woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 4 (17-23 september)

Lopend Vuurtje, deel 4 (17-23 september)

-

Voor en door de clubs: de rubriek Lopend Vuurtje. Aangekomen bij deel 4. Heeft uw club ook relevante zaken te delen? Schroom niet ons te contacten. Het adres wordt hieronder diverse keren vermeld. Lees onderstaande en u krijgt een inzicht wat er zoal speelt bij onze regionale voetbalclubs!

 • Aan de bij ons aangesloten clubs nog eens het verzoek: in de onderlinge afspraak liep mee dat er banners van uw sponsoren geplaatst kunnen worden op jullie clubpage op Leidenamateurvoetbal.nl. Maak daar gebruik van! Uw sponsor zal uw club dankbaar zijn. Nog niet bekend met de afspraak? Neem dan contact op met redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Soms vallen keuzes goed uit. Onze redactie besloot de camera te stallen in de Kikkerpolder bij Lugdunum en dat bleek niet voor niets te zijn. De ploeg van Henk de Cler haalde fors uit tegen Floreant. Het werd niet minder dan 7-1 en dat impliceert dat de Leidenaren een prima vervolg gaven aan de uitzege bij DoCoS van vorige week. De beelden van de, in elk geval qua uitslag, ongelijke strijd werden vastgelegd door Miguel Angel Obregos Real. Let op: er zitten plaatjes bij!….zie de header in de homepage!
 • Komende zaterdag wordt er geloot voor de tweede ronde van de districtsbeker. Dit zal gebeuren bij vv Heinenoord. Zaterdagavond 26/09 zal de loting op onze website worden gepubliceerd!!
 • Van de website van Oosterheem: ,,De competitiewedstrijd in de 4e klasse A tussen SV Oosterheem en Football Factory is verplaatst van zaterdag 3 oktober naar donderdag 1 oktober. De reden van de verplaatsing zal een ieder in de regio van Leiden begrijpen: de studentenclub viert op 3 oktober het Leidens Ontzet! De voorwaarde voor het verplaatsen van een wedstrijd in de standaard klasse is dat beide teams het eens moeten zijn met het verplaatsen van de wedstrijd. Gelet op  de vriendschappelijke relatie, die SV Oosterheem en het Leidse Football Factory al vanaf de oprichting van de Leidse club met elkaar hebben was dit eigenlijk een fluitje van een cent. Zeker toen Pieter van Schie, voorzitter van de Leidse voetbalclub, al direct aangaf dat de Leidenaren 1 oktober zeker niet met lege handen richting Zoetermeer zouden afreizen. Football Factory neemt op de dag van de wedstrijd haring en wittebrood mee, die de teams gezamenlijk en feestelijk in de kantine van SV Oosterheem zullen consumeren. Heerlijk en traditiegetrouw! Op deze wijze genieten de Zoetermeerse vrienden van Football Factory van dezelfde lekkernijen die de Leidsche studenten datzelfde weekend te wachten staat!
 • Andere duels die worden vervroegd in verband met 3 oktober en bij onze redactie ondertussen bekend zijn: dinsdag 29 september: DoCoS-Hazerswoudse Boys (20.15), donderdag 1 oktober: GHC-UVS (20.00), vv Leien-Wassenaar (20.00), Leidsche Boys za-Roodenburg (za) (20.00), Lugdunum-WDS (20.15).
 • Wilt u als trouwe lezer, ook graag ‘Partner’ worden van Leidenamateurvoetbal.nl? Vraagt u dan onze overzichtelijke Power Point Presentatie aan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl of bel met de redactie via: 06-49590748. Leidenamateurvoetbal.nl biedt u vele interessante mogelijkheden aan! Denk ook aan partnerschap voor uw naam bij een rubriek, mogelijkheden via onze app, ondersteunen van alle beelden en combinatiepakketten. Met uw hulp kunnen wij doorgroeien!!
 • Graag ontvangt onze redactie de selectiefoto’s en individuele foto’s van de verenigingen die een en ander nog niet deelden met onze redactie. Op voorhand grote dank. Ook weer sturen via ons redactieadres svp.
 • Heeft uw club een huisfotograaf voor foto’s van de wedstrijden van het eerste elftal, laat het dan weten. Het fotomateriaal benutten wij graag voor onze website en voor ons archief. We kunnen immers niet overal zelf bij aanwezig zijn. Neemt svp contact op met: redactie@leidenamateurvoetbal.nl of bel met de redactie via: 06-49590748. Overigens is onze redactie al ontzettend blij met de support van een aantal clubs tot nu toe.
 • Jouw bedrijf koppelen aan een rubriek op Leidenamateurvoetbal.nl? Dat kan. Vraag naar de mogelijkheden via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl of bel met de redactie via: 06-49590748
 • Altijd al keeperstrainer willen worden? Grijp je kans bij Voorschoten’97, lees: ,,Door het vertrek van 1 van onze keeperstrainers, heeft Voorschoten dringend behoefte aan een keeperstrainer, die samen met Joop Koops op de maandagavond de jeugdkeeperstraining mede verzorgt. Bij voorkeur wil de club deze vacature intern vervullen. Heb je ervaring of affiniteit met deze functie, gelieve te reageren op tduc63@kpnplanet.nl . Ook jonge trainers in wording, zonder ervaring op dit gebied, worden van harte uitgenodigd om te reageren.
 • GHC is op zoek naar jeugd, het volgende staat op de website: De komende maanden staan in het teken van de jeugd bij GHC! Om dit extra te benadrukken hebben wij niet 1 maar 2 unieke acties! 1. Als je als bestaand lid een vriend of vriendin als lid aanbrengt bij GHC ontvangen jullie beiden een contributiekorting van 50% op jullie lidmaatschap voor komend seizoen! Dus vraag snel aan je vrienden of ze ook bij GHC willen komen voetballen en profiteer direct van deze korting! 2. Heb je geen vriend of vriendin voetballen bij GHC. Geen probleem. Je profiteert dan alsnog. Kom je voetballen bij GHC dan krijg je een contributiekorting van 40% op je lidmaatschap voor komend seizoen. Kom snel naar GHC en profiteer!
 • Gerard Bol sprak met de aanvoerder van het onstuitbare FC Rijnvogels: ,,Spijkenisse uit is voor ons altijd een lastige tegenstander. Vorig seizoen verloren we er nog kansloos met 3-0. Natuurlijk kenden we als FC Rijnvogels met twee zeges een droomstart van dit voetbalseizoen. Maar Spijkenisse wilde natuurlijk na de eerste thuisnederlaag tegen Noordwijk niet voor de tweede keer met lege handen komen te staan voor het eigen thuispubliek. Toch verlieten we met een 0-3 uitzege na negentig minuten het speelveld. Daar had ik vooraf blind voor getekend, zeker als je weet dat Spijkenisse thuis vorig seizoen veel betere resultaten had dan uit”, aldus de trotse aanvoerder van FC Rijnvogels, Sander van der Horst. Te lezen op de home-clubpage.
 • TAVV heeft zijn voetbaltechnische beliedsplan vastgesteld, zo vermeldt TAVV op haar website: ,,In ons voetbaltechnische beleidsplan 2015-2018 (hierna te noemen VTB) is voor zowel senioren als jeugd beschreven hoe TAVV op voetbaltechnisch gebied is gestructureerd, wat de missie, visie en strategische doelstellingen zijn. Daarbij lopen de hiernavolgende kernwaarden als een rode draad door het verenigingsbeleid heen: “clubgevoel, plezier, respect (normen en waarden), sportiviteit, eenheid (acceptatie) en gezelligheid. Wilt u hier meer over weten? https://www.tavv.nl/1/99/voetbaltechnisch-beleidsplan-vastgesteld/
 • Leuk artikel op de website van Hazerswoudse Boys: De vereniging is geen bedrijf… (gelukkig maar!). In de maatschappij gaan we steeds kritischer kijken naar waar we ons geld aan besteden en zijn we steeds kritischer naar de producten die  we kopen en stellen steeds grotere eisen aan de producten die we kopen. Menig bedrijf heeft hele afdelingen klantenservice opgezet die aan de kritische consument steeds vragen wat zij van het gekochte product vinden en hoe bedrijven deze producten kunnen verbeteren. Het doel van een bedrijf  hiermee is simpel:  ze willen  de klant behouden (en door mond op mond reclame) er voor zorgen dat zijn producten door steeds meer consumenten worden gebruikt. Een bedrijf wil hiermee groeien en groter worden want dit levert meer inkomsten op. Want bedrijven zijn o zo bang dat mensen weglopen en naar de concurrent lopen. In het verlengde hiervan  kijken we ook steeds kritischer naar onze vrije tijdsbesteding en stellen daar steeds kritischer eisen aan. Dit merken we ook bij Hazerswoudse Boys…….bezoek de website van de boys voor het gehele artikel.
 • Oegstgeest ontving op Sportpark de Voscuijl streekgenoot DoCoS. Beide ploegen hebben een moeizame start in de competitie, dus in deze streekderby zouden de krachtsverhoudingen zichtbaar moeten worden ten opzichte van elkaar. In een spannende wedstrijd kon de Leidse equipe van trainer Nico van der Salm de winst in de allerlaatste minuut over de streep te trekken. Het werd 2-3 voor de bezoekende ploeg, nadat de thuisploeg met 2-0 richting thee ging. Beide ploegen begonnen aftastend. De eerste kans viel te noteren voor….lees het gehele verslag op de home/clubpage.
 • Het is Roodenburg niet gelukt om alleen de koppositie te pakken in 4A. Tegen het vooraf ook nog ongeslagen Haagse Hout, vorig seizoen hoogvlieger in deze klasse, werd met 2-1 verloren. De Leidenaren speelden geen grootse wedstrijd, maar een gelijkspel zat er wel minimaal in. Vlak voor tijd scoorde de thuisploeg de winnende treffer. Remco Mentink sprak met Mike Smit over de teleurstellende middag, te beluisteren via de podcast op de home/clubpage.
 • RCL ontwikkelt zich goed door: VSM Sloopwerken B.V. heeft jassen beschikbaar gesteld voor de jeugdleiders van RCL. De jassen werden uitgereikt op woensdag 9 september en toen is er ook meteen een groepsfoto gemaakt. De leiders zijn nu goed herkenbaar naast het veld en dienen ook als aanspreekpunt voor tegenstander of scheidsrechter. Herkenbaarheid en uitstraling is heel belangrijk in het huidige voetbal. RCL maakt dit jaar grote stappen hiermee. Aldus de Rode Draad Groep van de Leiderdorpers.
 • Na de twee nederlagen tegen achtereenvolgens Teylingen en Graaf Willem II VAC werd het voor FC Rijnland tijd om eens punten te pakken, zo vond ook trainer Paul Pikaar. ,,Dit is de derde wedstrijd en gelijk de derde goede tegenstander, maar ik heb er vertrouwen in’’, sprak hij voorafgaand aan de wedstrijd. De promovendus wist in de voorgaande duels telkens nét niet te overtuigen, waardoor de tegenstander uiteindelijk aan het langste eind trok. Dit was zondagmiddag tegen Meerburg thuis echter niet het geval. De Zoeterwoudenaren begonnen enigszins slap aan het duel met de Leidenaren…benieuwd naar het gehele verslag, check de home/clubpagina.
 • Uitnodiging Algemene Ledenvergadering bij Warmunda ! Op 28 september 2015 aanvang 19:45 uur Clubhuis SV Warmunda. Het bestuur van de omnivereniging SV Warmunda nodigt leden en belangstellenden uit op sportpark Overbos.
 • Aandacht voor de ‘Vrijwilliger bij UVS’…dit staat vermeld op de website van de blauw witten: Al heel wat jaren kom ik bij UVS. Ik ben geen “echte” UVS’er alhoewel de definitie van een “echte” UVS’er de laatste tijd nogal wat discussies teweeg heeft gebracht. Ooit ben ik bij “Sleutels” terecht gekomen en heb daar op een blauwe maandag zelf gevoetbald. Sleutels was een geweldige gezellige club die helaas moest fuseren en waaruit nu deels het huidige GHC bestaat. M’n vriendje ging bij RCL voetballen wat lang niet zo gezellig was en op een gegeven moment werd door vrienden van ons aan hem gevraagd om bij UVS te komen voetballen. En daar heb je het “Uit Vriendschap Saam”!…..Benieuwd wie dit is? Check de website van UVS!
Remco Mentink
Remco Mentink
Verslaggever en PR sinds 2013. Ook verslaggever RTV Katwijk. Leidenaar met tevens roots in Katwijk. Aanstekelijk enthousiasme, remco@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read