HomeJeugdvoetbalASC D1 snelt RCL D1 voorbij op de ranglijst

ASC D1 snelt RCL D1 voorbij op de ranglijst

-

Plotseling verschoven naar een vrijdagavond ontmoette RCL en ASC elkaar in de Bloemerd te Leiderdorp. Dat deze wedstrijd in het teken zou staan van de vierde of vijfde plek had vooral RCL aan het begin van de winterstop niet verwacht. De Leiderdorpers hebben echter sinds 12 december geen punten meer gepakt en hebben aan de goede serie voor de winterstop te danken dat ze nu nog in de middenmoot mee doen. De middenmoot is een plek die de jongens van ASC D1 al sinds het begin van de competitie vast weten te houden. In november 2015 speelden de teams al eens tegen elkaar. Toen een redelijke makkelijke overwinning voor de D1 van RCL (0-2).

RCL D1 ASC D1
1 minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd

De eerste helft van deze avondwedstrijd was van beide kanten matig. De teams waren niet bij machte om het de verdediging van de tegenstander moeilijk te maken. Sporadisch ging de bal meer dan drie keer naar de voet van iemand met dezelfde kleur shirt. Hoogtepunt was het na enkele minuten uitvallen van een speler van ASC  na een vervelende overtreding van de kant van RCL. Voor toeschouwers , trainers en spelers was te hopen dat de tweede helft meer spektakel ging brengen.

En dat gebeurde. Al na enkele minuten was het de spits van RCL die 2 meter voor de goal een opgelegde kans kreeg. Hij schampte de bal waardoor deze langs de verkeerde kant van de paal rolde. Dit tot opluchting van de jongens uit Oegstgeest. Kort na deze kans was het de verdediging van RCL die niet goed oplette. Een uitgooi aan de rechterkant leidde tot een mooie dieptepass op de spits. De keeper van RCL leek iets te ver van zijn goal te staan en rende terug naar zijn plek maar kon niet voorkomen dat de bal goed werd ingeschoten, 0-1.

YouTube player

Kort daarna kon ASC de wedstrijd beslissen. Een verkeerde uittrap van de keeper van RCL, Bjorn, belandde in de voeten van de spits van ASC. Bjorn wist de inzet met een goede duik te keren. Vanaf dat moment lag de wedstrijd open. RCL drukte de tegenstander naar achteren en kwam steeds meer in en rond de zestien van de bezoekers te voetballen. Diverse kleine en grotere kansen werden echter niet verzilverd. Dit was zeker ook te danken aan het goede keeperswerk aan de zijde van ASC. De druk naar voren zorgde voor veel ruimte voor een counter. ASC verzuimde twee keer om de genadeklap toe te dienen en hield daarmee RCL in de wedstrijd.

Rond de 20ste minuut in de tweede helft kreeg de thuisploeg een penalty. De laatste man van RCL nam plaats achter de bal. Het te zachte schot werd vakkundig gered door de keeper van ASC waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan.

Uiteindelijk trokken de bezoekers de 0-1 over de streep en konden ze met 3 punten huiswaarts keren. Tevens passeren ze hiermee de thuisploeg op de ranglijst.