In het 38ste deel van de rubriek van dit seizoen weer de nodige weetjes uit onze voetbalregio. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Graag melden aan Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 • De beelden en de nababbel kwamen al voorbij. Is de koek daarmee op? Nee, ook onze verslaggever Remco Mentink was op ‘t Duyfrak en geeft nog even zijn visie op Valken’68Voorschoten’97 van afgelopen zaterdag. Dit alles in diversen artikelen terug te bekijken en luisteren via de club-en homepage.
 • Donderdag 18 juni wordt het bepaald: welk team mag zich Koning Voetbal noemen van de Leidse Regio? Een eretitel om trots op te zijn!! Ben jij in staat om met jouw vrienden, teamleden en/of familieleden het winnende team samen te stellen en onder het genot van een drankje en een goede voetbalkantinesfeer tot een hoge score te komen? De vragen zullen worden gesteld door een erkend bureau: BiBa Quiz Promotions. Er zullen vragen worden gesteld over het betaalde, internationale en regionale amateurvoetbal. Dit alles wordt door onze redactie en BiBa Quiz Promotions mogelijk gemaakt in samenwerking met Bad Habits International Pub te Leiden. De start zal die avond plaatsvinden om 20 uur- de inloop is vanaf 19.30 uur- en een en ander zal duren tot circa 23.00 uur. Vervolgens volgt de prijsuitreiking en uiteraard is een ieder welkom om nog lang na te babbelen. De inschrijving is gratis. Drank en eten zijn voor eigen rekening. De quizavond gaat op zeker door!!!  Je kunt je per team van 4 man en/of vrouw nog steeds inschrijven. Een ludieke teamnaam mag je zelf verzinnen. Maximaal kunnen er 35 koppels deelnemen. Vol is vol! 25 mei 2015 is de deadline voor aanmelding. Inschrijven kan via het navolgende e-mailadres: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
 • De komende periode staan een viertal open trainingen voor dames vanaf 15 jaar bij RCL gepland! Alle nieuwsgierige vrouwen zijn van harte welkom! Meer info via: www.rcl.nl
 • HET REÜNIE TOERNOOI VAN ROODENBURG  op vrijdag 29 mei! Via de website, reüniebestanden, sociale media is het toernooi onder de aandacht gebracht van de (oud) leden. Er wordt over gesproken en sommigen zijn actief bezig met het formeren van teams. Er zijn ook afmeldingen van leden die verhinderd zijn. De organisatie heeft diverse aanmoedigingswoorden meegegeven bij de verstuurde berichten. Een team bestaat uit minimaal 7 spelers van 35 jaar en ouder. Teams kunnen zich inschrijven, door een e-mail te zenden naar de administratie. Het e-mailadres is administratie@lvroodenburg.nl Inschrijven kan tot 27 mei a.s.
 • Na vier mooie jaren eindigde het vijfde seizoen voor Dennis Olman bij GHC op een gure, winderige lentemiddag in de Noord-Hollandse polder in een deceptie. ,,Achteraf kun je zeggen dat ik een jaar te lang ben gebleven’’, sprak de naar GDA vertrekkende trainer na de degradatie. Teleurstelling. Dat is het woord dat de Hagenaar na de 4-1 nederlaag bij HBOK het vaakst in de mond nam. Meer nog dan over het sportieve verval van GHC vond Olman die in allerlei randzaken. Sinds de oprichting in 2003 nam de jonge fusievereniging de lift omhoog…..Benieuwd wat Olman verder vertelde in gesprek met Robert Toret? Lees het op de club-en homepage.
 • Recent hebben vele sponsoren een uitermate gezellige avond beleefd, aangeboden door het bestuur van VV Zwammerdam, bij de wedstrijd Sparta-De Graafschap (1-1). Met een verzorgde heen- en terugreis door Taxi- en Touringcarbedrijf Van Asselt kwam iedereen vervolgens aan zijn trekken. Een uitstekende ontvangst in het sponsorhome ‘De Ridderzaal’ van Sparta, met collega amateursclubs als SSS Klaaswaal (tegen gespeeld om de KNVB-beker dit seizoen) en sc Botlek, met alles van de partij op het gebied van hapjes en drankjes. Veel contacten werden gemaakt onderling en met andere verenigingen. Voor herhaling vatbaar, na eerdere edities in andere jaren tegen o.a. FC Utrecht, Feyenoord, VVV en Excelsior Rotterdam. Wat een gezellig en sfeerrijk stadion trouwens.
 • Roodenburg streed afgelopen zaterdag voor de laatste kans. Er moest gewonnen worden van Kagia en concurrent Gouda moest kopje onder gaan in en tegen Koudekerk om zo rechtstreekse degradatie te ontlopen. Ricardo Mensen was er als cameraman bij op een winderig sportpark in Leiden-Noord. De samenvatting is via de homepage op LAV-TV.
 • Afgelopen zaterdag en zondag werd de laatste speelronde gespeeld. Vrijwel alle beslissingen zijn gevallen. Op maandag neemt mediapartner Unity FM het voetbalweekend nog even in vogelvlucht door met de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl. te beluisteren via de homepage.
 • 74e Algemene Ledenvergadering van R.K.S.V. SJZ  op maandag 18 mei 2015, aanvang 20.30 UUR. 1 Opening. 2 Vaststellen notulen ALV d.d. 17 november 2014. 3 Begroting seizoen 2015 – 2016. 4 Ingekomen stukken / Wat verder ter tafel komt 5 Rondvraag. 6 Sluiting.
 • Na een prima serie doelpuntrijke wedstrijden werd ook MMO in de slotwedstrijd met 2-1 aan de Voorschotense zegekar gebonden op Sportpark Adegeest. De 23 punten uit negen wedstrijden (27-8) in de derde periode leverde een schitterende tweede plek achter kampioen Hillegom en een plek in de nacompetitie op. ,,De geschiedenis leert ons dat de derde periodekampioen in een flow zit en dat goede gevoel meeneemt naar de nacompetitie. Wij zijn dus klaar voor Schipluiden uit de tweede klasse, een oude bekende van vorig jaar”, aldus Robert Toret de bevlogen en ervaren vleugelverdediger, die met onze eigen Gerard Bol sprak.
 • Op de website van vv Oegstgeest het volgende: Voetbal brengt mensen samen. In het stadion, maar vooral bij de vele amateurclubs in het land. Daar ligt de basis van ons voetbal. Voetbal International gaat dat ondersteunen. Ter ere van het 50-jarig jubileum zal VI in het seizoen 2015/16 liefst 50 amateurvoetbalteams sponsoren! Sponsoring bestaat uit: volledige tenues (in de clubkleuren), trainingspakken, voetbaltassen, ballen en bidons t.w.v. € 2.500,- per team! Meer info via: www.vvoegstgeest.nl
 • Altijd belangrijk! ARC is op zoek naar vrijwilligers die op een zaterdag enkele uurtjes bij ARC als EHBO’er willen fungeren.De zaterdag is verdeeld in twee blokken, t.w. 08:30-13:00 uur en 13:00-18:00 uur (einde laatste wedstrijden). Bij thuiswedstrijden van ARC 1 wordt gestreefd naar twee EHBO’ers. De tweede EHBO’er is na het spelen van de wedstrijd van ARC 1 (einde wedstrijd ca 16:15 uur) niet meer benodigd. Wilt u eerst een keer komen kijken of meedraaien met een aanwezige EHBO’er, dan kunt u zich aanmelden bij de veiligheidscoördinator van ARC of via dewebmaster@svarc.nl
 • Roodenburg, de eens zo roemruchte Kooiclub, waar in het grijze verleden een aantal coryfeeën waaronder Wim Rijnsbergen, Wout Holverda, Hennie de Romijn, Glenn Helder en Bert Jansen hun voetbalcarrière begonnen, is zaterdagmiddag ondanks de thuiszege op Kagia (2-0) gedegradeerd. De ploeg die vorig seizoen nog volop in beeld was voor promotie naar de 2e klasse via de nacompetitie moet nu volgend seizoen in de kelder van het amateurvoetbal gaan acteren. Een verval waarvan de oer-Roodenburgers ziek zullen zijn en moeilijk oplapbaar. De ploeg van Patrick Heijmans deed wat het moest doen….Wim Mugge ervaarde het drama in Noord, te lezen via de clubpage.
 • Met het oog op de aanleg van een kunstgrasveld op het huidige hoofdveld van UVS en de sloop van staan- en zittribunes kan het hoofdveld na zaterdag 9 mei niet meer gebruikt worden. In verband met het onderhoud van de grasvelden tijdens de zomerstop kan er na het Maarten Holl-toernooi op zaterdag 6 juni geen gebruik meer worden gemaakt van de velden 3 en 4 voor wedstrijden en trainingen. Voor het kunstgrasveld is zaterdag 13 juni de deadline.
 • Hoe blij kan je zijn met degradatie? LSVV’70 legt het uit om haar website: Het seizoen is voorbij. Na 26 hoofdstukken rommelen in de marge in de derde klasse A heeft LSVV’70 het niet gered. Met vlag en wimpel zijn de Sleutelstedelingen gedegradeerd naar de vierde klasse. Een terechte prestatie, want op sportief vlak kwam de ploeg dit seizoen tekort. Met opgeheven hoofd en vol trots op het rood en wit gaat LSVV’70 komend seizoen strijden in de vierde klasse. De komende weken meer over komend seizoen en een korte terugblik op afgelopen jaar, waarin we weer mooie en bizarre avonturen beleefden. Want winst of verlies, elke week was het weer een genot om met LSVV’70 op pad te gaan!
 • Lange tijd zat Rob van den Wijngaard rustig op een stoel naast de dug-out. Dat kon ook want SJZ was kort na rust op een comfortabele 3-0 voorsprong gekomen tegen Van Nispen. Met die stand hoefde men op sportpark Haasbroek niet achterom te kijken naar UDO, concurrent voor de gevreesde elfde plaats. Gaandeweg kreeg SJZ het echter nog benauwd, zo ook de trainer….Lees het verslag van Hennie Kanbier op de club-homepage.
 • De uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands WK-vrouwenelftal vindt op woensdag 20 mei plaats in het Sparta Stadion in Rotterdam. De Oranje Leeuwinnen nemen dan afscheid van het eigen publiek met een thuiswedstrijd tegen Estland. In het weekend van 5 juni begint het WK in Canada met Nederland als debutant. Voor het bijwonen van deze uitzwaaiwedstrijd hanteert de KNVB speciale tarieven. Groepen van 10 personen of meer kunnen voor 5 euro per persoon toegangskaarten kopen. Op de website van DoCos, www.docos.nl vindt u hier meer informatie over.
 • FC Rijnland had nog een kansje om als derde te eindigen voor Hillegersberg. Die stek zou direct recht geven op promotie. Bodegraven en ASW hadden zich al naar de derde klasse gespeeld. De Leidse ploeg moest wel winnen van Stolwijk en Hillegersberg moest zich verslikken in Warmunda. FC Rijnland won echter niet en Warmunda kon de ploeg van Henk Brandt al helemaal niet helpen. FC Rijnland gaat nu via de nacompetitie proberen om zich alsnog naar de derde klasse toe te spelen. Lees het gehele verslag via de club-homepage.
 • Virgilio Hagens en zondageersteklasser FC Boshuizen gaan uit elkaar. Lars van Bommel van Valken’68 komt juist over, zo ook Kuytim Gashi van UVS
 • TAVV, tweedeklasser op zaterdag, neemt noodgedwongen afstand van Fanny Waandels en Stefan Rijsdam. Eerstgenoemde gaat naar Jodan Boys, terwijl doelpuntenmaker Rijsdam verkast naar Sportlust’46. Mitchel van Wijk komt juist terug van weggeweest om de voorhoede te versterken en Chiel Konings keert eveneens terug uit een lager elftal.
 • Bij RCL verdwijnt centrale verdediger Patrick van der Spoel van het toneel en de nieuwe trainer, Stefan Luykx, moet ook toezien dat Thomas Goebel niet meer inzetbaar zal zijn.
 • Danny Maaskant, sterkhouder in de defensie, gaat GHC verlaten. Volgende week wordt zijn nieuwe club bekend.
 • Middenvelder Erwin Verkuylen houdt het voor gezien bij het gedegradeerde Roodenburg.