Zaterdag (Hoofdklasse B)- Het mag dan met name in de eerste helft van de thuisclubzijde een niet bepaald sprankelende vertoning zijn geworden, maar de opdracht van trainer Hein van Heek was duidelijk. ,,We moesten er met de rem op spelen om weer niet door Xerxes/DZB uitgecounterd te worden. Er zat een gedachte achter. Toch kregen zij in de beginfase een paar kansen maar Peter Messemaker pakte een paar goede ballen.” Na de rust zag Van Heek zijn team een snelle voorsprong nemen en toen ging het lopen bij de Vogels. ,,We speelden een prima tweede helft.” Gelukkig voor het publiek dat na de eerste helft de warmte bij een bakkie koffie moest zoeken.

Door de 2-0 overwinning bezetten de Rijnvogels een stevige plaats in de middenmoot. Een plek waar het team inmiddels thuis hoort. Goed, de eerste rondgang mag dan niet hebben gebracht waar het publiek op hoopte en de rood-witten toe in staat zijn. Slechts een paar afstandschoten van Martin Onderwater, Pieter van den Breggen -beide over – en van Joey Zandbergen waar doelman Marcel van Staaijeren enige moeite mee had, waren de belangrijkste wapenfeiten van de gastheren. De kansen aan de overzijde waren doelrijper. De inzet van Celsius Grant strandde vrij voor Peter Messemaker op het uitschuifbare been van de doelman en Danny Fonseca vergat kort voor de thee de gasten eveneens op voorsprong te brengen.

BIJ Xerxes008

Het zou kort na de hervatting noodlottig voor de blauw-witte zebra’s uit Rotterdam worden. Mitchel Beijersbergen, vanaf links opererend, speelde zich op de rand van de zestien vrij en zijn pegel plofte achter de aan de grond genagelde Van Staaijeren in het net. Hiermee was de ban gebroken en ging de thuisclub voetballen. Het middenveld waar het team in het eerste part weinig grip op had werd steeds beter bezet. Xerxes/DZB vergat nog even de gelijkmaker aan te tekenen omdat Peter Messemaker de nul koesterde. Zijn collega aan de overzijde was echter kansloos toen Martin Onderwater door Mitchel Beijersbergen de diepte in werd gestuurd. Beheerst rondde de spits de één tegen een situatie met de Rotterdamse sluitpost af, 2-0. Vanaf dat moment leek de thuisclub een gewonnen pot te spelen maar de 3-0 bleef uit. Een knal van de mee opgekomen verdediger Joey Zandbergen zoefde maar net naast. De tegenstoten van de bezoekers werden allengs minder gevaarlijk en de Katwijkse defensie stond geen tegentreffer toe.

Thomas Dijk op weg naar Martin Onderwater die de marge heeft vergroot naar 2-0.
Thomas Dijk op weg naar Martin Onderwater die de marge heeft vergroot naar 2-0.

Kort voor het scheiden van de markt had de 3-0 alsnog kunnen vallen. Thomas Dijk krulde de bal in de zestien en met een magnifieke volley in de lucht had Martin Onderwater het doelpunt van het jaar kunnen maken. Zijn acrobatische hoogstandje werd niet beloond want de bal ging luttele centimeters over. Uiteindelijk deed het er niet meer toe want de buit was immers al binnen. Een belangrijke buit na de hervatting van de winterstop. De woorden van Van Heek: ,,Wij zijn klaar voor Xerxes/DZB”, werden bewaarheid.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Joey Zandbergen (86. Andreas Stam), Kevin Wijmer, Orlando Ouwehand, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Sander van der Horst, Yuri Guijt, Mitchel Beijersbergen, Niels van Veen (20.Thomas Dijk), Martin Onderwater (80. Jeffrey Beukenholdt).