Kan FC Rijnvogels Ter Leede en Noordwijk bijhouden en/of zelfs weer achterhalen? Zet Voorschoten’97 weer een imponerende reeks in? Weet Valken’68 dat de laatste minuten ook meetellen? En voor wat betreft de zondag; blijft FC Boshuizen de ongeslagen leider? Een wekelijks rondje langs de velden.

Zaterdag

Hoofdklasse B

HEINENOORD-FC RIJNVOGELS

Afgelopen zaterdag liep het rood-witte vlaggenschip gedeeltelijk averij op en het gelijke spel tegen Xerxes/DZB voelde toch een beetje pijnlijk aan. De vogels van trainer Hein van Heek staken niet in hun beste verenpak maar bleven desondanks toch ongeslagen. De koppositie moest echter worden ingeleverd. Geen man overboord. De volgende uitdaging wacht. Op naar Heinenoord. De nieuwkomer die slechts een keer wist te winnen maar de nederlagen die zij leden waren telkenmale vrij nipt. Een opponent dus om rekening mee te houden. Gaat de Katwijkse formatie na het opgelopen deukje er weer vol tegenaan? Het zelfvertrouwen mag toch niet zijn aangetast na een mindere wedstrijd? Zo’n potje loopt er altijd wel eens tussendoor. We zijn dus benieuwd hoe de Rijnvogels aanstaande zaterdag uit de bus komen. Gewoon met vertouwen van acquit gaan. De defensie steekt goed in elkaar en stond slechts twee tegengoals toe. Als de frontlinie wat scherper is dan tegen Xerxes/DZB moeten er toch mogelijkheden liggen om op de goede weg voort te gaan. Zoals zo vaak gezegd, elke wedstrijd staat op zich. Wordt het rood-wit of groen-wit dat zich winnaar mag noemen?

Zaterdag 1e klasse B

FORUM SPORT – VOORSCHOTEN ‘97

Het moet momenteel een ander gevoel geven bij de mannen van Dick Jan Ente dan vorig seizoen om deze tijd. Toen liep het voor geen meter bij de groen-gelen. Nu zitten er zes puntjes in de knip maar of er daar nog drie bij komen is nog maar de vraag. Forum Sport bleek vorig jaar de mannen van Adegeest niet te liggen want zowel thuis (0-2) als uit (5-2) werd er aan het kortste eind getrokken. Tijd dus om het appeltje wat toen zuur smaakte nog even te schillen op sportpark ’t Loo. De Voorburgers kenden tot op heden geen voortvarend begin van het seizoen en sprokkelden pas vier puntjes bij elkaar. Zij zullen op eigen bodem daar graag iets meer aan toe willen voegen. Op voorhand lijkt het voor de Voorschotenaren dus geen makkelijke middag te worden maar een team in the winning mood zal ongetwijfeld met zelfvertrouwen naar het Voorburgse afreizen. Om de vlekjes van vorig seizoen weg te werken en een rol van betekenis te willen blijven spelen. De laatste uitwedstrijd van Ente en zijn manschappen, in en tegen Volendam, eindigde in een zevenklapper. Maar zoals bekend; 0-1 is ook genoeg.

WV-HEDW-VALKEN ‘68

Voor de Valkenburgers is de Amsterdamse ploeg een grote onbekende. De blauw-witten uit de Watergraafsmeer presteren tot op heden nog ondermaats en wisten slechts een schamel puntje na vier wedstrijden te verzamelen. De equipe van Gerard de Geus deed het ook niet veel beter want de teller staat pas op drie. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat de Valken een paar ongelukkige nederlagen leden. De slotminuten deden hen bij Zwaluwen ’30 en Voorschoten ’97 de das om. Gaat het tij in de hoofdstad keren als Wilhelmina Voorwaarts Hercules Eendracht Doet Winnen bedwongen kan worden? Het zou in ieder geval lekker zijn want anders wordt het naar onderen blijven gluren. De hoofdstedelingen verloren tot nu toe twee keer thuis als gastheer. ARC en Zwaluwen bewaren prima herinneringen aan hun optredens in het Amsterdamse.

Zondag

1e klasse B

POORTUGAAL-FC BOSHUIZEN

Afgelopen zondag hadden de kadebewoners op eigen veld weinig problemen met rode lantaarndrager Wateringse Veld/GONA. Het team van Stefan Roodakkers zette een duidelijke 4-1 zege op het scorebord. Conform de verwachtingen. De club lijkt herboren met weer een aantal echte ‘Leijenaars’ in de gelederen. De ongeslagen koppositie is het keiharde bewijs dat trainer Roodakkers en zijn pupillen op de goede weg zijn. De weg die komende zondag leidt naar Poortugaal onder de rook van Rotterdam. De gastheren hebben het een stuk moeilijker en kwamen tot op heden tot een totaal van vier punten uit vier duels. Op een flinke portie tegenstand kunnen de geel-blauwen dus wel rekenen. Zij zijn immers de te kloppen ploeg. Maar met het goede gevoel en de flow waarin het team verkeert lijkt een twee op het totoformulier het meest voor de hand liggend. Aan de andere kant: vorig seizoen behaalden de Leidenaren geen punt tegen de komende opponent. Aan de kade werd het 2-5 en in de uitbeurt 2-0.