woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (deel 5), 1 t/m 7 oktober (met beelden RTV Lokaal!!)

Lopend Vuurtje (deel 5), 1 t/m 7 oktober (met beelden RTV Lokaal!!)

-

Lopend vuurtje, deel 5. Voor en door de clubs. Door onze redactie geplukt van de diverse websites, aangeleverd gekregen en/of aangevuld. Een wekelijkse ronde langs de regionale voetbalvelden. Bruikbare nieuwtjes zijn altijd welkom! Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor nummer zes is woensdag 14 oktober.

 • Geplukt van de DoCoS site: ,,Het doet ons genoegen mede te delen dat we tweede zijn geworden met de Taptoe. Dit betekent niet alleen een prijzenbedrag maar ook dat we volgend jaar als tweede mogen starten. Laat dit nu een mooie gelegenheid zijn om alvast aan te geven dat Docos dan 80 jaar bestaat. Over dat laatste binnenkort ongetwijfeld meer.
 • Van onze mediapartner RTV Lokaal ontvingen wij weer beelden van het voorbije weekend met onder meer aandacht voor Zwammerdam-DWO (0-1) en Kickers’69-Roodenburg (10-0). Even lekker onderuit? Kijk dan hier: https://www.youtube.com/watch?v=BmBteko7rvA&feature=youtu.be
 • vv Oegstgeest kreeg afgelopen zaterdag tien goals om de oren. De grootste nederlaag, maar dan nog in een uitduel, werd in de laatste tien jaar, in competitieverband, geleden bij SEV. Dat was in het seizoen 2008-2009. Het werd toen 6-0 voor de Leidschendammers (ook toen in 3A). De grootste nederlagen op eigen grond in het laatste decennium: 3-6 tegen Forum Sport (2010-2011), 0-4 tegen Kagia (2013-2014) en tweemaal 0-4 in het seizoen 2011-2012 en wel tegen LYRA en Zevenhoven.
 • Voetbal en feesten gaan prima samen: ,,Op zaterdag 7 november viert vv Zwammerdam zijn 67e verjaardag. Wij gaan uitpakken met een heus Oktoberfest….” Lees het volledige bericht op de Zwammerdam site.
 • UDO heeft geen verjaardag nodig om een Helloween Fancy dress Party te organiseren op 31 oktober. Meer natuurlijk op de site van de vereniging uit Oegstgeest.
 • Over websites gesproken: de nieuwe site van FC Boshuizen is nog in aanbouw. Men verwacht deze half oktober in de lucht te brengen. Wij houden u op de hoogte.
 • Bij Warmunda denkt men vooruit en aan de jeugdleden: ,,We gaan weer richting de donkere dagen en dat betekent dus ook, dat de kinderen weer in het donker naar en van de voetbal gaan fietsen. Let op…….” Meer info op de site van Warmunda.
 • De scholen lijken nog maar net begonnen of er wordt alweer aan vakantie gedacht. Bij Meerburg doet men dat zeker. Daar wordt op donderdag 22 oktober een jeugdvoetbaldag georganiseerd. Natuurlijk leest u er alles over op de Meerburg website.
 • Vv Leiden lijkt hoge ogen te gaan gooien naar de titel van leukste Leidse sportvereniging. De vereniging roept iedereen op alsnog een stem uit te brengen. Andere clubs willen zo ook graag in het zonnetje gezet worden. Ga naar de site van je favoriete club en breng je stem uit!
 • Nog ongeslagen regionale clubs in willekeurige volgorde: Meerburg, Teylingen, FC Boshuizen (zo) en iets daarbuiten Blauw Zwart.
 • Waar werd tot nu toe nog geen wedstrijd gewonnen op regionaal standaardniveau? Gaan we: vv Zwammerdam, Oegstgeest, Hazerswoudse Boys, Football Factory, WVC (za), Voorschoten’97 (zo), ASC, UDO en Bernardus. Komend weekend dan maar?
 • ,,Toofan hebben we niet eerder gehad als tegenstander, maar er genoeg van gehoord om te weten dat het een lastige uitwedstrijd in het Haagse zou gaan worden. Denk alleen maar aan die narrow escape van FC Rijnland tegen hen vorig jaar in de beslissende promotiewedstrijd voor een plek in de derde klasse. Maar op wilskracht hebben wij er een dik verdiende 1-3 zege behaald”, aldus Ricardo Heruer van het zondagse vlaggenschip van Leidsche Boys. Meer lezen? Zie de home-en/of clubpage.
 • Dat voetbal niet meer is dan een bijzaak in het leven is te lezen in een hartverscheurend in memoriam op de site van Voorschoten’97 onder het kopje ,,Zo maar een zondag?” Om even bij stil te staan.
 • ,,Voetbal International zet Tim de Cler in de schijnwerpers.” meldt de website van Lugdunum niet zonder trots. In het stukje een hyperlink naar het beeldverslag.
 • UVS heeft een nieuw bestuurslid jeugdzaken gevonden in de persoon van Ben van Diemen. Hij wordt het nieuwe aanspreekpunt voor de jeugdafdeling. Een portret van Van Diemen is te lezen op de website van de blauwwitten..
 • Het Koetshuis blijft nog een jaar hoofdsponsor van het Leidse Lugdunum. ,,Onlangs hebben de sponsorcommissie van ….etc.” Zie voor de rest natuurlijk de site van de groenwitten.
 • Over sponsoring gesproken: ‘Mooi van Schouten te Leiderdorp’ heeft aangegeven een van de hoofdsponsoren te blijven van ons spelersklassement. Leuk en Mooi nieuws. Andere bedrijven kunnen zich uiteraard ook aanmelden om ons te helpen het spelers-en topscorersklassement nog meer cachet te geven. Interesse kan gemeld worden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Misschien heb je het al ergens voorbij zien komen: er is een boek uitgegeven over het eerste jaar van Louis van Gaal als trainer van Manchester United. Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat dit boek, Different Cook getiteld, is geschreven door een RCL’er: Geert Langendorff. De sportjournalist maakte graag tijd vrij om even met iemand van zijn ‘ouwe cluppie’ te spreken. Zie voor meer nieuws hieromtrent de RCL-website
 • Ruim 11 seizoenen niet weg te denken als hoofdsponsor van v.v. Leiden: Rijsbergen Automaterialen. Aan deze mooie samenwerking is helaas een einde gekomen. Het bestuur van v.v. Leiden wil, ongetwijfeld namens vele selectie spelers, Rijsbergen Automaterialen bedanken voor deze mooie 11 seizoenen. Waar het ene eindigt, start iets nieuws. Wie de nieuwe hoofdsponsor wordt maken we binnenkort bekend. Medio oktober zullen de tenues van Leiden 1 voorzien zijn van de nieuwe naam, eigenlijk zijn het twee namen…. wordt vervolgd!
 • Onze voetbalbond, de KNVB, heeft voor dit seizoen een nieuw project gestart. Een groot aantal verenigingen loopt op zaterdag tegen de randen aan van het aantal wedstrijden dat gespeeld kan worden op het eigen sportpark. Omdat de KNVB ervan uitgaat dat voetbal gedurende het gehele weekeinde gespeeld kan worden is aan aantal verenigingen in onze regio toestemming gegeven om ook jeugdwedstrijden op zondag te spelen. Het betreft voor UDO de verenigingen Meerburg, Foreholte, Voorschoten’97 en HVV. Het kan dus voorkomen dat een uitwedstrijd voor de jeugd op zondag op het programma staat. UDO kan niet anders dan haar medewerking hieraan verlenen. Overigens is UDO van origine een zondagvereniging.
 • Na een rumoerige periode, waarin de emoties soms hoog opliepen is WVC nu een feit. SVOW en Alkmania zijn samen! Alhoewel er nog een aantal zaken op de agenda staan, zijn er toch al vele stappen gezet. We stellen ons dus de vraag; ‘zijn alle dromen tot nu toe uitgekomen?’ De komende tijd stellen we, de vv WVC, in de nieuwsbrief deze vraag aan verschillende WVC’ers. Deze keer vuren we onze vragen af op: Martijn Straver. Interesse: kijk even op onze website.
 • DOSR: De oranjefeesten zijn alweer voorbij. DOSR kan terug kijken op een fantastische week met mooie evenementen op ons terrein. DOSR was duidelijk zichtbaar tijdens diverse ‘kermisweek’ onderdelen. Dit alles is wederom mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers tijdens o.a. verenigingen optocht, tonnetje knuppelen en niet te vergeten de corso kar. We willen iedereen van jong tot oud die zich hiervoor heeft ingezet hartelijk danken, want kermis vieren; je doet het met elkaar!!!
 • HVZ kwam jaren terug steevast uit in de vierde klasse op zaterdag. De Heineken Voetbalvereniging Zoeterwoude eindigde vrijwel altijd bij de laatste vier ploegen, maar werd in die tijd nooit laatste. Tegenwoordig is de club weggezakt naar de krochten van het amateurvoetbal. Afgelopen weekend was er op Omroep West een korte reportage te zien van de in 1975 opgerichte club. Hier te bekijken: https://www.omroepwest.nl/nieuws/2952109/Club-van-de-Week-HVZ-bedrijfsvereniging-van-bierbrouwer-Heineken
 • Freek Jansen moet komende zaterdag en volgende week dinsdag verstek laten gaan als speler/trainer van LSVV’70. De VI-redacteur en columnist van Leidenamateurvoetbal.nl volgt het Nederlands Elftal van nabij. Zijn taken komende zaterdag worden uiteraard waar genomen door good-old Wim Mugge, die zoals bekend eerder afscheid nam, maar nog steeds stand-by is en blijft. Mugge zal LSVV’70 langs Oosterheem moeten loodsen.
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read