woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje nummer (9), 29 oktober-4 november

Lopend Vuurtje nummer (9), 29 oktober-4 november

-

Lopend Vuurtje, deel 9. Voor en door de clubs. Door onze redactie geplukt van de diverse websites, aangeleverd gekregen en/of aangevuld. Een wekelijkse ronde langs de regionale voetbalvelden. Bruikbare nieuwtjes zijn altijd welkom! Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor nummer negen is woensdag 11 november.

 • Onze website staat onder meer bekend om de statistieken. Zo hebben we rijtjes gemaakt van clubs die eind oktober thuis of uit nog niet verloren of op het eigen complex of op verplaatsing juist nog niks konden sprokkelen. Leuk om te zien de komende tijd of de lijstjes nog in tact zullen blijven. Allereerst de clubs die thuis nog ongeslagen zijn: FC Rijnvogels, Noordwijk, Voorschoten’97 (za), Roodenburg (za), VVSB (za), Alphense Boys, FC Boshuizen (zo), Foreholte, SJZ, ASC, Kickers’69 en Leidsche Boys (zo). Van dat rijtje ploegen zijn er ook nog bij die de tegenstander zelfs geen gelijkspel toestonden: Voorschoten’97 (za), FC Boshuizen (zo) en Kickers’69.
 • Volgende statistiek. De navolgende clubs wonnen nog geen enkele keer op eigen bodem: GHC, WVC (za), ROAC, UDO (zo) en Bernardus. WVC en UDO speelden al wel een keer gelijk.
 • Statistiek nummer drie. Welke clubs zijn in uitwedstrijden nog ongeslagen? Dat zijn er nog zeven, te weten: Quick Boys, DoCoS, Koudekerk, LSVV’70, Teylingen, Meerburg en wederom Kickers’69. De Leimuidenaren kunnen als enige club cijfers overleggen met zelfs een honderdprocentscore!
 • En de laatste statistiek voor dit moment. Welke clubs namen nog geen enkele keer een driepunter mee naar huis? Dat zijn de navolgende clubs: Valken’68, Oegstgeest, Zwammerdam, Leidsche Boys (za), UDO (za), Football Factory, WVC (za), Voorschoten’97 (zo), MMO, FC Rijnland, ASC en UDO (zo). Vijf clubs staan nog op nul punten na de gespeelde uitwedstrijden: Valken’68, Leidsche Boys (za), WVC (za), Voorschoten’97 (zo) en MMO.
 • Er wordt nog wel eens geklaagd over een tekort aan bekwame scheidsrechters. Op de site van Voorschoten’97 is te lezen dat aldaar  op twee november een cursus voor scheidsrechters van start is gegaan. Achttien cursisten krijgen in de komende periode zowel theorie- als praktijkuitleg van een knvb-docent. Een goed initiatief zouden we zeggen.
 • RCL gaat deelnemen aan de officiële KNVB 15-21 meiden-vrouwen competitie. De belangrijkste reden om te starten met een ‘onder 21’ team is talentontwikkeling en de aansluiting/doorstroming tussen junioren en senioren. RCL hoopt hiermee de overstap van junioren naar senioren soepeler te laten verlopen als voorgaande jaren en jeugd op te leiden en door te laten stromen naar de senioren teams. Meer op de RCL-site.
 • Van de UVS-site: ,,Op zondag 8 november is het een drukte van belang bij UVS. Om 12.00 uur spelen er namelijk vijf zondagteams op ons complex. Dat is naar mijn weten uniek. Na afloop van deze wedstrijden wordt er gebroederlijk de klassieker Feijenoord-Ajax bekeken. Dat wordt heel gezellig en druk in de kantine natuurlijk. Uiteraard is zondagmiddag de kantine open voor iedereen dus je als wilt kijken kom dan langs op de Kikkerpolder.”
 • Na het succes van de dames afgelopen vrijdag is het de eer aan de UVS-heren 35+ om op het thuistoernooi een goed resultaat te behalen. Op vrijdag 13 november is UVS gastheer voor 4 bezoekende verenigingen t.w. Lugdunum, HBS, Leiden en Warmunda. Om 20.00 uur starten de eerste wedstrijden en we verwachten veel toeschouwers bij dit leuke toernooi. Na afloop is het altijd uitermate gezellig voor de “derde” helft.
 • Kagia heeft niet alleen een nieuw driejarig sponsorcontract afgesloten met Bas de Lang van Midget Voetgolf, het biedt ook mogelijkheden om je voetbaltalenten te tonen: ,,Op 18 spectaculaire holes zijn de club en het balletje vervangen  door jouw voet en een voetbal. Midget Voetgolf is indoor en uniek in Nederland. De holes zijn zeer origineel; koppen, volleys en de laatste banen zijn echte finales!!”  Meer op de site van Kagia.
 • Voor Valken’68 was het afgelopen zaterdag zaak om af te rekenen met een ploeg, in dit geval Volendam, die gezien wordt als een mogelijke degradatiekandidaat. De Valkenburgers zouden zo wat lucht kunnen krijgen. Onze cameraman Miguel Angel Obregos Real was ter plekke en maakte een fraaie samenvatting. Het commentaar bij de beelden komt van Hennie Kanbier, grieperig en al. De beelden zijn terug te vinden op www.leidenamateurvoetbal.nl
 • LSVV haalde het landelijke nieuws met het bericht dat Simon Cziommer bij de Leidse studenten ging spelen. Op hun site opnieuw een opvallend nieuwtje: ,,Topduels van LSVV’70 uitverkocht.” Zo luidt de kop. Er zouden tien bussen met LSVV suppoters in een verplichte combiregeling naar Haagse Hout rijden. Over het waarheidsgehalte zullen we het zwijgen ertoe doen. Leuk is het wel. Lees alles op de site van LSVV.
 • Na de derby tussen Leiden en Boshuizen is het daar nog niet afgelopen. In de kantine treedt dan Danny Plezier op. Details op de site van Leiden
 • Het werd al op Leidenamateurvoetbal  aangekondigd: Joep van Vuren naderde zijn honderdste competitiedoelpunt. Ga naar de site van Meerburg of de home-of clubpage van Meerburg op LAV en lees of het hem gelukt is.
 • Kagia doet het goed. Een verslag (plus drie PodCasts!) is te lezen op de site van Leidenamateurvoetbal.nl. ,,Na de nipte zege bij Lugdunum van vorige week versloeg Kagia dit keer Hazerswoudse Boys met de minimale marge. Mark Zonneveld kroonde zich tot matchwinnaar. De Lisserbroekers kregen daarnaast deze week nog meer goed nieuws te horen.” Wat dat nieuws is kunt u vinden op onze site.
 • Roodenburg actueel meldt het volgende: De KNVB gaat een proef doen met het meten van het spelplezier dat A-junioren ervaren.  Hoeveel plezier peurt een voetballer van zestien tot achttien jaar uit het spelletje?  Op het wedstrijdformulier vullen de aanvoerders van beide partijen in hoeveel plezier zij aan de wedstrijd beleefden. Alle juniorencompetities doen mee, behalve de landelijke afdelingen. Aan het eind van de proef krijgen alle verenigingen een terugkoppeling. Na de winterstop wordt de proef geëvalueerd en wordt de pleziermeting wellicht een vast onderdeel van het wedstrijdformulier. Het volledige verhaal is te lezen op de site van de KNVB onder het kopje pleziermeting.
 • De Krakerrrr van de week is de derby tussen Leiden en Boshuizen. Interviews met Anouar Hamdi en Oktay Gezici van Boshuizen en Yannick van der Meel van Leiden vindt u op onze site.

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read