Even stokt het bij FC Rijnvogels de laatste weken, maar tegen Hoek kan de draad weer worden opgepakt door de huidige nummer drie. Een klasse lager is Voorschoten’97 juist op drift geraakt en de ploeg van Dick-Jan Ente gaat op pad voor de vierde overwinning op rij. Valken’68 gaat juist trachten te voorkomen een vierde nederlaag te ondergaan in de eerste klasse B. Op zondag is er sprake van een ware topper. Nummer 1, FC Boshuizen, ontmoet de nummer 2, VOC. Wat al wel zeker is dat de Leidse ploeg sowieso lijstaanvoerder blijft.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-HOEK

De eerste nederlaag van het seizoen zou er ooit een keer aankomen maar dat dit uitgerekend tegen Heinenoord in een zeer slechte uitbeurt moest gebeuren, stond niet op de begroting. De Vogels waren vrijwel onherkenbaar na een goede seizoenstart waarna echter tegen Xerxes/DZB de motor enigszins haperde. Tegen Heinenoord kwam deze helemaal niet op gang behalve in de slotfase, maar dat was helaas te laat. Tijd dus voor rehabilitatie voor het team dat onder de rook van Rotterdam ver onder haar niveau bleef. Om een fraaie positie op de ranglijst te handhaven zal het Zeeuwse Hoek er op de Kooltuin onder moeten worden gehouden. De Zeeuwen zullen ongetwijfeld moed hebben geput uit hun eerste zege op ASWH (2-1). De mannen van Hein van Heek zullen achter hun oren hebben gekrabd na de nederlaag in Heinenoord. Het wordt dus gewoon weer van acquit beginnen omdat elk duel op zichzelf staat. Standen op papier zeggen niets. De vorm van de dag en soms een tikkeltje geluk kunnen de wedstrijd bepalen. Het zou voor het thuispubliek wel prettig zijn als de Vogels de bedrijfsongevalletjes van de laatste weken doen vergeten en weer eens een lekkere pot voetbal voorschotelen. Hoek verzamelde tot nu toe vier punten. Van ASWH werd dus gewonnen, terwijl tegen Heinenoord doelpuntloos gelijk werd gespeeld. Wat je van ver haalt, schijnt lekker te zijn. Voor Hoek gaat dit nog niet op. Op bezoek bij Zwaluwen en Jodan Boys werd ruimschoots verloren.

EERSTE KLASSE B

VALKEN ’68 – FORUM SPORT

Een duel om de gevarenzone te ontwijken. Want daarin verkeren de beide teams tot op heden. Maar het seizoen is nog lang en er is vooralsnog geen man overboord. Maar de zeilen moeten wel worden gehesen om niet in slecht vaarwater te geraken. Het geldt zowel voor de Valkenburgers als voor de Voorburgers. In het vorige seizoen hielden zij elkaar met twee remises (twee keer 2-2) in evenwicht. Als dit de uitslag van het komende duel op spotpark ’t Duyfrak zal zijn schieten de beide ploegen er vooralsnog geen meter mee op. Na vier nederlagen op een rij zullen de mannen van Gerard de Geus toch ook wel weer eens het zoet der overwinning willen proeven. Zij smachten er naar. Het lijkt alweer lang geleden dat de start van de competitie met een 1-0 zege op ARC voortvarend begon. Vervolgens ging het bergafwaarts met de geel-roden. Tijd dus om de vleugels te spreiden en opponent Forum Sport de tanden te laten zien. Drie punten in eigen huis houden is de doelstelling. Maken de mannen het waar? De mannen van het Loo verloren van Voorschoten’97 afgelopen weekend, terwijl De Geus met zijn brigade onderuit ging bij WV-HEDW (kan je onmogelijk supporter van zijn).

VOORSCHOTEN ’97-WV-HEDW

In tegenstelling tot het vorige seizoen gaat het de Vooschotenaren tot op heden vooralsnog voor de wind. Drie van de vier wedstrijden konden met winst op het conto worden bijgeschreven. Komende tegenstander WV-HEDW is een oude bekende waarvan twee jaar geleden niet van werd gewonnen. Beide duels eindigden in een bloedeloze 0-0. Hopelijk kunnen de mannen van Dick Jan Ente wat meer spektakel voor de toeschouwers bieden dan voorheen toen het de Amsterdammers trof. Maar de groen-gelen zijn in The Winning Mood en met een wedstrijd minder kunnen zij bij een winstpartij alsnog gelijk komen met koploper Zwaluwen ’30. De Voorschotenaren zullen na een belabberd afgelopen seizoen nu weer een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Derhalve zal komende zaterdag eerst Wilhelmina Voorwaarts Hercules Eendracht Doet Winnen aan de kant moeten worden gezet. De Mokummers, die tot op heden slechts een overwinning boekten op Valken ’68 (3-1), hebben de puntjes broodnodig dus er kan op een flink portie weerstand worden gerekend. Bij de thuisploeg is er weer witte rook tussen de trainersstaf en Shemiel Constancia. De aanvaller was van mening dat hij geen eerlijke kans had gekregen en gooide de handdoek. Na een constructief gesprek is de broer van de afgelopen weekend scorende Remy weer terug binnen de gelederen.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-VOC

Op zich een aantrekkelijke affiche tussen de Kadebewoners en VOC. De trotse koploper ontvangt de directe concurrent en kan als nog tot op heden ongeslagen team na de volle winst zich voorlopig soeverein koploper blijven noemen. Maar dan zullen de Rotterdamse bezoekers op een nederlaag moeten worden getrakteerd. VOC staat op vier punten achterstand en het gat zou bij een overwinning van de geel-blauwen zomaar tot zeven punten op kunnen lopen. Kortom, de mannen van Stefan Roodakkers weten wat hen te wachten staat. Gewoon – wat heet gewoon?- de punten in de eigen knip steken en dan verder als koploper de goede ingeslagen weg voort bewandelen. Want dat de Boshuizenaren op de goede weg zijn hebben zij de afgelopen wedstrijden luid en duidelijk bewezen. De goede lijn voortzetten is het credo. Zondag kan er een vervolg aan worden gegeven. Het zal spannend worden aan de Boshuizerkade. Inzet voorlopig de eerste periodetitel! Bij VOC was Felix Verhaar afgelopen weekend matchwinnaar tegen VELO, terwijl good-old Geert den Ouden na lang blessureleed weer eens mocht en kon invallen.

FC Boshuizen werd afgelopen donderdag, 1 oktober, verrast met hutspot en klapstuk. Poortugaal heeft het geweten..
FC Boshuizen werd afgelopen donderdag, 1 oktober, verrast met hutspot en klapstuk. Poortugaal heeft het geweten..