Districtsbeker- Afgelopen zaterdag stond op het Wim Mugge Sportpark de bekerkraker LSVV-WCR op het programma. De ploeg van trainer Freek Jansen kon bij winst de kwartfinale van de districtsbeker behalen. Iets wat nog nooit was voorgekomen in de clubhistorie van de rood-witten. Echter, na een goed half uur spelen was de droom van de studentenploeg bij een stand van 0-4 al uiteengespat. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in het voordeel van de ploeg uit Rhoon. Het werd 2-6.

Duidelijk was dat de ploegen geen bekenden van elkaar waren gezien het aftastende begin van de wedstrijd. Hier en daar werden over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld. Tot echte grote kansen leidde dit niet. Naarmate de eerste helft vorderde kwam WCR beter in het spel en kreeg het grip op het middenveld. LSVV werd naar achteren gedrukt en het wachten was op de openingstreffer van de bezoekende ploeg. Na een vlotte aanval werd WCR uitblinker Leandro Cardoso net buiten het strafschopgebied aangespeeld. Met een onhoudbaar hard schot opende hij de score.

Hierna bleef WCR druk houden op de Leidse verdediging en probeerde LSVV er met spaarzame counters uit te komen. Uiteindelijk bezweek de studentenploeg aan de aanhoudende druk en volgden de doelpunten van de ploeg uit Rhoon elkaar in hoog tempo op. Eerst gaf Cardoso vanaf de zijkant de bal strak voor en met een halve omhaal wist Machiel van de Heyden LSVV sluitpost Thomas Waasdorp te verschalken. Direct na de aftrap veroverde WCR wederom de bal. Kevin de Groote speelde Sven van Deelen aan. Zo vrij als een vogel werkte hij de bal in de kruising. Nog geen minuut later was de wedstrijd al definitief gespeeld. Wederom De Groote pikte de bal op en pompte het leder de zestien in. LSVV-verdediger Sander Mulder probeerde de bal op de borst aan te nemen. Onfortuinlijk genoeg voor hem belandde de bal in het eigen doel. Kort voor rust deed LSVV nog iets terug. Na goed voorgeven van dezelfde Mulder schoot Michiel Ebbing raak in de verre hoek. Hiermee bepaalde hij de ruststand op 1-4.

Na de theepauze nam WCR direct weer de touwtjes in handen. Met vlotte aanvallen werd geprobeerd de voorsprong verder uit te bouwen. Halverwege de tweede helft werkte Van de Heyden de bal voor de vijfde maal deze middag achter Waasdorp en was de wedstrijd definitief gespeeld. Na deze treffer geloofde WCR het wel en liet het de touwtjes vieren. LSVV maakte hier gebruik van via Shander de Vries. Met een subtiele lob trof hij doel. Een geschrokken WCR begon steeds slordiger te spelen en De Vries kreeg zelfs de kans om zijn tweede van de dag te maken. Oog in oog met de keeper twijfelde hij te veel en schoot de bal over. Het vervolg van de tweede helft was ronduit rommelig van beide partijen. Kort voor het verstrijken van de speeltijd deelde WCR invaller Jair Wederfoor nog een tik uit. Na een goed indraaiende voorzet van links kopte hij de bal in de touwen. Hiermee is het bekeravontuur van de flamboyante Leidse studentenploeg voorbij. Ook in de competitie zwalkt de ploeg van Jansen en zal het alle zeilen bij moeten bijzetten om degradatie te voorkomen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen stadgenoot DoCoS en is winst zo zoetjes aan een must geworden, ook al omdat Gouda en Oegstgeest inhaalden en wonnen.

Een teleurgestelde Wouter Huisman na afloop van de wedstrijd: ,,We gingen vol vertrouwen de wedstrijd in. De voorbije weken hadden we in oefenwedstrijden laten zien dat de vorm er was. Gek genoeg kwam dat juist vandaag er niet uit. Het eerste kwartier ging het nog redelijk. Toen viel die goal van hun en leek het alsof het geloof toen al was verdwenen en zakten we heel ver weg. WCR zette ons goed vast en kon je er eigenlijk op wachten dat ze verder zouden uitlopen. En dat gebeurde helaas voor ons dan ook. We gingen gedesillusioneerd de rust in.”

Huisman vervolgt: ,,De tweede helft was eigenlijk niet om aan te zien. Van beide kanten moet ik zeggen. Zij wisselden een aantal keer en wij ook. Dit kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Uiteindelijk gaan we er kansloos vanaf met 2-6 en zijn we door het ijs gezakt. We zagen de beker als een extra toetje. Helaas voor ons is het sprookje uit. We zullen nu in de competitie aan de bak moeten en daar de broodnodige punten moeten gaan behalen, want ook daar staan we er niet florissant voor.”

Opstelling LSVV: Thomas Waasdorp, Hubert Meulman, Demian Flippo, Neal Petersen, Sander Mulder (Alen Stjepanovic), Wouter Huisman, Ernst van Ruiten, Gerben Groenendijk, Miechiel Ebbing (Jacky Driessen), Freek Jansen (Paul Mos), Shander de Vries.