Het seizoen kon nauwelijks beter beginnen voor FC Boshuizen. Zowel in de beker als in de competitie zijn klinkende resultaten neergezet. Het zijn niet alleen de fraaie cijfers die tot tevredenheid stemmen, ook het voetbal, de sfeer en de onverzettelijkheid maken dat Boshuizen welhaast in een flow terecht is gekomen.

Aanvoerder Michael Schouten is vanzelfsprekend heel content met de huidige situatie: ,,Het verschil met vorig jaar is groot. Als het toen even tegen zat werd er gemopperd en geklaagd. De koppies gingen hangen en te veel jongens gingen voor zichzelf voetballen. Dat is nu totaal anders. Kijk naar de bekerwedstrijd tegen Voorschoten’97. Met de rust stonden we met 0-2 achter en we speelden slecht. Vorig jaar hadden we kansloos verloren, maar nu gingen we er echt met z’n allen voor met als resultaat winst. Dat tekent onze eenheid en de gezamenlijke wil om te winnen.”

Schouten ziet echter wel dat er zaken voor verbetering vatbaar zijn: ,,Zeker, alles is nog niet honderd procent. We moeten wedstrijden eerder definitief beslissen bijvoorbeeld. Tegen SJC en Olympia stonden we met 2-0 voor waar het 3-0 of 4-0 had moeten zijn. Dan is het over en sluiten. Met 2-0 is er nog van alles mogelijk, zie ons tegen Voorschoten.” Met zo’n vliegende start is het moeilijk bescheiden te blijven. ,,We worden kampioen!” is zo’n kreet die onvermijdelijk de kop opsteekt.

De middenvelder waarschuwt voor te hoge verwachtingen: ,,In de eerste plaats zijn er nog maar twee wedstrijdjes gespeeld. Verder zijn zeker vijf ploegen volkomen onbekend voor ons. Hoe hoog moeten we ze inschatten? Geen idee. Voorzichtigheid is geboden. Hoe gaan we met tegenslagen om? Wat als er blessures en schorsingen komen? Laten we even wachten met de vlag uithangen. Zondag wacht promovendus  PFC uit Geervliet. Als we de vorm weten vast te houden ga ik wel van een zege uit.”

Michael Schouten Boshuizen zo

De geboren Leidenaar kijkt met een schuin oog naar alle ontwikkelingen betreffende de (eventueel gedwongen) fusies. ,,We hebben te veel clubs in Leiden. Sommige verenigingen zijn nauwelijks levensvatbaar. Fusies zouden het niveau kunnen verhogen. Een stad als Leiden zou een hoofd- of topklasser moeten hebben.”

Op het persoonlijke vlak koestert hij nog steeds ambities. ,,Ik speel om het hoogste te halen. Dat geldt voor het team van Boshuizen, maar dat geldt ook voor mij persoonlijk. Op mijn tiende werd ik bij RCL gescout door Sparta. Daar heb ik de jeugdopleiding doorlopen en heb zelfs een contract gehad. Toen belandde ik bij VVSB. Dat werd niet wat ik er van verwacht had en koos voor FC Boshuizen. Hier heb ik het enorm naar mijn zin en promotie zou fantastisch zijn. Mocht ik echter een aanbieding krijgen van een club die echt beduidend hoger speelt én ik heb een goed gevoel daarover, dan ga ik daar zeker over nadenken. Je voetbalt maar kort op niveau en ik leef er echt voor. Kansen krijg je niet altijd in het leven. Komt er een langs, dan moet je die pakken. Voorlopig telt alleen Boshuizen en voetballen in dit team is werkelijk top. Eens kijken hoever we kunnen reiken. De top drie?”