdoor is het bijna mogelijk weer nieuwe teams aan te melden bij de KNVB. Daarom zoeken wij nog een aantal meisjes en vrouwen die graag willen voetballen bij een sportieve vereniging in een leuk, gezellig en bovendien vrolijk meisjes- of vrouwenteam. Info via: www.lugdunum.nl

– In de week van 23 februari zal gestart worden met de werkzaamheden voor de realisatie van de 8 nieuwe kleedkamers. De komende maanden zal er sprake (kunnen) zijn van enige hinder voor spelers en toeschouwers. Warmunda en SESO vragen om begrip voor deze situatie.

– De meisjes van DoCoS MD1 en MC2 hebben met hun stralende lach als ballenmeisjes bijgedragen aan de opkomst en start van de topper in het vrouwenvoetbal tussen ADO en Ajax. In het Kyocera Stadion in Den Haag waren de enthousiaste meiden van DoCoS MD1 en MC2 op tijd aanwezig voor de opkomst van beide teams en om als ballenmeisjes te fungeren tijdens de wedstrijd.

– Vorige week vergaloppeerde FC Boshuizen zich in Olympia. Tegen IFC volgde een nieuwe zeperd. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het maar liefst 4-0. De ploeg van Stefan Roodakkers lijkt de weg kwijt. Onze verslaggever Remco Mentink sprak een paar uur na de oorwassing met Virgilio Hagens. Beluister de podcast via onze homepage.

– Zaterdageersteklasser sv Nootdorp moet één punt inleveren. De spelers Yannick Blom en Firat Koc moeten acht wedstrijden toekijken. Dat heeft de commissie van beroep bij de KNVB bepaald. De straffen zijn opgelegd naar aanleiding van wanordelijkheden bij de wedstrijd Forum Sport – sv Nootdorp gespeeld op 9 november 2014. De commissie van beroep herzag het oordeel van de tuchtcommissie grondig. Die bepaalde op 23 januari dat sv Nootdorp vijf punten moest inleveren. Yannick Blom werd voor twee jaar geschorst (wegens het schoppen van een tegenstander), Firat Koc voor anderhalf jaar (wegens het slaan van een tegenstander). Forum Sport kreeg één punt in mindering. Bron: Haaglandenvoetbal.nl

– Nieuw!! The Old Stars Sportcafe. Dit keer bij GHC. OP vrijdag 20 maart aanstaande in het clubhuis vanaf 18 uur. Gezellig borrelen met een heerlijk hapje. Noteer nu alvast in uw agenda. Meer informatie spoedig op de website van GHC.

– akoejoe! Dat is Oekraïens voor bedankt. Op zaterdag 21 februari jl is, voorafgaand aan de wedstrijd Quick BoysFC Rijnvogels, gecollecteerd voor Stichting Oekroe. De collecte heeft het prachtige bedrag van € 870,30 opgebracht! Alle gevers worden langs deze weg heel hartelijk bedankt!

– In Leiden-Noord stond er een kraker van weleer op het programma in de derde klasse A. Roodenburg ontving op Sportpark Noord buurman UVS voor een ware stadsderby. Voor beide ploegen stonden er belangen op het spel. Roodenburg enerzijds verkeerd in acute degradatienood en UVS anderzijds wil aansluiting houden met de top van de ranglijst. In de heenwedstrijd vertoonden de blauw zwarten uit Noord fris spel en hadden toen meer verdiend dan één schamel punt. Tijd om orde op zaken te stellen voor de ploeg van trainer Patrick Heijmans. Zover kwam het niet. In een zeer matige wedstrijd ging UVS er met de winst vandoor. Het werd 1-3. Sergio Rademakers was erbij, zie de homepage.

– Opmerkelijk. Rick Boere kwam te laat bij het tweede van Altior afgelopen zondag. Vervolgens moest hij bank zitten bij het eerste. In de tweede helft werd de rechtsbuiten ingebracht. Hij scoorde drie goals en Altior zegevierde met 3-1.

SV Wassenaar werd vorig seizoen uit de competitie genomen en dat zou nu weer kunnen gebeuren. Afgelopen zaterdag werd Hazerswoudse Boys om 13.15 opgebeld met de mededeling dat de wedstrijd geen doorgang zou kunnen vinden in verband met ‘een tekort aan spelers’. Het is allerminst zeker of dat komende zaterdag wel lukt. Het loopt niet vlotjes bij de vierdeklasser na het vertrek van trainer Dinesh Manniesing, een maand terug. Manniesing vertrok na een verschil van inzicht met het bestuur over een dienstverband komend seizoen. Zijn assistent Mo Sealiti is nu hoofdtrainer. Voor komend seizoen zoekt sv Wassenaar nog een nieuwe oefenmeester.