woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (deel 7), 16-21 oktober

Lopend Vuurtje (deel 7), 16-21 oktober

-

Lopend Vuurtje, deel 7. Voor en door de clubs. Door onze redactie geplukt van de diverse websites, aangeleverd gekregen en/of aangevuld. Een wekelijkse ronde langs de regionale voetbalvelden. Bruikbare nieuwtjes zijn altijd welkom! Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor nummer acht is woensdag 28 oktober.

 • Komend weekend en volgende week dinsdag wordt er gebekerd. Het programma ziet er als volgt uit v.w.b. onze regioclubs: Spijkenisse-Katwijk, VVSB-Heinenoord, RVC’33-Voorschoten’97 (25/10), FC Rijnvogels-Rijnsburgse Boys, BMT (zo)- Quick Boys, DHC-RCL (27/10), FC Lisse (za)- Noordwijk 1-2 (20/10 gespeeld), Ter Leede-sc Feyenoord, Oude Maas-FC Boshuizen. Haaglandia/ Sir Winston werd vrijgeloot (dit alles in categorie 1). In categorie 2 werden de volgende clubs aan elkaar gekoppeld: FC Vlotbrug-Hazerswoudse Boys, sv Charlois (zo)-avv Alphen, Lugdunum-Graaf Willem II VAC (27/10), SJZ-Excelsior R, Oegstgeest-Excelsior’20, WIK-DoCoS (27/10), FC Rijnland-TAC’90, DBGC-Kagia (27/10), Zwammerdam-Perkouw en Stompwijk-Meerburg (5 november, 20 uur). Bij onze redactie zijn niet alle speeldata bekend (ook niet bij de KNVB overigens, red.)
 • Er zijn nog vier regionale clubs die wachten op een eerste overwinning. De zondagtak van Voorschoten’97, Oegstgeest en ASC behaalden afgelopen weekend hun eerste triomf. Dat betekent dat er nu enkel nog geen juichstemming kon heersen bij WVC (za), Zwammerdam, Bernardus en UDO (zo).
 • Komende zaterdag oefent UVS om 15 uur op eigen veld tegen de zondagtak van Leidsche Boys. Ofwel Ronald Mink junior versus Ronald Mink als trainer.
 • Onze redactie stuurde alle ‘LAV-clubs’ promotiematerialen. Het verzoek was om deze een prominente plek te geven op het complex. Tevens vroeg onze redactie om fotomateriaal om zo blijk te geven van onze samenwerking. Mogen we de fotomaterialen ontvangen? Kleine moeite, groot plezier.
 • In VI nummer 42 kwamen twee Leidenaren aan het woord over de problematiek van het Nederlandse voetbal (Wim Rijsbergen) en van Ajax (Freek Jansen). Enkele quotes van Freek Jansen (werkzaam bij VI zelf, columnist van LAV en trainer/speler van LSVV’70: ,,De nederlaag tegen PSV is hard aangekomen in Amsterdam, Niet alleen het verlies, maar vooral de manier waarop het gebeurde, zorgde voor verbijstering. De ploeg is nog altijd koploper, kan verdedigend in de Eredivisie ijzersterke cijfers overleggen, maar toch is er veel onvrede. Dat heeft alles te maken met het spel in de duels als de weerstand hoger is. Van de zes Europese wedstrijden en het treffen met PSV werd alleen van Jablonec thuis gewonnen. Dat zegt alles over de staat van het huidige jonge elftal.” En dan Rijsbergen over Oranje: ,,Het probleem is dat we het fysieke aspect van voetbal hebben verwaarloosd in Nederland. Ijsland, met net zoveel inwoners als Utrecht is ons fysiek de baas. Hier praten we over de Hollandse School, maar de enige die daarmee succesvol is geweest de laatste tijd is en familie die twee schilderijen van Rembrandt heeft verkocht voor tachtig miljoen. Na twee goede wedstrijden bij Ajax ben je hier al international. Het is een aanfluiting.”
 • Zondag 25 oktober: Top F-toernooi bij RCL in Leiderdorp. Liefst 32 deelnemers met onder meer Feyenoord en Sparta. De club uit de Bloemerd heet u van harte welkom.
 • Op dinsdag 27 oktober wordt het Sportcafé Zoeterwoude gehouden. Voetbalvereniging Meerburg is de gastheer. De maandelijkse bijeenkomst wordt georganiseerd voor sportbestuurders, politici, sportvrijwilligers, de pers en zorgprofessionals.
 • Misschien heb je het al ergens voorbij zien komen: er is een boek uitgegeven over het eerste jaar van Louis van Gaal als trainer van Manchester United. Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat dit boek, Different Cook getiteld, is geschreven door een RCL’ er: Geert Langendorff. De sportjournalist maakte graag tijd vrij om even met iemand van zijn ‘ouwe cluppie’ te spreken.
 • FC Rijnvogels denkt aan zijn leden: Zaterdag 24 oktober speelt FC Rijnvogels tegen Rijnsburgse Boys in de volgende bekerronde. Er wordt die dag toegang geheven maar als lid van de club mag je natuurlijk gratis deze wedstrijd bijwonen. LET WEL: zorg dan dat je jouw ledenpasje bij je hebt. Niet vergeten hoor. De wedstrijd begint om 14.30 uur en er wordt op een behoorlijke opkomst gerekend.
 • Sportief gezien gaat het dit seizoen wat minder met GHC, maar als sfeermaker blijft de Vlietclub de kampioen van de verrassingen. Ook nu weer want op vrijdag 23 oktober komt zanger Ray van der Heiden de maandelijkse bijeenkomst van de Old Stars opluisteren. De komst van de Leidse entertainer wordt mogelijk gemaakt door een sponsor, die de club een warm hart toedraagt en bezoekers van het Old Stars Café kunnen het optreden bijwonen tegen de normale condities. De spelregels van het Old Stars Café: De bijeenkomsten beginnen steeds om 18.00 uur Het entreegeld bedraagt 10 euro. U krijgt daarvoor vier consumpties en een aantal hapjes. Introduce(e)s zijn, tegen betaling van 10 euro, van harte welkom.
 • Zoals elke week was er vandaag ook weer een contactmoment tussen Unity FM en onze redactie. In vogelvlucht werd het voetbalweekend weer even doorgenomen. Wat waren de opvallendste uitslagen, waar konden verrassingen worden genoteerd en hoe zien de ranglijsten eruit? De podcast is te beluisteren via de homepage.
 • Op 30 oktober aanstaande zal KNVB-scheidsrechter Kevin Blom een scheidsrechterlezing geven, deze zal gegeven worden op voetbalvereniging DSVP in Pijnacker. ‘’De Aftrap’’ is gericht op de lokale scheidsrechters uit Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Vanaf 19:30 kunt u binnenlopen bij DSVP en om 20:00 zal de presentatie van Kevin Blom starten. Na de succesvolle scheidsrechtersdag, die gepresenteerd werd door Danny Makkelie in oktober 2014, zijn ook dit jaar de twee organisatoren om tafel gaan zitten. Voetbalvereniging DSVP en Team4Talent Pijnacker-Nootdorp hebben als doel de lokale scheidsrechters te stimuleren en motiveren om nog meer energie te steken in het fluiten van wedstrijden. Kevin Blom: ‘de opzet van het programma spreekt mij erg aan en dit soort thema’s zijn zeer belangrijk’. Er zullen verschillende thema’s aan bod komen. De positieve kant van het fluiten is hierbij een van de belangrijkste punten waar de gehele avond aan gedacht zal worden. Verder zullen de thema’s arbitrage 2.0 en het omgaan met agressie in het veld, maar ook langs de lijn tijdens de avond aan bod komen. Als laatste zal er door middel van interactie met de scheidsrechters gekeken worden naar de spelregels en natuurlijke de rode en de gele kaart. De avond is geheel kosteloos voor de bezoekers. Op Sportlaan 4 in Pijnacker zal vanaf 19:30 de inloop zijn en om 20:00 zal de presentatie beginnen. Rond 21:30 de nabeschouwing van de avond beginnen. Meld je aan uiterlijk op woensdag 28 oktober via Danijel@team4talent.org. Ook niet scheidrechters zijn van hart welkom. Voor meer info, foto’s of flyer, mail mij naar: manon@team4talent.org
 • Lugdunum maakt u attent op het volgende: voorkom parkeer boetes. Parkeer uw auto in de daarvoor bestemde vakken!! Indien u dit niet doet, loopt u het risico bekeurt te worden door de gemeentehandhaving.
 • Zondagmiddag was hét moment voor Voorschoten ’97 om eens punten te pakken. Tegen middenmoter FC Lisse zou het geen makkelijk duel worden maar drie punten pakken zou tot de mogelijkheden behoren, zo dacht men ook in de bestuurskamer van de Voorschotenaren. ,,Vandaag moet het gebeuren’’, klonk het. FC Lisse begon het duel op Sportpark Adegeest enigszins dominerend. De ploeg van Stephan Spruijt was al in de tweede minuut dichtbij de 0-1 via…..Nieuwkomer Steef Bouwmans legt het u haarfijn uit.
 • DoCos is trots op….: De KNVB heeft dit seizoen weer een aantal meisjes van DoCoS geselecteerd in de verschillende leeftijdsgroepen. Jaimy Ravensbergen is geselecteerd voor de groep van meisjes onder 14 en 15. Eva Ram en Amber Kievith zijn geselecteerd voor de groep van meisjes onder 12 en 13. We zijn hier natuurlijk trots op en feliciteren de meisen met hun selectie!
 • Een verslag is al terug te vinden op deze website, maar niet ten onrechte staat onze redactie ook nog even verder stil bij de puike prestatie van FC Rijnvogels. De Katwijkers wonnen van Deltasport en zagen Ter Leede en Noordwijk verliezen. Via mediapartner RTV Katwijk, in de persoon van Jaap Kloos, ontving onze redactie twee vraaggesprekken. De gesprekken met doelman Peter Messemaker en trainer Hein van Heek zijn te beluisteren via, de home-clubpage.
 • Ivm de opvang van vluchtelingen in de 3 Oktoberhal te Leiden is deze hal de komende periode niet beschikbaar voor zaalvoetbal. Er zullen wedstrijden geschrapt cq verplaatst worden door de KNVB. Houdt voetbal.nl en de voetbal.nl app dus goed in de gaten voor jullie zaalwedstrijden. Hoe lang deze situatie gaat duren is niet bekend.
 • Van de website van UVS: Op vrijdag 30 oktober spelen de 35+ dames van UVS een thuistoernooi.  De wedstrijden beginnen om 20.00 uur. De KNVB heeft op de vrijdag avonden in den lande diverse 35+ toernooien voor dames en heren opgezet. De achterliggende gedachte is dat veel voetbalsters en voetballers na de actieve periode toch in beweging willen en kunnen blijven.  De weekenden zijn meestal besteed aan de begeleiding naar diverse sporten van de kinderen of aan familiebezoek. Op vrijdagavond is het voor veel voetbal(st)ers  een leuke gelegenheid om nog actief te ballen tegen leeftijdsgenoten in een  ontspannen sfeer. De derde helft is ook een belangrijk onderdeel van het geheel. De dames van UVS hebben inmiddels twee toernooien achter de rug en zijn derhalve nog ongeslagen. Vrijdag 30 oktober vindt dit evenement plaats bij UVS met de  volgende deelnemers: UVS (natuurlijk), Lugdunum, SEP, Valken ’68 en DSO.
 • vv Leiden wil dit seizoen meedoen met ‘de groten’ uit de vierde klasse. Tot dusverre ging dat vrij goed, maar afgelopen zaterdag vertrok Blauw Zwart met drie punten uit Leiden. Erik Bakker, aanvaller en maker van de enige Leidse goal, baalde van de nederlaag en voelde zich verantwoordelijk voor de verliespartij. ,,Met mijn rode kaart heb ik ons team in de problemen gebracht en dat voelt niet goed. Ik heb mijn excuses aangeboden aan ……Hennie Kanbier, klom weer in de pen voor u. Te lezen op de home/clubpage.
 • In de herfstvakantie kan de jeugd zich uitleven tijdens een uitdagende jeugdvoetbaldag. Deze jeugdvoetbaldag zal bij Meerburg plaatsvinden op donderdag 22 oktober 2015. Alle kinderen uit de C/D/E/F-jeugd van 6 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Voor de keepers is er een speciaal programma, onder leiding van deskundige keepertrainers. Je hoeft niet lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden! Meer info te vinden op de website van vv Meerburg.
Auteurs: Remco Mentink en Hennie Kanbier
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read