Het tiende Lopend Vuurtje al weer van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 25 oktober voor 22 uur!

 • Voor zover bekend bij onze redactie moet er voor 19 van de 55 wedstrijden in de Koetshuis Cup nog een speeldatum worden gevonden (zie het overzicht op de homepage). Aan die clubs die het programma nog niet rond hebben het uitdrukkelijke verzoek om de wedstrijden ZSM in te plannen. In de groepsfase regelt de thuis spelende club de scheidsrechter. De grensrechters komen van de thuis-en uitspelende club zelf. Voor alle duidelijkheid: dit seizoen GEEN strafschoppen na afloop van en gespeelde wedstrijd.
 • Om tijd te winnen zullen zoveel mogelijk versies van Latje Trap, seizoen 2016-2017, worden georganiseerd op speeldata van de Koetshuis Cup. Wij verzoeken de bij LAV aangesloten clubs desgewenst medewerking te verlenen!
 • Laten we gelijk maar van start gaan met een gerucht de kop in te drukken. ,,Laurens Mouter leidt vanaf een leunstoel de training van Teylingen. Zijn gewrichten zijn versleten en het einde van zijn loopbaan nadert.” Aanleiding genoeg om even contact te zoeken met de oud-trainer van SJC, Oegstgeest, Katwijk, Roodenburg, RCL, UDO en ooit jeugd coördinator van UVS. Hij moet er smakelijk om lachen en relativeert: ,,Ik ben door mijn knie gegaan en het herstel duurt wat langer dan bij een twintigjarige. Ik heb de training met mijn assistent inderdaad geleid met een stok en vanaf een draaikruk. Inmiddels ben ik al helemaal op de weg terug.” En hoe zit het met je gedwongen stoppen Laurens?  ,,In november of december ga ik eens kijken hoe de vlag ervoor staat. Voorlopig heb ik geen plannen waar dan ook mee te kappen. Ik heb er veel te veel plezier in.” Was getekend: Laurens Mouter.
 • Gelezen op de site van FC Rijnvogels: ,,Alle partijen*) begrijpen de ongerustheid die is ontstaan over het voetballen op de kunstgrasvelden. Evenals minister Schippers en de KNVB volgen ook de GGD Hollands Midden en de gemeente de lijn van het RIVM dat er op dit moment geen reden is om te stoppen met sporten op kunstgrasvelden vanwege gezondheidsrisico’s. Zowel de gemeente als de voetbalverenigingen in Katwijk wachten de onderzoeksresultaten mede daarom af.” *) Met ‘alle partijen’ wordt bedoeld:  Krijn van der Spijk – wethouder Sport, Gerard Mostert – wethouder Volksgezondheid, GGD Hollands Midden –  E. Meeuwsen, FC Rijnvogels –  P. Plug, vv. Quick Boys –  H.J. van Maanen, Rijnsburgse Boys  –  A. Hendriksen, Valken ’68 –  J. Janssen, VV Katwijk –  M. Vergouwen. Ook op de sites van de andere clubs nieuws over het persbericht van de gemeente Katwijk en de clubs.
 • Nog pakweg 350 nachtjes slapen en de drie-oktoberfeesten barsten weer los. Op de site van DoCoS is het nog even nagenieten met foto’s van de Taptoe waaraan alle deelnemers, groot en klein, veel plezier beleefden.
 • Op dinsdag 18 oktober 2016 is om 16:00 uur de 1e officiële paal voor de nieuwbouw geslagen voor de nieuwbouw van de tribune van UVS. Eindelijk, zou je zeggen. Iedereen wenst dat de bouw snel klaar zal zijn. Laten we hopen dat het vlaggenschip van de blauwwitten de weg omhoog gaat vinden.
 • Timo Jansen van UVS o13-1 (D1) heeft in september en oktober jl. stage bij Ajax gelopen. Na deze stageperiode heeft Ajax direct laten weten erg onder de indruk van Timo te zijn en gevraagd of hij vanaf het komende seizoen voor de Amsterdammers uit wil gaan komen. Hierop hebben Timo en zijn ouders positief gereageerd. Ook de site van ASC, waar Timo eerder speelde, maakt melding van dit feit.
 • Lugdunum zoekt vrijwilligers voor de keuken op zondagochtend: Wanneer er namelijk geen keuken en/ of barpersoneel is kan de kantine niet geopend worden en blijft deze gedurende de koude wintermaanden op zondag gesloten. Dat betekent dat men zich niet kan warmen, geen lekkere kop koffie of thee of warme  kan krijgen en in het ergste geval ook de toilet niet bereikbaar is. Een oproep dus aan allen die Lugdunum een warm hart toedraagt.
 • Ongekend bekersucces voor Zwammerdam! ,,Nu ook bij de jeugd de kruitdampen zijn opgetrokken van de poulefase van het bekertoernooi blijkt er een historisch goed resultaat te zijn neergezet over de hele vereniging. Er is zo goed getraind en gespeeld dat  liefst 6 teams doorgaan naar de knock-outfase. De senioren heren en vrouwen daarin voorop. Volgende week zaterdag 22 oktober liefst 3 thuiswedstrijden. Het tweede om 12 uur tegen SEV 2, de Vrouwen ook om 12 uur tegen Oegstgeest Vr 2 en het eerste, toch gewoon om 14.30 uur, tegen het Haagse VCS 1. Alleen het 4e speelt uit. Bij de jeugd hebben zich in poules van liefst 8 teams onderscheiden het JO-13 team en het JO-9 -1 team met mooie eerste plaatsen. Zij spelen later hun knock-outwedstrijden. De komende weken valt er aan de Spoorlaan nog veel van bekervoetbal te genieten.”
 • Ook in het zesde seizoen van Leidenamateurvoetbal.nl is er weer een samenwerkingsverband gesloten tussen ons team en ZZ Leiden Basketball. Naar volle tevredenheid vervolgen de partijen hun samen gekozen weg. Op het complex van UVS werd het nieuwe contract getekend. Op de foto links Hennie Kanbier (LAV) en rechts Theo Knijnenburg (ZZ Leiden).img_8258-small
 • Nog meer vrijwilligers gezocht. Dit keer bij RCL: ,,Zondag 23 oktober a.s. is er een groot F toernooi op het RCL complex. Dit toernooi duurt van 10.00 – 17.00 uur. Deze dag is de RCL kantine dan ook geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur, om alle deelnemers, ouders, opa’s en oma’s en overige bezoekers van een hapje en een drankje te voorzien. Deze dag hebben we ongeveer 25 medewerkers in de kantine nodig, vele diensten zijn al ingevuld, maar we zoeken nog een paar mensen.”
 • Bij LSVV’70 wordt zaterdag volop gevoetbald getuige hun site: ,, Dit weekend is het weer zover: LSVV’70 Super Saturday! Van 10:00 tot 18:00 rood-wit voetbal vertier met maar liefst vijf teams die in actie komen. Vanwege de verwachte drukte zullen de stadionkassa’s en de fanshop niet twee maar drie uur voor aanvang van de eerste wedstrijd opengaan. Voor de eerste duizend fans staan traditioneel een kop lauwe filterkoffie en rood-witte mini tompouce  klaar.” Voor hen die de studentenclub niet kennen: verwacht niet teveel wat betreft de fanshop en de tompoucen. De lauwe koffie zou wel eens kunnen kloppen.
 • Lugdunum speelt komende zaterdag tegen Roodenburg zaterdag. Dit betreft een vriendschappelijke wedstrijd en geldt ter opluistering van een jeugdtoernooi welk in kader van Ricardo van Rhijn Foundation gespeeld wordt op ons mooie complex. Er zal die middag ook live muziek in de kantine zijn en toegang is voor een ieder gratis.
 • FC Rijnland denkt nog na om eventueel in beroep te gaan tegen de door de KNVB opgelegde straf van 1 punt in mindering voor de zondagderdeklasser naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd eerder tegen Voorschoten’97. De wedstrijd dient nog kort te worden uitgespeeld bij een 3-0 voorsprong voor de ploeg van Huib Oostrom Soede.
 • Koetshuis Cup op dinsdag 25 oktober! Maar liefst vijf wedstrijden worden die avond gespeeld, zie ook de tab over de Koesthuis Cup op onze homepage. Gaan we: Leidsche Boys-RCL, Lugdunum-Meerburg, FC Rijnland (zo)-UVS, Foreholte-DOSR en SJZ-Roodenburg (zo).
 • Vriend worden van Leidenamateurvoetbal.nl? Dat kan. Hoe? Zie de banner bovenin op onze homepage. Wij willen verder? U ook met onze redactie en de werkzaamheden van dien?
 • Onze redactie is nog op zoek naar extra handen. Af en toe eens camerawerk verrichten? Een wedstrijdverslag? Of op een andere manier in de pen klimmen? En bovenal; deel uitmaken van een fantastisch gemêleerd team? De deur staat open. Reageren kan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl