Het elfde Lopend Vuurtje al weer van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar [email protected] Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 1 november voor 22 uur!

 • Om tijd te winnen zullen zoveel mogelijk versies van Latje Trap, seizoen 2016-2017, worden georganiseerd op speeldata van de Koetshuis Cup. Wij verzoeken de bij LAV aangesloten clubs desgewenst medewerking te verlenen! Aftrap seizoen: bij de KC-wedstrijd FC Rijnland-UVS.
 • Vriend worden van Leidenamateurvoetbal.nl? Dat kan. Hoe? Zie de banner bovenin op onze homepage. Wij willen verder? U ook met onze redactie en de werkzaamheden van dien? De talloze complimenten zijn warm en leuk, maar daar alleen komt ons team er niet! Kleine moeite, groot plezier!
 • Langzaam maar zeker naderen de donkere dag voor Kerst. Veel clubs zullen de periode waarop de dagen kort zijn opvrolijken met een feest. December is wat dat betreft de feestmaand bij uitstek. Lopend Vuurtje zal voor die tijd met een special komen waarin alle evenementen van de clubs op een rijtje worden gezet! Vandaag alvast aandacht voor een mooie avond bij FC Rijnvogels: ,,Op vrijdagavond 4 november vindt er in de kantine van FC Rijnvogels een Frizzparty plaats. De organisatie is druk in de weer om er een leuke avond van te maken.  Wij zouden het ontzettend leuk vinden als jullie met jullie hele team komen feesten, dansen en karaoken! Maak er een gezellig team-uitje van! De entreekaarten kosten slechts € 3,-. De kaartjes zijn inmiddels te koop bij …..” Alle info verder op de site van de club uit Katwijk.
 • In Museum Voorschoten op de Voorstraat is tot en met 11 december de tentoonstelling ‘Voorschoten Sportief!’ te zien. Hierin wordt meer dan 150 jaar sportgeschiedenis van het dorp belicht, aan de hand van verhalen, foto’s en objecten van bijna 20 sportverenigingen en sportevenementen. Voor de liefhebber, en dat zijn er velen, is alles te zien over de sportgeschiedenis voor Voorschoten. Een bezoekje is ideaal op een kille en bewolkte dag.
 • Voorschoten’97 bericht vol trots: ,, Vorige week berichtte het AD uitgebreid over onze jeugdafdeling. Het certificeringstraject welke de club doorloopt bij de KNVB springt in het oog en draagt bij aan de goede naam die wij hebben in de regio. In het artikel werd ook kort ingegaan op de grote hoeveelheid jeugdelftallen van Voorschoten’97. Reden genoeg om daar nog wat op in de zoomen.” Veel meer natuurlijk op de site van de club.
 • Lugdunum viert zaterdag een feestje blijkens het bericht van clubman pur sang Gerrit du Prie: ,,Komende zaterdag, 29 oktober, staat een unieke gebeurtenis op het programma bij Lugdunum. Voor het eerst in de geschiedenis van deze roemruchte club is de kans groot dat na de Dames 1 (afgelopen weekend zonder te spelen zelfs, red.) ook de Heren 1 de eerste periodetitel in de 3e klasse van dit seizoen pakken. Speciaal voor de Dames is dit een puike prestatie daar deze vorig seizoen nog een klasse lager acteerden.” Natuurlijk komt iedereen met een groenwit hart even kijken.
 • Voor de VV Leiden leden die de datum van de algemene ledenvergadering in hun agenda hadden aangekruist: ,,Op dinsdag 8 november vindt de jaarlijkse ledenvergadering van v.v. Leiden plaats.” Dit is dus een nieuwe datum!
 • Nog een feest: ,,Hou 14 januari alvast vrij in je agenda voor het SJZ seniorenfeest! (nieuwe naam wordt later bekend gemaakt). Het feest voor alle senioren van SJZ plus een introducé! Als start van het nieuwe jaar en om de saaie januari maand wat op te vrolijken, gaan we met zijn alle proosten  en dansen op 2017. Nieuwe organisatie, creatieve ideeën en vooral heel veel zin in een feest, dus het wordt nu al een topper! Zet het dus in je agenda en blijf via de website, facebook en clubblad op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het feest.”
 • Nog meer vrolijk nieuws. Bij UVS is op dinsdag 18 oktober  de eerste paal voor de nieuwe tribune van UVS geslagen. Onder de aanwezige waren o.a. vertegenwoordigers van de gemeente Leiden, de aannemer en de architect. Op de UVS site alvast wat foto’s. UVS TV gaat er vanzelfsprekend ook aandacht aan besteden. Houd de site in de gaten.
 • En dan het contrast: heel droevig nieuws van de kant van RCL: ,,Het RCL bestuur is diep geschokt en intens verdrietig door het overlijden van RCL-icoon en vooraanstaand lid van het zogeheten gestaalde kader, de heer Pieter Meijer. Pieter Meijer oftewel – voor al zijn RCL vrienden , Piet werd op 1 juli 1952 lid van RCL. Met maar liefst 64 jaren lidmaatschap van de Club van Klasse een clubman in hart en nieren. “ Op de site een In Memoriam. Voor de bekerwedstrijd tegen FC Boshuizen werd een minuut stilte gehouden om het clubicoon te gedenken.
 • Leidenamateurvoetbal is niet de enige die een voetbalquiz organiseert. KDO uit De Kwakel gaf ons het volgende door: ,,Vrijdag 18 november 2016 wordt er voor de vierde keer een voetbalquiz georganiseerd in de kantine van KDO. Onder leiding van de enthousiaste quizmasters Theo en Hein Leliveld- bekenden in deze regio- zal er deze avond worden bepaald wie zich de grootste voetbalkenners uit de regio mogen gaan noemen!
 • Roodenburg actueel van de hand van wie anders dan Jan Lovink besteedt met regelmaat aandacht aan het komende negentig jarige bestaan van de club. De schrijver kwam de tekst van het eerste clublied uit 1946 tegen: Roodenburgers schaar u thans onder onze vlag. Samen vormen wij een club, die er wezen mag… etc. Ongelooflijk, maar waar: het clublied is te beluisteren via Google. Tik Roodenburg clublied in  en dan zijn zelfs tweeclub liederen te horen via internet.
 • Aanstaande vrijdag is UVS gastheer voor het 35+ toernooi waaraan deze keer 8 teams verdeeld over twee poules meedoen. Die deelnemers zijn: Lugdunum, HBS, Voorschoten’97, FC Rijnvogels, UVS, BSC’68, UVS 2 en Warmunda. De aanvang is om 20 uur en de laatste wedstrijden worden om 22.05 gespeeld. Duur van een wedstrijd twintig minuten.
 • Koudekerk, de nummer twee in 3A op zaterdag,  oefende op dinsdagavond tegen Be Fair. De mannen van Alex Redel verloren met duidelijke cijfers: 3-0.