woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 5 (24-30 september)

Lopend Vuurtje, deel 5 (24-30 september)

-

Voor en door de clubs: de rubriek Lopend Vuurtje. Aangekomen bij deel 5. Heeft uw club ook relevante zaken te delen? Schroom niet ons te contacten. Het adres wordt hieronder diverse keren vermeld. Lees onderstaande en u krijgt een inzicht wat er zoal speelt bij onze regionale voetbalclubs!

 • Binnenkort zal onze redactie weer starten met een regionale toto. De belangstelling voor dit onderdeel werd in het afgelopen seizoen steeds groter en de te winnen prijzen werden op prijs gesteld. Iedereen heeft een beetje kunnen wennen aan de nieuwe competities en de onderlinge krachtsverhoudingen tot nu toe. Bijna tijd dus weer om te gaan voorspellen. De vermoedelijke aftrap is volgende week. Gratis en voor niets. Meedoen! Ook dit seizoen zijn er weer leuke prijzen te winnen.
 • Het hoofdveld van zondag derdeklasser Stompwijk’92 op sportpark Meerhorst wordt in 2017 vervangen. Het gras maakt dan plaats voor ‘nepsprieten’. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft er 240.000 euro voor gereserveerd.
 • Warmunda was nog de enige club tot aan dit weekend zonder ook maar een punt. Daar kwam afgelopen zondag verandering in. De gehavende ploeg van Alan Campfens won bij Celeritas en staat dus nu op drie punten.
 • Deze week geen complete voorbeschouwing met en op Unity FM in verband met een aangepaste programmering vanwege het feest in Leiden. De voorbeschouwing van de vierde klasse wordt deze week ingekort omdat diverse ploegen donderdagavond al in actie komen. Deze wedstrijden worden komende vrijdag belicht op onze website.
 • We naderen de 1700 volgers op Twitter. Volg jij ons al? Wij onderscheiden ons via dit medium ook met veel tussen-en eindstanden op zaterdag en zondag. Bovenop het nieuws.
 • Tot onze grote schrik bereikte ons vandaag-woensdag- het bericht dat Rick Talan op de nog jonge leeftijd van 54 jaar is overleden. Rick was in de jeugd lid van vv Katwijk en, net als zijn jongere broertje Jeffrey, een groot voetbaltalent. Als jeugdspeler kwam hij, als een van de weinige amateurs, uit voor het nationale jeugdelftal van de KNVB. Eind jaren ’70 tekende hij een contract bij AZ’67, waar hij enkele jaren later als eerste Katwijker een landskampioenschap vierde en de Europacupfinale zou bereiken. Later speelde hij ook nog voor Haarlem, Cercle Brugge en Vitesse, waar hij in 1988 zijn profcarrière afsloot. Wij wensen de familie en overige nabestaanden veel sterkte toe met dit grote verlies. Aldus de website van vv Katwijk. Ook onze redactie wenst nabestaanden veel sterkte toe.
 • Tijdens de laatste zomerstorm zijn diverse sponsorborden bij Voorschoten’97 aan de zijde van de ‘oude’ kleedkamers losgeraakt. In de afgelopen week hebben leden van de sponsorcommissie hard gewerkt om alles te herstellen. Met hulp van Peter Koevoet is gekozen voor een nieuw bevestigingssysteem met beugels en haken en al het houtwerk is vernieuwd. Negen sponsors hebben even hun bord moeten missen. Sinds afgelopen zaterdag hangen al die borden er weer prachtig bij…..Goed werk dus!
 • Afgelopen zaterdagmiddag is er geloot voor de volgende ronde van het districtsbekertoernooi. Na de groepsfase komt het nu aan op een knock-out systeem. Voor de regionale clubs in categorie 1zijn dit de paringen geworden: Spijkenisse-Katwijk, VVSB-Heinenoord, RVC’33-Voorschoten’97, FC Rijnvogels-Rijnsburgse Boys, BMT (zo)- Quick Boys, DHC-RCL, FC Lisse (za)- Noordwijk, Ter Leede-sc Feyenoord, Oude Maas-FC Boshuizen. Haaglandia/ Sir Winston werd vrijgeloot. In categorie 2 werden de volgende clubs aan elkaar gekoppeld: FC Vlotbrug-Hazerswoudse Boys, sv Charlois (zo)-avv Alphen, Lugdunum-Graaf Willem II VAC, SJZ-Excelsior R, Oegstgeest-Excelsior’20, WIK-DoCoS, FC Rijnland-TAC’90, DBGC-Kagia, Zwammerdam-Perkouw en Stompwijk-Meerburg.
 • Van de website van LSVV’70: De competitieplanner van de KNVB verdient een lintje. De beste man of vrouw heeft de vurige wens van LSVV’70 laten uitkomen. Ofwel: vanaf afgelopen weekend vindt eens in de twee weken de LSVV Super Saturday plaats. Op een speeldag komen alle vijf de teams van de Cultclub in actie op het Wim Mugge Sportpark.
 • Jan Vos, was erbij voor LAV: ,,Als je er met 3-0 afgaat zou je kunnen denken dat we kansloos waren, maar dat was geenszins het geval. We kregen twee keer zoveel kansen dan SEV, alleen het verschil is dat zij er drie maken en wij scoren niets. Dan verlies je dus en is de nederlaag verklaard”, stelde trainer Roberto Escudero simpel. Verleden week verloren de “Groeneharters” thuis van het Scheveningse SVC’08. Dat betekende dat er in drie duels door de degradant van afgelopen seizoen nog maar drie punten vergaard werden in…lees verder op de clubpagina van GHC.
 • Na de twee driepunters op rij verloor Lugdunum zaterdagmiddag bij angstgegner Koudekerk. De ploeg van Lugdunum-trainer Henk de Cler ging in een hoogstaand en aantrekkelijke eerste helft uiteindelijk met 5-2 kopje onder, dit na een 1-1 ruststand. Zwakke openingsfases beginnen een nachtmerrie te worden voor trainer De Cler. In de twee voorgaande duels liepen de Leidenaren nog geen schade op, tegen de witrode Koudekerkers schoten de groenwitte bezoekers pijnlijk in eigen voet. Binnen drie minuten na de hervatting liep de ploeg van Alex Redel uit naar 3-1. Na de gelijkmaker voor de pauze van Lugdunum speler….Lees verder het hele verhaal op de home/clubpage van Lugdunum.
 • Vindt u het ook zo fijn om na ieder weekend weer alle verslagen te kunnen lezen, beluisteren en te bekijken op Leidenamateurvoetbal.nl? Ook wij zijn blij met uw support…maar ook U kunt ons nog een stapje hogerop brengen! Bent u ondernemer of werk nemende? Leidenamateurvoetbal, biedt U nog meer mogelijkheden tot een mooie samenwerking. Zo hebben wij een diversiteit aan opties om U als liefhebber aan de website te binden. Interesse? Stuurt u een mailtje aan: redactie@leidenamateurvoetbal.nl of bel via: 06-49590748.   
 • ,,Dat is lekker smullen voor UVS!: Op zaterdag 26 september heeft het eerste elftal, voorafgaand aan de wedstrijd tegen VDL, gebruik gemaakt van een gezamenlijk ontbijt. Dit ontbijt werd aangeboden door onze sponsor Theo Annokkee van Tante Jans. Ook het tweede team krijgt binnenkort een ontbijt aangeboden bij Tante Jans. Wij danken Theo en de dames in de bediening voor dit heerlijke ontbijt”, aldus de begeleiding van de A-selectie van UVS.
 • Het vluchtelingenprobleem zet iedereen weer op scherp. Er moet worden gezocht naar woonruimte en het integratie vraagstuk is daarbij een verlengstuk. Hoe is de integratie tot nu toe verlopen? Met name in de volkswijken worden de bewoners rechtstreeks geconfronteerd met de “nieuwe Nederlanders”. Bij Roodenburg komen er deze dagen diverse uitnodigingen binnen om opgedane ervaringen te delen. Via deze week , de rb. actueel zal ik u op de hoogte houden van activiteiten, die er plaats vinden. Meer lezen over dit “belangrijke” onderwerp? Lees, de RB Actueel van Jan Lovink op www.lvroodenburg.nl
 • Overtuigend en vlekkeloos gaat het nog niet, maar UVS heeft de weg omhoog wel gevonden. Na twee pijnlijke nederlagen, tegen RCL en SEV werd vorige week SC Monster met moeite verslagen. Ook VDL werd zaterdagmiddag aan de zegekar gebonden, waarbij de doelpunten als rijpe appelen uit de lucht vielen. De blauwwitten wonnen uiteindelijk met 4-3. Remco Mentink sprak na met Kenneth Maaskant die, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, maar weer eens een vrije trap binnen werkte. Zoals trainer Hans van Leeuwen aangeeft ‘een specialiteit en kwaliteit van de rechtsback’ Beluister het interview via de clubpage van UVS.
 • vv Woubrugge, heeft de volgende mededeling: Het nieuwe seizoen is alweer een tijdje onderweg! De geur van het groene gras en de ochtenddauw op het kunstgras, heerlijk! Weer lekker een zaterdag genieten van een lekker potje voetbal. Alleen lopen wij als vereniging al vroeg in het seizoen op tegen een probleem. De scheidsrechters. Er zijn er gewoon te weinig om dit hele seizoen elk team te voorzien van een scheidrechter. Op deze manier kan het zomaar voorkomen dat wij noodgedwongen wedstrijden niet door kunnen laten gaan bij een gebrek aan deze belangrijke vrijwilligers. Dus staat u zaterdag ochtend langs de lijn bij de E- en/of F- pupillen, lijkt het u wat om ook eens een E of een F team te fluiten en op deze manier de jonge talenten een lekkere voetbal zaterdag te bezorgen? Meldt u dan aan! Een korte uitleg over wat regels en do’s en dont’s o.l.v. Jan Kranenburg en u kunt onze jonge garde een enorm plezier doen! Interesse? Neem contact op met Esther Schouten!          Tel: 06–418 442 95 of Jan Kranenburg! Tel: 06–121 712 13
Remco Mentink
Remco Mentink
Verslaggever en PR sinds 2013. Ook verslaggever RTV Katwijk. Leidenaar met tevens roots in Katwijk. Aanstekelijk enthousiasme, remco@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read