Eerste klasse B (zondag)- Even leek FC Boshuizen weer terug te vallen in een oude kwal. Onderling gemopper, negativisme en vergeten om goals te maken. Het leidde tot een achterstand, maar na de pauze werd PFC alsnog voorbij gestoken (2-3). De Leidse ploeg liet in de tweede rondgang een ander gezicht zien en zo werd de koppositie behouden.

De voorgaande seizoenen kon je de klok er best op gelijk zetten. Als het even niet liep werd de vinger gewezen naar anderen. Het brak de Leidenaren niet zelden op en de sfeer leed eronder. Dit seizoen lijkt alles anders, hoewel dat in de eerste helft vergeten werd door het huidige FC Boshuizen. Rick Arnoldus, maker van de tweede Leidse goal, baalde van de eerste helft.

,,Je weet dat ploegen het je steeds lastiger gaan maken als je bovenaan staat en dus dat je er moet staan. Als je dan ook tegen jezelf gaat spelen, heb je twee tegenstanders en dan win je niet. Het was echt chaos bij ons. We kregen zat kansen, maar de scherpte ontbrak. Er werd gezeurd en gemopperd op elkaar. Dan krijg je ook nog een goal tegen uit het niets en weet je dat je in de penarie zit.”

De middenvelder over het vervolg: ,,In de rust is een en ander besproken en uitgesproken en hebben we een andere pet opgezet Die bal zou toch eens niet op de paal, lat of net naast gaan zoals in de eerste helft. Gelukkig ging het lopen en onze goal kon niet uitblijven. Eerst scoorde Mehmet Güngör de 1-1 en toen mocht ik ons naar een voorsprong schieten. Mo Berdai kwam door op rechts en ik kreeg de bal aangespeeld rechts vanaf de zestien. Vervolgens kon ik de bal in de linkerhoek schieten en kregen we ook waar we recht op hadden. Daarna maakte Michael Schouten de 1-3. Wel scoorden ook zij nog en moesten we de laatste tien minuten goed door komen. Dat lukte. Al met al wisten we eigenlijk wel dat het goed zou komen, want zij zaten er aan het eind van de eerste helft al aardig doorheen. Dat is dan weer wel onze verdienste geweest. In de tweede helft hebben we het tempo flink opgevoerd.”

FC Boshuizen bleef voor de derde keer aan de juiste kant van de score en dus was de stemming na afloop ook nu goed, ondanks de irritaties uit de eerste helft. Arnoldus snapte niet zo goed waar het vandaan kwam voor de doelwisseling, maar roemde toch vooral het herstel van zijn ploeg. ,,We hebben echt een technisch vaardige ploeg, aangevuld met een aantal slopers. De tegenstanders komen er moeilijk doorheen bij ons. Daar kunnen we al met al wel eens ver mee komen. Natuurlijk hebben we het daar onderling wel eens over, maar het zegt op zich ok weer niet al teveel dat we nu de dans leiden. Voorlopig eerst maar eens blijven winnen. Dan zien we wel waar we uitkomen.”

Arnoldus streek deze zomer neer in Leiden na een avontuur bij hoofdklasser Noordwijk. ,,Eerder speelde ik vijf jaar in de jeugd van Sparta. Dit tot de A-jeugd. Noordwijk was een mooie stap, maar ik heb daar heel veel pech gehad. Op de eerste training brak ik mijn middenvoetsbeentje van mijn linkervoet. Ik moest toen twee manden revalideren. Eenmaal terug brak ik mijn middenvoetsbeentje van mijn andere voet. Tja, dan kan je wel zeggen dat je wordt teruggeworpen. Heel jammer allemaal. Vervolgens kwam FC Boshuizen en ik wilde graag het eerste halen. Ik kan nu al zeggen dat het een juiste keuze is geweest. Ik ben nu ook fit en volgens mij heeft de trainer ondertussen wel zo ongeveer de basiself voor ogen en daar hoor ik bij. Als je dan ook nog eens bovenaan staat na drie wedstrijden dan voelt dat wel lekker ja na zoveel lichamelijke ellende.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Van Rosendaal, Berdai, J.Neuteboom, BJ Neuteboom, Armitage, Cabrera Ortega, Schouten, Arnoldus, Van Bommel, Bekooij, Güngör.