Districtsbeker- Vorige week incasseerde FC Boshuizen een zware nederlaag bij IFC. De Leidse ploeg kreeg met 6-0 een draai om de oren. De koppositie is nog wel in handen en volgende week kan de periodetitel worden binnen geloodst. Zaterdagmiddag kreeg de ploeg van Steef Roodakkers een kans op eerherstel in de bekercompetitie. Bij Oude Maas werd echter met 4-3 verloren en dus is FC Boshuizen klaar in het bekertoernooi.

De trainer baalde van de verloren bekerwedstrijd. ,,In twee opzichten, ja. In eerste instantie had ik graag door willen bekeren met de ploeg. Daarnaast hadden we graag het goede gevoel weer teruggekregen van voor IFC. Dat is helaas dus niet gelukt, terwijl er zeker wel kansen lagen op succes.”

Voor de pauze speelden de bezoekers niet al te best en leken de naweeën van IFC nog door te werken. De eersteklasser uit 1C op zaterdag kwam op en 2-0 voorsprong en dus was er na de rust andermaal werk aan de winkel voor de Leidse equipe. ,,De ene goal was misschien wat ongelukkig, maar die ander gaven we zeker weg. In de tweede helft heb ik wel weer gezien waartoe we in staat zijn. In een fase van tien minuten maakten we drie prima goals en lagen we op koers voor de volgende ronde. Daarna hebben we echter weer niet de volwassenheid getoond om het duel te beslissen en gaven we weer twee goals weg.”

Voor de Leidenaren scoorden Jermain Fitz James, Brayan Mosquera en Michael Schouten, maar dat was dus niet genoeg. ,,Na IFC hebben we met elkaar samen gezeten. Het was natuurlijk pijnlijk om zo dik te verliezen, maar daar moet je dan wel van leren. Ik ben niet uit mijn dak gegaan, want bij 3-0 na twintig minuten heeft dat geen zin meer. Het was in alle opzichten in elk geval niet okay en daar hebben we het over gehad. Het ontbrak aan volwassenheid en daarin zijn we afgetroefd. IFC is gewoonweg een hele goeie ploeg en het niveauverschil was heel groot. Ik heb ook nooit geroepen dat wij de beste ploeg hebben van 1B. Wel is het voor ons de bedoeling om richting het niveau te groeien van een ploeg als IFC.”

Ondanks de nederlaag van vorige week en die in de bekerstrijd kan niet anders worden gesteld dan dat FC Boshuizen prima aan het seizoen is begonnen. Een prijs ligt volgende week tegen VELO voor het grijpen. ,,Als dat lukt is dat fantastisch. Het zou een stuk druk weghalen, omdat je dan al iets in handen hebt. Die druk was vorige week zeker te zien bij de ploeg. Toch baal ik eigenlijk nog meer van de nederlaag tegen Oude Maas. Er gingen teveel dezelfde zaken fout in het veld en dus maken we het voor onszelf niet makkelijker. Daar gaan we dus weer over praten. Sowieso heeft de staf de groep aangegeven dat ze ook veel meer onderling met elkaar moeten communiceren. Het kan niet zo zijn dat ze het allemaal voorgekauwd krijgen vanaf de zijkant. Deze ploeg heeft absoluut kwaliteiten, maar we kennen ook onze tekortkomingen. Daar ligt nog een flink pak werk en daar gaan we verder mee aan de slag. Mocht het volgende week goedkomen dan wissen we twee mindere weekenden enigszins uit.”

Roodakkers liet enkele spelers bewust aan de kant om zo pijntjes te doen laten verdwijnen en te waken voor overbelasting. Jesper Neuteboom, Sean Armitage en Lars van Bommel kwamen onder meer niet in actie. ,,En dan nog stond er een leuk elftal met vermogen op het veld. Enkel had dat zelfde elftal Oude Maas na de 2-3 kapot moeten spelen.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Van Rosendaal, Berdai, B.J. Neuteboom, James, Kluivers, Schouten, Arnoldus, Ortega, Bekooij, Güngör, Kochera.