woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (deel 6), 9-15 oktober

Lopend Vuurtje (deel 6), 9-15 oktober

-

, deel 6. Voor en door de clubs. Door onze redactie geplukt van de diverse websites, aangeleverd gekregen en/of aangevuld. Een wekelijkse ronde langs de regionale voetbalvelden. Bruikbare nieuwtjes zijn altijd welkom! Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor nummer zeven is dinsdag 20 oktober.

 • RCL meldt op haar website : ,,Naast een prachtige financiële bijdrage mochten – mede initiatiefnemer – hoofdtrainer Stefan Luykx en onze voorzitter Kees van der Burg op het sfeervolle terras van Tom Holswilder een super diner-/ontbijtcheque voor RCL Heren 1 in ontvangst nemen. Een restaurant van Klasse en een club van Klasse vinden elkaar. Tom en RCL zijn partners en dat voelt heel goed! Tom Holswilder toonde daarnaast interesse in de kracht en opmars van RCL. Leiden en RCL Leiderdorp zijn ook aldus nauw aan elkaar verbonden.” Hele artikel lezen? Zie de website van de Leiderdorpers.
 • Vanuit de wandelgangen: een plan van aanpak voor een herindeling van de Leidse voetbalclubs en complexen vanuit de gemeente lijkt aanstaande. De komende tijd meer berichtgeving over de voortgang. Ook zo benieuwd hoeveel clubs er straks nog hun eigen naam dragen? Spannende tijden voor FC Boshuizen, GOL Sport, Leidsche Boys, GHC, LSVV’70, Football Factory, Lugdunum, UVS, Roodenburg, vv Leiden, FC Rijnland en DoCoS!
 • Onze redactie wacht nog steeds op selectiefoto’s en individuele foto’s van diverse bij ons aangesloten clubs. Wij hopen op een spoedige opvolging zodat we uw clubpagina verdere invulling kunnen geven. Wel zijn we heel blij met de clubs die ons wekelijks voorzien van wedstrijdfoto’s. Zo werkt een een-tweetje!
 • Ook de zaterdagtak van WVC is van de hatelijke nul af. Oudewater werd in de Veen op 0-0 gehouden. Op de eerste zege wordt nog wel gewacht. Dit in de vierde klasse C.
 • Naar de eerste overwinning wordt ook gesmacht door de drie clubs uit Oegstgeest. ASC speelde al wel vier keer gelijk, terwijl UDO en vv Oegstgeest tot twee gelijke spelen kwamen. Een overwinning bleef nog uit voor de drie clubs. Tijd voor winstpakkers!
 • In het Leidsch Dagblad van 14 oktober wordt nog eens ruim aandacht besteed aan de plannen van vv Oegstgeest en UDO om de krachten te bundelen. Onder meer deze quotes kwamen naar voren: ,,Ik zie winstsituaties van samengaan met Oegstgeest. De clubculturen liggen al zo dicht bij elkaar”, aldus UDO-voorzitter Luuk van der Zon. Collega Jan van den Broeck van Oegstgeest: ,,Mensen die op zaterdag bij ons komen kijken, staan op zondag bij UDO. We zijn geen concurrenten. Maar we vissen soms in dezelfde vijver. We kunnen dat beter met 1 visser doen.”. Het interessante relaas van de beide voorzitters werd opgetekend door Hielke Biemond.
 • Elke week zal onze redactie weer vijf regionale voetbalwedstrijden in een toto opnemen. Altijd prijs, want er zal in principe elke week een winnaar komen. Als je er maar de meeste goed hebt. Bij gelijk eindigen zal er worden geloot door onze redactie. De winnaar ontvangt een waardebon van Henny’s Rits Vrijetijdskleding, twee vrijkaarten voor een thuiswedstrijd van ADO of twee vrijkaarten voor een duel van ZZ Leiden in de Dutch Basketbal League. Hat kan dus een avondje Vijf Meihal worden, altijd leuk. Verzoek vooraf aan de winnaar: stuur gerust een selfie op, zodat je even kunt pronken met de prijs op onze website! Na loting is de winnaar van toto 1 bekend: David Verweij. Van harte kerel! Doe vanaf nu mee, via de homepage of Facebook.
 • DoCoS wordt dit seizoen geteisterd door een blessuregolf. De club stelt een onderzoek in naar de oorzaken en wil voorlichting gaan geven aan spelers. Arthur Schiebroek is er op dit moment het slechtst aan toe (aanhoudende knieproblematiek, red.). Het is maar zeer de vraag of de verdediger nog kan gaan uitkomen voor het eerste elftal.
 • Van de website van RCL: ,, Zoals u waarschijnlijk reeds in de kranten heeft gelezen, zijn er in de afgelopen periode belangrijke stappen gezet om ons nieuwe clubgebouw te realiseren. Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren omtrent hetgeen in de voorbije periode heeft plaatsgevonden, waar wij staan en wat de volgende stappen kunnen zijn. Wij zijn vanzelfsprekend bijzonder verheugd dat de gemeente Leiderdorp bereid is bij te dragen aan ons nieuwe clubgebouw middels de afgifte van een gemeentegarantie. Op deze manier moeten wij de zo langgekoesterde……” Leest u het verhaal gerust verder, van de hand van de voorzitter (Kees van der Burg, red.), op de website van RCL.
 • Salman Khawaja praat u weer bij over het damesvoetbal of is het nou vrouwenvoetbal? WVC blijft koploper in de eerste klasse zondag, RCL pakt weer drie punten, Ter Leede verliest en wint, FC Rijnvogels pakt een verdiend punt. SJC en UDO blijven nog sukkelen in de buurt van de plek van de rode lantaarn. Een rondje langs de velden van de vrouwen. Te lezen op onze homepage bij Actueel. Scrollen!
 • Benieuwd naar de toekomstvisie van vv Oegstgeest? Check de link: https://www.vvoegstgeest.nl/documenten/toekomstvisie.pdf
 • Woubrugge maakte geen fout tegen laagvlieger Aarlanderveen en bleef zo in het spoor van de koploper. Dat is Nieuwkoop, een ploeg die niet in actie kwam dit weekend overigens. Volgende week staat de topper tussen Nieuwkoop en Woubrugge op het programma. Onze verslaggever Remco Mentink sprak met Chris Verhoef over de gewonnen wedstrijd tegen Aarlanderveen. Voor de sterkhouder van de ploeg van Erwin van der Zee werd het niet alleen maar een leuke middag. Te beluisteren via de home/clubpage.
 • Maandagavond 5 oktober was het dan zover: de aftrap van de nieuwe cursus “Train de Ouders” van UVS. In september kwam een aantal ouders en vrijwilligers, waaronder Andre de Boer, Harm van den Berg, Jan Erik Stijnman, Fons Cornelissen, Kristel Sloos en Gerard Desar, met het plan om ditmaal vroeg in het seizoen een uitgebreide versie van de cursus “Train de Ouders” aan te bieden. Hoewel het nog niet echt storm liep, kwam een respectabel ouders op 5 oktober naar de kantine van UVS om zich te laten voorlichten over de mogelijkheden van deze cursus. De daadwerkelijke aftrap werd verricht door onze jeugdtrainer Jesper Neuteboom, die in een heldere presentatie uit de doeken deed hoe de voetbalvisie van UVS in elkaar steekt. Leest u meer hierover op de website van UVS.
 • Is Voorschoten’97 haar tijd vooruit? Sinds kort kun je bijvoorbeeld met je smartphone, verzoeknummers indienen om te laten draaien in de kantine. Die komen dan in een lijst op het muzieksysteem achter de bar en het personeel kan die dan direct, of later, laten afspelen. Hoe werkt het? Surf naar www.mijnverzoekje.nl of download de app ‘MijnVerzoekje’. Zoek de locatie Voorschoten97. Kies je verzoeknummer. Klaar.
 • UDO denkt mee met de kleintjes: ,,Het komt bij de ukkies en effies veel voor. Na een half jaartje zijn de voetbalschoenen te klein geworden. Niet wegdoen Wij hebben ze graag bij de jeugd. Aan kinderen die komen voetballen bij UDO geven wij met plezier voetbalschoentjes te leen om de eerste weken mee “te proberen”. Het aantal kleine voetballertjes bij UDO blijft gestaag groeien. Daarom ontvangen wij volgaarne de schoentjes en schoenen die u niet meer gebruikt. U kunt ze op zaterdag afgeven in de jeugdleidersruimte. Heel veel huidige “effies” mochten met UDO schoenen proberen te gaan voetballen. En nu zijn we helemaal door heen! Ook bij onze effies liggen vast nog wel ongebruikte te kleine voetbalschoentjes in de kast. Alsjeblieft, breng ze mee naar UDO! Vooral maat 33 en kleiner.”
 • November vorig jaar boekte Football Factory een 2-11 zege op FC Boshuizen. Die uitslag kwam echter te vervallen, omdat de ploeg van de Boshuizerkade vlak voor het einde van de competitie strandde door een beslissing van de KNVB. Dezelfde cijfers kwamen echter afgelopen zaterdag tot stand bij een thuisduel van Football Factory. Dit keer was Leidsche Boys het haasje. De 11-2 betekende een clubrecord voor de roodzwarten. Opmerkelijk ook wel, want tot nu toe was er nog geen overwinning geboekt. Een verslag werd al geplaatst, nu de foto’s van de oorwassing voor de Boys aan de Vliet. Onze man, Hidde de Meij legde alles voor u vast. Bekijk zijn shots via de home/clubpage.
 • FC Rijnvogels heeft zich hersteld van twee mindere beurten tegen respectievelijk Xerxes/DZB en Heinenoord. Op eigen veld werd Hoek met 2-0 teruggewezen en zo staat de ‘ winstpakker’ nu op vier. De derde plaats werd op deze wijze gecontinueerd. Vorige week zaterdag kreeg Hein van Heeks vrouw haar man met geen stok de deur uit. De verloren wedstrijd tegen Heinenoord was de oefenmeester zo zwaar op de maag gevallen, vooral vanwege ontbrekende arbeidsethos, dat hij ‘zijn’ feestje in de binnenstad van Leiden maar aan zich voorbij liet gaan. ,,Daar had ik na die middag absoluut geen trek meer in en dus heb ik de bank verkozen, terwijl 3 oktober voor mij altijd heel belangrijk is geweest.” Hennie Kanbier schreef voor u als lezer weer een verslag op de home/clubpage.
 • GHC is druk bezig met de jeugd: ,,We hebben sinds dit seizoen weer een activiteiten commissie voor onze jeugd. De mensen van deze commissie zijn: Tamara Kerkvliet, Mike Kerkvliet, Conny van der Vlugt, Marvin Wallerlei, Barbara de Vreugd, Annemieke de Boer, Patricia van der Blom, Pascale Fallaux, Richard Heruer en Miranda Vermeulen. Het is de bedoeling dat we dit seizoen diverse leuke dingen gaan organiseren voor jullie. Klein tipje van de sluier van de ideeën die er zijn: kerstgourmetten, darttoernooi, thuis toernooi per team, slaapnacht, ideeënbus voor jeugd. We hebben een heleboel ideeën. Of we dit allemaal kunnen realiseren weten we nog niet, maar een ding weten we wel: saai wordt het niet! Een van de eerste dingen die op het programma staan is kerstgourmetten met de hele jeugd in de kantine. Dus hou de website in de gaten voor meer info.”
 • DoCoS blijft vrij wisselvallig, maar de zeges komen wel regelmatiger binnen. Nu speelde de equipe van Nico van der Salm een bar slechte eerste helft tegen Floreant en was een nederlaag in de maak. Na de rust echter kreeg de Leidse ploeg kleur op de wangen en toonde het aan dat er meer en meer rekening gehouden moet worden met het alsmaar verder opbloeiende DoCoS. Onze verslaggever Remco Mentink sprak met Tim Gonlag, die al glunderend van het veld kon afstappen in Boskoop. Te beluisteren via de home/clubpage.
Met bijdragen van Remco Mentink, Ruud Fraij en Hennie Kanbier
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read