Enkel FC Rijnvogels, van de clubs die nadrukkelijk worden gevolgd door onze redactie, kwam in het voorbije weekend aan voetballen toe. Bijna werd topklasser Katwijk onderuit gehaald in de districtsbeker. Vanaf de noodzakelijk geworden strafschopstip ging het alsnog net aan fout. Maar Hein van Heek en zijn manschappen hoefden zich van geen kant te schamen. De andere clubs stonden stil en zullen vast hebben nagedacht over een strijdplan voor speeldag nummer 11. Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

ZWALUWEN-FC RIJNVOGELS

Zaterdag staat er weer een topper op het programma als het team van Hein van Heek afreist naar Vlaardingen om daar de strijd aan te binden met Zwaluwen, de huidige nummer vier van de ranglijst. Het verschil bedraagt twee punten in het voordeel van de Vogels en bij winst kan er dus een gaatje worden geslagen. De Vlaardingers leden evenals de Katwijkers twee nederlagen waarvan een op eigen terrein tegen Quick Boys. De teams lijken derhalve aan elkaar gewaagd, net als vorig seizoen toen de zwart-witten in blessuretijd met 1-2 op de Kooltuin wonnen maar de uitbeurt was met 1-3 voor de Kooltuinboys. Cijfers waar Van Heek en de zijnen graag weer voor willen tekenen om de fraaie positie in de kopgroep te handhaven. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Zoals bekend zijn de roodwitten inmiddels uit het bekertoernooi geknikkerd en ligt de focus geheel en al op de competitie. Overigens bleef FC Rijnvogels wel ongeslagen in het bekertoernooi. Slechts strafschoppen konden de ploeg elimineren, waardoor Katwijk wel in het bekertoernooi blijft.

ZATERDAG 1e KLASSE B

NEPTUNUS-SCHIEBROEK-VALKEN ‘68

Tijdens de laatste thuiswedstrijd op t’ Duyfrak liet het team van Gerard de Geus het lelijk afweten tegen het ook al niet hoog genoteerde Vitesse Delft. ‘Dode vogeltjes’, zo werd Valken’68 betiteld in de diverse verslaggevingen. Door deze nederlaag is de positie op de ranglijst er niet rooskleuriger op geworden en komt de vervelende streep in zicht. In hoeverre richten ‘de vogeltjes’ zich op in de uitbeurt tegen Neptunus-Schiebroek? Het verschil op de ranglijst bedraagt drie punten in het voordeel van de Rotterdammers dus bij winst komen de Valken langszij, zij het dat het doelsaldo van de thuisclub weliswaar negatief -1, beter is dan dat van de geelroden. Die staan op -12. De frontlinie van de gastheren is niet bijster schotvaardig maar hun defensie steekt dus iets beter in elkaar. Aan de Valkenburgers de taak om hier een paar gaten in te schieten en zelf de poort zoveel mogelijk gesloten te houden. Die rammelde de laatste wedstrijd aan alle kanten.

NOOTDORP-VOORSCHOTEN ‘97

Een heuse topper als de nummers een en twee op sportpark ’s-Gravenhout met elkaar de degens kruisen. Beide teams vergaarden 22 punten en hun doelsaldo is ook vrijwel in evenwicht. Vorig seizoen was de balans ook gelijk want de Voorschotenaren wonnen op Adegeest met 2-1 en in de return moesten zij met dezelfde cijfers de eer aan de thuisclub laten. De mannen van Dick Jan Ente, die vorig seizoen na een sterke eindsprint onder leiding van ‘tussenpaus’ Paul van der Zwaan zich uit de gevarenzone wisten te werken, zijn nu dus koploper. Het kan verkeren. Alle ingrediënten lijken voor handen om een spannend duel te mogen verwachten. Overigens is de thuisploeg nog steeds ongeslagen. Wel werd er al vier keer gelijk gespeeld, maar een nederlaag bleef nog steeds uit. Bij Nootdorp is Boy Wotte trouwens per direct gestopt. De spelbepaler gaat zich toeleggen op zijn matschappelijke loopbaan. Wotte zat al een tijdje in de lappenmand vanwege een zware blessure.

ZONDAG 1e KLASSE B

FC BOSHUIZEN-SVDPW

Middenmoter SVDPW uit Schiedam is de opponent die zondag aan de kade de koploper mag gaan bestrijden. De lijstaanvoerder die slechts een nederlaag –maar wel een flinke – van concurrent IFC in Hendrik Ido Ambacht om de oren kreeg. In eigen huis zijn de mannen van Stefan Roodakkers nog zonder puntverlies en tot op heden ongenaakbaar. Met een goed gevoel zullen de Leidenaren zonder meer de knikker aan het rollen brengen. Een heel ander FC Boshuizen dan vorig seizoen. Plezier in het spel, trainingsarbeid en discipline zijn de pijlers waarop het succes rusten. De gastheren zijn op voorhand de favoriet en lijkt een 1 op het totoformulier in deze gerechtvaardigd. Maar voor onderschatting dient te worden gewaakt. De bezoekers wonnen op verplaatsing vooralsnog eenmaal. Wateringseveld/GONA moest er met 1-4 aan geloven.