De laatste nacompetitiewedstrijden staan voor de deur. Daarna zit het seizoen erop. Daarom ook voor dit seizoen het laatste Lopend Vuurtje en wel nummer 40. Uiteraard zal deze rubriek in het nieuwe seizoen gewoon weer verder doorlopen. Schroom dan ook niet t.z.t. om de redactie te benaderen met in en outs voor deze veel gelezen wekelijkse up-date. Tips kunt u mailen naar: [email protected]

 

 • Lugdunum is na een afwezigheid van 1 seizoen weer terug in de derde klasse. In de nacompetitie werd PGS/Vogel met 2-1 verslagen, ook al was dat pas na verlenging. Daar lag uiteindelijk niemand wakker van in het groen-witte part van de Kikkerpolder. Ook de gebroeders De Cler, coach Henk en speler Tim, maalden niet om de moeizame ontknoping. Enkel de winst telt en dus ook de promotie naar de derde klasse. Na afloop van de tweestrijd sprak onze verslaggever Ruud Fraij met de nog immer gedreven broers. Het mooie camerawerk kwam weer van de hand van Colombiaan Miguel!
 • Er zijn nog enkele plaatsen vacant voor de VoetbalQuiz!! Deze wordt gehouden op donderdagavond 18 juni. Heb je veel kennis van het (inter)nationale en regionale voetbal en heb je nog drie kenners in je buurt? Meld je dan nog aan voor 1 juni. De toegang is gratis, er zijn leuke prijzen te winnen en het wordt beregezellig. Tal van spelers, trainers, clubs en volgers gingen jou voor. Aanmelden kan via [email protected]
 • Bad Habits: een ruime bierkaart is voor handen en de pub ademt voetbal!
  Bad Habits: een ruime bierkaart is voor handen en de pub ademt voetbal!
 • In goed overleg heeft Guus van Klaveren (FC Rijnvogels) besloten om per direct te stoppen met zijn werkzaamheden binnen het bestuur van FC Rijnvogels. Hij kon het bestuurswerk naast zijn drukke baan steeds lastiger combineren. Iemand die zich wel voor 100% in kan zetten ziet Guus dan liever zijn taken overnemen. Hij blijft wel zijn werk doen als begeleider van Heren 1. Het is jammer dat het zo loopt want Guus heeft dit jaar behoorlijk zijn steentje bijgedragen maar de club respecteert zijn besluit.
 • UVS is honderdtachtig minuten (en een beetje meer wellicht) verwijderd van de tweede klasse. Na de 3-1 thuiszege op MVV’27 van vorige week volgde nu een overwinning op de Maaslanders in de uitbeurt: 1-2. Net als in Leiden kwam die triomf de blauwwitten ook toe.UVS was simpelweg tweemaal beter dan de ploeg die degradeert uit de tweede klasse. De thuisploeg startte met vier wijzigingen ten opzichte van de heenwedstrijd. Vooral achterin waren er mutaties in verband met vorige week nog geschorste spelers. Zo keerde onder meer de boomlange en qua postuur indrukwekkende Roel Nooteboom terug in de hoofdmacht. Bij UVS bleven Jordy Klaassen en….verder te lezen op de home-clubpage. Op papier gezet door eindredacteur Hennie Kanbier.
 • RCL pakte helaas geen promotie, maar de club waakt voor nog ernstigere zaken, lees: Beste leden, ouders en toeschouwers : Iedere week krijgen wij als bestuur te horen dat er weer onbevoegden in de kleedkamers zijn geweest. De spullen die aan de hangers of in de tassen zitten worden onderzocht op waardevolle spullen. Inmiddels is dit wel bekend bij de meeste leden, en toch komt het voor dat er soms waardevolle spullen in de kleding/tassen blijven zitten, gevolg die worden meegenomen !! Ook goed uitziende kleding/schoenen worden ontvreemd ! Onze vraag is, zorg ervoor dat alle waardevolle spullen meegenomen  worden uit de kleedkamer. Deze kunnen opgeborgen worden in de commissiekamer. Niet alleen op de wedstrijddagen maar ook op de trainingsdagen. Onze tweede vraag, willen jullie allemaal een oogje in het zeil houden en verdachte personen aanspreken of de bestuurslid van dienst inschakelen.
 • De voorbije weken heeft onze redactie regelmatig melding gemaakt van spelers die een club gaan verlaten of juist spelers die in de armen worden gesloten met het oog op komend seizoen. Tot en met even na half juni zal onze redactie de lezer blijvend informeren. Daarbij gaat onze redactie enkel uit van officiële berichtgevingen vanuit de clubs. Ongetwijfeld zal de onderstaande lijst niet compleet zijn, maar tot nu toe zijn deze spelers in elk geval genoemd door de clubs voor de spelerscarrousel. Onze redactie heeft de deur open staan voor toevoegingen en veranderingen.  Berichtgevingen via: [email protected] De clubs staan nog ingedeeld bij de klasse waarin er dit seizoen geacteerd werd.
 • De nacompetitie kent vreugde en verdriet. Ontlading was er bij UDO. Na een moeizaam seizoen kwam het toch nog goed. Jordi Witteman scoorde de 3-1 tegen Toofan en nam zo afscheid van de geel-zwarten.UDO-Toofan 25-05 (13)
 • We hebben er een aantal malen aandacht aan gegeven maar vv Roodenburg meldt het volgende in hun Actueel: REÜNIETOERNOOI VINDT GEEN DOORGANG. We hebben velen aangeschreven, maar de deelname was te magertjes om het toernooi te laten doorgaan. Dus vrijdagavond 29 mei komen we niet bij elkaar en wordt er door de reünisten niet gespeeld. 88 jaar vieren we dus in stilte…….
 • Vorig jaar heeft Valken’68 voor het eerst in de geschiedenis de Rabobank Familiedagen georganiseerd. Mede door het grote succes en de ontelbare positieve reacties gaat de club er dit jaar (27 t/m 30 mei) weer alles aan doen om dit te evenaren. Natuurlijk is het streven om 2014 te doen vergeten en daarom ligt de lat hoog. Meer info te vinden op: www.valken’68.nl
 • Afgelopen zaterdag was de spanning voelbaar op Sportpark de Voscuijl. In de tweede ontmoeting met VVSB moest handhaving in de derde klasse A bewerkstelligd worden. De ploeg van trainer Jerry Ubink had een geringe marge in diens voordeel na de winst vorige week (1-2) op de ploeg uit Noordwijkerhout. Het kon dus nog alle kanten op. Zelfs verlenging en daarop eventueel volgende penalty’s behoorden nog tot de mogelijkheden. Zover kwam het niet. Veteraan Remco Visser nam Oegstgeest bij de hand. De matchwinner scoorde tweemaal en daarmee werd……Benieuwd? Sergio Rademakers schreef het voor u op, te lezen op de home-en clubpage.
 • Bent u die persoon, die graag langs de velden staat? Die het mooi vindt om in de pen te kruipen en een verslag voor Leidenamateurvoetbal op papier kan zetten? Of handig is met de camera, monteren en verder bijkomende zaken? Wij heten u graag welkom bij Leidenamateurvoetbal.nl! Meldt u aan via [email protected] en wij gaan graag met u in gesprek! Extra handen zijn meer dan welkom in het nieuwe seizoen. Voor ons prettige team hoeft u het niet te laten!
 • Ouders die tegen hun kinderen voetballen, dat is in het kort de Meerburg familiedag. Op 20 juni is het weer zover. Altijd leuk om eindelijk te laten zien dat u beter kunt voetballen..Meldt u aan bij de [email protected] of [email protected]
 • Lugdunum is uiteraard blij met de directe terugkeer in de 3e klasse. Maar ook de contributie is een belangrijke zaak. Zo valt dit bericht te lezen op de website van Lugdunum: Een aantal (oud-) leden van onze vereniging heeft onlangs een brief ontvangen inzake de contributie welke zij nog verschuldigd zijn aan onze vereniging. Het betalen van de contributie is een belangrijke aangelegenheid, omdat wij als vereniging hier weer onze kosten van moeten betalen. Heb jij een ook een brief ontvangen? Kom dan direct in actie en maak de betaling in orde! Hiermee voorkom je dat wij als vereniging, maar ook jij, extra kosten moeten maken. Zo draag jij bij aan het welzijn van onze vereniging, want wie wil voetballen moet natuurlijk wel zijn steentje ( = contributie) bijdragen. Onze vereniging zal vanaf heden een strenger beleid voeren ten aanzien van de openstaande contributie. Nadat onze leden een herinnering hebben ontvangen zullen de zogenaamde “probleemgevallen” uit handen worden gegeven aan een derde partij. Ook zullen wij in het nieuwe seizoen gaan bekijken welke maatregelen wij nemen op sportief gebied…..
 • We herhalen het nog maar eens: ,,Help ons in de strijd tegen kanker”. Op zaterdag 4 juli 2015 organiseert FC Rijnvogels een 7 tegen 7 bedrijfsvoetbaltoernooi op sportpark De Kooltuin. De opbrengst van het toernooi komt geheel ten goede aan Stichting Juul, de Katwijkse stichting die zich in zet voor het onderzoek naar en de behandeling van kinderkanker. Hoe mooi is het om de eerste winnaar van het FCR4JUUL Toernooi te worden en een bijdrage te leveren aan dit goede doel. Naast het sportieve karakter moet het ook een gezellige dag worden. Kom gerust met het gezin naar de club, want er kan gebruik gemaakt worden van de gezellige kantine en het terras van FC Rijnvogels. Voor de jongsten zullen er springkussens worden opgesteld. Je kunt je met je bedrijf/team inschrijven voor dit toernooi via www.stichtingjuul.nl . Het inschrijfgeld bedraagt 250 euro per team.
 • Voor het nieuwe seizoen zoekt het eerste zondagteam van DoCoS een vaste doelman. Heb jij belangstelling of weet jij iemand die in dit vriendenteam op zondag als sluitpost wil fungeren? Meer info via: www.docos.nl
 • Van je vrienden moet je het hebben. UDO speelde zich veilig en daardoor moesten een aantal spelers het ontgelden. Niemand maalde om het natte pak. Een terugkeer naar de kelder bleef uit.UDO-Toofan 25-05 (20)
 • Voor het ARC, SERA Software toernooi (overige senioren) van aanstaande zaterdag 30 mei zijn wij nog hard op zoek naar scheidsrechters. Graag zien we dat alle deelnemende teams van ARC twee of drie spelers leveren die twee wedstrijden willen fluiten. Ook overige vrijwilligers die gedurende deze dag wedstrijden willen fluiten zijn van harte welkom. Help ons om ook deze editie van het SERA Software toernooi tot een succes te maken. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Jeffrey Drost: [email protected].
 • Een meer dan triest bericht op de website van DOSR over Marco van Zanten. Woensdag 20 mei jl. is vlak voor de wedstrijd van de ouders en de C3, Marco van Zanten onwel geworden en later op die avond overleden. Wij willen hierbij zijn vrouw Jannie, zijn zoons Job en Nino, zijn familie en vrienden heel veel sterkte toewensen bij dit niet te bevatten verlies. Namens het bestuur, Pim van der Meer. Uiteraard ook namens Leidenamateurvoetbal.nl wensen wij familie, vrienden dierbaren veel sterkte toe!
 • De zaterdagtak van FC Boshuizen haalde het einde van de competitie net niet. Al langere tijd waren er personele problemen en omdat een wedstrijd van de Leidse club tweemaal geen doorgang kon vinden, besloot de KNVB in te grijpen en FC Boshuizen uit de competitie te stoten. Deze week ontving onze redactie een schrijven van de trainer Charl van Goozen aangaande de gebeurtenissen en zijn visie op de streep door de rekening. ,,Want zaken moeten wel juist worden weergegeven”, bijt Van Goozen van zich af. ,,Als voetballiefhebber betreur ik het om zo met FC Boshuizen zaterdag uit de competitie gezet te zijn. Ik ben van mening dat de KNVB tekort door de bocht is gegaan en onze vereniging onnodig in een kwaad daglicht heeft gezet. Het bestuur, de spelers en ik hadden de intentie om….lees het ingezonden bericht op de home-en clubpage.
 • De algemene ledenvergadering van Leidsche Boys vindt plaats op 17 juni om 19:30. Deze vergadering is alleen toegankelijk voor leden en donateurs.
 • Halverwege het seizoen namen TAVV en het trainerskoppel Henry Egberts en Henk van Hof afscheid van elkaar. Ondertussen heeft het succesvolle koppel in Floreant een nieuwe club gevonden.
 • De Ster is de nieuwe vereniging van Mario Koswal. Afgelopen seizoen was de ex-trainer van onder meer Voorschoten’97 en FC Boshuizen actief bij Haaglandia/Winston.
 • Nieuwtje uit het Oosten des lands: Ongeloof en verbijstering overheersen in Denekamp nadat het eerste elftal van voetbalclub SDC’12 uit de tweede klasse is gedegradeerd. Na thuis met 6-0 te hebben gewonnen, werd de return tegen Columbia in Apeldoorn met 8-0 verloren. Dat is ook nacompetitie.
 • De stad Leiden telt dit seizoen vier degradanten. GHC degradeerde via de reguliere competitie naar de tweede klasse, Roodenburg en LSVV’70 waren na 26 duels klaar in de derde klasse en GOL Sport redde het niet via de nacompetitite. De ploeg van Anouar Hamdi verloor van Ommoord en Stolwijk. Lugdunum daarentegen promoveerde naar de derde klasse. Dat kan ook FC Rijnland nog lukken, terwijl UVS de tweede klasse in het vizier heeft.
 • Teylingen en Stompwijk’92 zijn gestrand in de nacompetititie. Stompwijk verloor tweemaal van DOSR en de Sassenheimers kwamen wel tot winst tegen RVC’33 in de terugwedstrijd (1-2), maar in de eerste ontmoeting werd met 0-2 verloren.
 • Bernardus promoveerde over de rug van LMO naar de derde klasse. In het seizoen 2001/2002 kwam de ploeg uit Hazerswoudse-Dorp voor het laatst uit in de derde klasse.
 • Altior heeft komend weekend genoeg aan een gelijkspel tegen Taurus om te promoveren. Dit vanwege de versterkte promotieregeling. Taurus plaatste zich al voor de derde klasse.
 • Aantrekkelijk of niet: RCL, TAVV, Koudekerk, UVS en GHC straks bij elkaar in de poule in de tweede klasse. Het zou zo maar kunnen.
 • Wat te denken van een derde klasse met: Kagia, Zwammerdam, Hazerswoudse Boys, Lugdunum, DoCoS, Oegstgeest en via de achterdeur Woubrugge?
 • Op zondag dan: FC Boshuizen, Foreholte, SJC en Alphense Boys (de laatste ploeg kan ook nog steeds promoveren naar de hoofdklasse) in de eerste klasse. ROAC, FC Lisse en Voorschoten’97 of DOSR samen in de tweede klasse?
 • En een derde klasse met een ongekend regionaal karakter? Het zou kunnen: Alkmania, Voorschoten’97 of DOSR, Teylingen, Meerburg, MMO, SJZ, UDO, FC Rijnland, Bernardus, Stompwijk, avv Alphen en Altior..
 • UDO blijft derdeklasser. De ploeg uit Oegstgeest verloor in de eerste ronde van de nacompetitie van FC Rijnland, maar op Tweede Paasdag won de ploeg van Erk van Manen met 3-1 van Toofan, waardoor een tweede plaats minimaal wordt bezet in de poule. Dat is voldoende voor lijfsbehoud. De crew van FC Rijnland was uiteraard ook nieuwsgierig.UDO-Toofan 25-05 (11)