Vierde klasse A (zaterdag)- De topklasse is al twee weken onderweg en afgelopen weekend was het de beurt aan alle andere klassen. FC Boshuizen en Football Factory beten het spits af, want speelden al om 13 uur zaterdagmiddag. Zo’n slordige twee uur later stonden beide teams niet meer met lege handen: 3-3.

Het treffen tussen de Leidse clubs kreeg een hoge amusementswaarde mee van in elk geval Nino Poulina. De nieuwe trainer, de speler van Lugdunum volgde Pieter van Schie op, was ook best te spreken over de teamprestatie van zijn mannen. ,,Boshuizen heeft veel nieuwe spelers en ik had ze al zien spelen tegen Lugdunum. Er lopen behendige spelers rond, die ook nog eens snel zijn. Dit zowel op het middenveld als voorin. We hanteerden een speelwijze waarin we enigszins de kat uit de boom keken. Het stond op zich vrij goed bij ons, maar all met al maakten we teveel individuele fouten waardoor we te makkelijk goals weggaven.”

De bezoekers kwamen wel op voorsprong aan de kade door een doelpunt van Mitchel van der Kwaak vanuit een penalty. ,,Daarna maakten we de fout door te ver terug te gaan lopen. Dat was niet nodig. Toch hadden we ook de 0-2 op de schoen, maar in plaats daarvan kwamen we zelfs op een 2-1 achterstand te staan.”

Football Factory moest daardoor vol aan de bak na rust, maar kwam juist verder in drijfzand terecht en Boshuizen kwam zelfs op een marge van twee goals. ,,Vanaf dat moment speelden we ons echter juist weer in de wedstrijd. Conditioneel dreven wij boven en ik denk dat we eigenlijk ook nog hadden moeten winnen. Maar goed, wanneer je met 3-1 achter staat moet je niet mopperen dat het nog 3-3 wordt.”

Jornt Mos zorgde voor de aansluitingstreffer en Poulina zelf tekende voor de gelijkmaker. ,,Wanneer we eerder op 0-2 zouden zijn gekomen dan hadden we deze pot vrijwel zeker binnen gesleept. In die zin is het jammer dat de winst uitbleef. Aan de andere kant heb ik acht of negen kansen geteld van onze kant en daar moet ik tevreden mee zijn. De bekerstrijd hebben wij niet heel serieus genomen, maar we hebben nu stilaan alles aan boord en dan zie je dat we een team hebben met mogelijkheden. Dit was een leuk duel om mee te beginnen. Daarnaast was het ook nog eens heel sportief en we hadden een ongekend goede scheidsrechter. En dat voor een wedstrijd in de vierde klasse. Dat mag ook best eens vermeld worden.”

Opstelling FC Boshuizen: Labrie, Van den Akker, Limon, Hockx, Van der Horst, Essel (R.Poulina), Mos, Slingerland, Person, Van der Kwaak, N.Poulina.