Een ronde door in het bekertoernooi en bij de eerste vijf eindigen in de competitie; dat zijn de niet misselijke doelen die Boshuizen-trainer Steef Roodakkers stelt voor dit seizoen.

 
,,Vorig jaar zijn we op de zesde plek geëindigd en dat is uitstekend als je ziet onder welke omstandigheden we hebben gewerkt. Er was en is geen gelijkwaardig tweede en geen jeugd waar ik in nood spelers vandaan kan halen. We hadden een veel te smalle selectie, waarbij sommigen het ook nog eens lieten zitten wat trainen betreft en dat is ons aan het eind van het seizoen opgebroken. Als je dan ziet welke resultaten we hebben geboekt, dan kun je rustig stellen dat we eruit gehaald hebben wat erin zat.”

 
Boshuizen is goed uit de transferperiode gekomen. Er zijn een paar echte versterkingen gekomen en jeugdig talent uit de regio. ,,Zeker,” vervolgt Roodakkers, ,,Lars van Bommel (afkomstig van Valken ’68) is een absolute aanwinst. Hij heeft in de oefenperiode gemakkelijk gescoord, maar is ook een geweldige jongen in de groep. Dan is natuurlijk de van UVS overgekomen Bart Jan Neuteboom een topper in verdedigend opzicht. Weinigen kunnen hem in de lucht verslaan. De klik was er gelijk met zijn broer Jesper, ook al en sterkhouder achterin. Hun winnaarsmentaliteit sluit aan bij het gevoel dat er in de selectie heerst. Niemand voelt zich beter en iedereen is bereid voor anderen te werken. Alles bij elkaar genomen denk ik dat ik de lat inderdaad hoog leg, maar terecht. Deze groep kan veel bereiken.”

 
In de eerste klasse krijgen de Leidenaren niet de minste tegenstanders voor hun kiezen. ,,IFC is er alleen maar sterker op geworden, zo lijkt het. VOC is dan wel gedegradeerd, maar deze studentenclub heeft weinig aan kwaliteit ingeboet en Poortugaal draait al jaren mee in de top. Misschien dat we het tegen hen moeten afleggen, maar we willen zo lang mogelijk bij blijven.”

 
Het bekertoernooi is voor veel ploegen een aardig opwarmertje, een mooie gelegenheid om wat spelers uit te testen of met de opstelling te goochelen. Dit geldt niet voor de oefenmeester van Boshuizen: ,,Ik wil minstens een ronde verder komen. We hebben met z’n allen afgesproken om dit jaar te gaan presteren, nou, dan kun je moeilijk het bekertoernooi laten lopen. Met Ter Leede, Voorschoten’97 en DEM wordt het geen gemakkelijke klus, maar des te groter de voldoening als we die tweede ronde halen.”

 
Roodakkers erkent dat het optimisme dat hij ten toon spreidt onder veel trainers heerst. ,,Ja, ik weet het. Dat is immers altijd zo aan het begin van het seizoen. Geeft niets, ik denk er alle reden toe te hebben.”

 

Opvallend is dat SJC, de enige andere club uit de regio, de eerste tegenstander zal zijn in competitieverband. De Noordwijkers zijn gastheer. Een week later komt Olympia naar de sleutelstad.

 
FC Boshuizen
Gekomen: Dennis van Rosendaal (sv Charlois), Bart Jan Neuteboom (UVS), Lesley Kluivers (UVS), Rick Arnoldus (Noordwijk), Lars van Bommel (Valken’68), Mo Berdai (VVSB), Soufian Boukhidous (GHC), Rian van Ooijen (Voorschoten’97), Fenno Blikman (FC Boshuizen,za), Romeo Nsiku (Alphense Boys)
Vertrokken: Rico Westdorp (UVS), Gellano Fortes Lopes (SC Feyenoord), Virgilio Hagens (Leonidas,zo)

 
Note redactie: Er zijn nog enkele spelers overgekomen. De complete selectielijst zal in september zichtbaar zijn op de clubpagina’s van de clubs.