Eerste klasse B (zaterdag)- De 33-jarige doelverdediger die jarenlang de Voorschotense kooi bewaakte werd onlangs weer van stal gehaald. Als rechtsback van het derde zijn voetbalpensioen vol makend werd hij toch weer opgetrommeld om de oude vertrouwde positie onder de lat in te nemen. Of het aan zijn terugkeer ligt valt moeilijk te zeggen maar feit is wel dat de groengelen aan een goede serie bezig zijn om de dans voor P/D-voetbal te gaan ontspringen. Matthijs Keemink staat net als zijn trainer Paul van der Zwaan op negen punten uit de laatste drie wedstrijden. Voorschoten’97 telt weer mee.

Tegen HBOK in Amsterdam op de knollentuin werd er weer geoogst. Met 2-4 gingen de punten maar wat graag in de tas mee terug. Keemink is eerlijk. ,,Het was volgens mij niet om aan te zien.” Een echt staartduel dus dat doorspekt was met vechtvoetbal. Reeds in de eerste minuut mocht Keemink de knikker uit de touwen rapen. Een dubieuze penalty veroorzaakt door Kasper Michel bracht de Noord Amsterdammers op een vroege voorsprong.

Matthijs Keemink

Voorschoten ’97 knokte zich echter snel terug en Wouter Pen, die speelde op de positie van de geblesseerde Shemiel Constancia, nam de 1-1 voor zijn rekening. ,,We waren de achterstand snel te boven maar toch kwamen we weer met 2-1 achter. Een moeilijk te overziene situatie waarbij ik uit mijn doel kwam maar uiteindelijk de bal toch over mij heen werd gewipt”, blikt Keemink (foto) terug. ,,Gelukkig kwamen wij voor de rust nog tot 2-2 terug door een doelpunt van Sunny Dihal.”

Na de hervatting namen de bezoekers voor het eerst de leiding. ,,Het was ook weer een dubieuze strafschop maar nu in ons voordeel.” Jim van der Krogt voltrok vanaf de kalkstip het vonnis. Daarna kwamen de Voorschotenaren met tien man te staan toen Steven Knijnenburg vroegtijdig mocht gaan douchen. Toch slaagde het tiental erin om uiteindelijk de broodnodige punten in de knip te steken. Bilal Karasahin tekende voor de bevrijdende 2-4. Overigens eindigde ook HBOK met tien man.

Keemink: ,,Het geloof is terug. Absoluut. Je merkt het aan de spelers. De invloed van trainer Van der Zwaan werkt door. Het is fantastisch zoals we opkrabbelen.” Het kan verkeren. Daar waar het team tijden lang ploeterde en zonder zelfvertrouwen speelde is de geest op Adegeest weer vaardig en in de fles terug. Het moet ook wel want de ontknoping van het seizoen nadert met rasse schreden. ,,Het zijn van nu af aan allemaal finales die wij moeten spelen”, weet ook de gelouterde sluitpost. DSO dat ook lang nog niet veilig is, is de eerst volgende opponent die op Adegeest moet worden bestreden. Keemink is echter vol vertrouwen. ,,Het wordt weer een sleutelduel. Maar we hebben het geloof en vertrouwen terug gevonden.”

Van der Zwaan wilde best even nagenieten, maar dan ook meer van de punten dan van het spel. ,,Goed voetballen was vrijwel onmogelijk. Het veld was ontaard slecht en erg klein. Ons spel was zonder meer stukken minder dan tegen GHC en Deltasport. Zeker voor de pauze was het naast niet best ook niet zo dat het er vanaf spatte bij ons. Ik heb in de rust dan ook aangegeven dat elke procent die we zouden missen in de tweede helft ons duur zou komen te staan. Na de onderbreking deden we het beter en de overwinning was ook verdiend. Wij waren niet best, maar HBOK nog veel minder. Deze reeks is prettig, maar de weg is nog lang. In de slotfase moet je ook maar zien wie er aan boord zijn vanwege blessures en schorsingen. In dat opzicht is het jammer dat Steven een rode kaart pakte. Hi doet het al weken heel goed en was nu ook weer een van de beteren.”

Voorschoten’97 bleef twaalfde, maar nam verder afstand van GHC en HBOK. Daarnaast werd DSO achterhaald, waarbij enkel het doelsaldo van de ploeg uit Zoetermeer nog wat positiever is. ARC, Forum Sport en Nootdorp zijn echter ook weer in zicht gekomen. Niet lang geleden had Voorschoten’97 nog een verrekijker nodig richting deze ploegen.

Basisopstelling Voorschoten’97: Keemink, Verlaan, Knijnenburg, Michel, Dihal, Van der Krogt, Guijt, Joubij, Beijersbergen, Pen, Tsjin-Asjoe.