Eerste klasse B-Aanstaande zaterdag staat de inhaalwedstrijd op het affiche tussen Voorschoten’97 en ‘s-Gravenzande. Op papier een kraker. Het gaat er immers om of de thuisclub op sportpark Adegeest het gat met de koploper enigszins kan dichten na de smadelijke 5-1 nederlaag bij laagvlieger CSW. Of gaat de ploeg van Dick-Jan Ente en Ronald van Delft meer inleveren op de ranglijst?

Door de zeperd in Wilnis verloren de groen-gelen de aansluiting enigszins met de Westlanders die zelf zeer overtuigend met 2-6 bij WV-HEDW wonnen. Bij een Voorschotense zege op de ploeg die voor afgelopen zaterdag nog niets won, was een gedeelde tweede plaats de beloning geweest en zou de eerste plaats dus in zicht zijn gekomen. Maar ‘als’ en ‘dan’ tellen niet. Het zal er dus om gaan spannen om te zien of de pupillen van trainer Ente de dreun van afgelopen zaterdag te boven zijn. De gasten zijn nog immer in the winning mood en hebben nog geen wedstrijd verloren en moesten slechts een keer een gelijkspel (0-0) uit bij ARC toestaan.

Hun defensie oogt ijzersterk gezien de slechts drie tegentreffers tot op heden. Dus de voorwaartsen van de gastheren kunnen aan de bak en hen zal een zware kluif wachten om de broodnodige gaatjes in de Westlandse muur te vinden. Om in de race te blijven voor een tussentijds prijsje of om in de competitie een belangrijke rol te kunnen blijven spelen mag er van de thuisclub vuurwerk worden verwacht. De vele fouten die er volgens de Voorschotense oefenmeester tegen CSW werden gemaakt zullen nu achterwege moeten blijven. Opvallend was overigens nog dat de koploper afgelopen zaterdag met 2-1 achter kwam in de hoofdstad en dat zes verschillende spelers zich doelpuntenmaker mochten noemen. Frans Damen, ex-prof, is de trainer van de nummer 1.