De clubs die door onze redactie worden gevolgd doen het overwegend prima tot uitstekend. In de Hoofdklasse B is FC Rijnvogels de gedeelde nummer twee. Een klasse lager geldt voor Voorschoten’97 hetzelfde. Valken’68 heeft het moeilijker, maar is nog lang niet verloren voor de eerste klasse. Op zondag is FC Boshuizen de trotse lijstaanvoerder. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kan het maar zo zijn dat de Leidenaren zichzelf Winterkoning mogen noemen. Een wekelijkse voorbeschouwing op wat komen gaat.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-ASWH

Zaterdag komt ASWH op bezoek aan de 1e Mientlaan in Katwijk. Altijd Strijden Willen Hendrik. Een mooie slogan voor een team dat dit seizoen haar reputatie nog niet heeft kunnen waar maken. Derhalve blijft het een niet te onderschatten tegenstander met een aantal goede voetballers in de ploeg. Vorig seizoen wonnen de Vogels in de slotfase verrassend in het uitduel door een fraaie treffer van Martin Onderwater, de man die al een aantal weken geblesseerd moet toekijken. Op de Kooltuin bleven de beide elftallen op 2-2 steken. De Vogels van Hein van Heek zijn dit seizoen op eigen bodem nog niet verslagen. Gaan zij deze status continueren en daarmee mede in de kop van de ranglijst mee blijven doen? De uitbeurt bij Zwaluwen (1-3 zege) die een zeer goed gevoel moet hebben gegeven zal het zelfvertrouwen in ieder geval goed hebben gedaan. Het kan sowieso een interessant duel worden omdat de ‘Hendrikkers’ ook aanvallend voetbal spelen. Een open wedstrijd lijkt voor de hand liggend. FC Rijnvogels bevindt zich nog steeds in het spoor van koploper Noordwijk, terwijl het in punten gelijk staat met het al tijden uitstekend draaiende Quick Boys.

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ’97-NEPTUNUS/SCHIEBROEK

Gezien de stand op de ranglijst is de thuisclub favoriet. Een stand zegt in de voetballerij echter lang niet alles. De vraag is of de mannen van Dick Jan Ente de tik die concurrent Nootdorp afgelopen zaterdag uitdeelde te boven zijn. De 4-0 nederlaag kostte de groengelen wel de eerste plaats. Geen man overboord natuurlijk want het seizoen is nog lang en de mannen hebben tot aan vorige week een uitstekend seizoen gedraaid. Was het in en tegen Nootdorp een bedrijfsongevalletje? Zulke wedstrijden lopen er altijd wel tussen door. De blik op de komende tegenstander gericht. De Rotterdammers maken ook nog geen grootse indruk en bivakkeren onderaan in de middenmoot. Toch verloor het slechts één uitwedstrijd en speelden vier keer gelijk op vreemde bodem dus de gastheren zijn gewaarschuwd. Afgelopen weekend remiseerden de komende bezoekers van Voorschoten’97 met Valken’68 (3-3).

VALKEN ’68-ARGON

Argon is voor de Valkenburgers een volkomen onbekende tegenstander. Wat wel bekend is, is dat het team uit Mijdrecht een van de titelfavorieten is dus zal het sowieso geen makkie worden op sportpark ’t Duyfrak. Dat terwijl de thuisclub de punten eigenlijk heel goed kan gebruiken. De serie nederlagen werd dan afgelopen zaterdag wel onderbroken in de uitbeurt bij Neptunus/Schiebroek maar het gelijke spel leverde slechts een puntje op. Het eerste punt in een uitwedstrijd. Misschien dat het toch de burger moed heeft gegeven omdat er met veel passie werd gevoetbald. Gaan de geelroden voor het eigen publiek voor een surprise zorgen? Uiteindelijk is 5 december een dag waarop er nogal wat presentjes worden uitgedeeld.

ZONDAG

CVV ZWERVERS-FC BOSHUIZEN

Afgelopen zondag werd de wedstrijd FC Boshuizen-SVDPW afgelast en zagen de Leidenaren concurrent IFC tot op een punt naderen. Maar goed, het team van Stefan Roodakkers heeft dus nog een wedstrijd tegoed. Om de huidige minimale marge te behouden zullen de geelblauwen toch eerst van CVV Zwervers moeten winnen hetgeen een niet al te zware opgave lijkt gezien de positie van de Rotterdammers. Zij hangen een beetje onderaan in de middenmoot en wonnen afgelopen zondag pas hun eerste uitwedstrijd bij laagvlieger TAC ’90. Het lijkt voor de hand liggend dat de drie punten op de kade zullen terugkomen, maar aan onderschatting heeft Roodakkers een broertje dood.Vorig seizoen kon FC Boshuizen tweemaal niet winnen. In Leiden werd het 1-1 en in de havenstad stapte CVV met een 2-0 winst van het veld.