Het zesde Lopend Vuurtje van 2016 is daar. Dit is nummer eenentwintig alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar [email protected] Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 16 februari voor 22 uur!

 • Goed nieuws voor zondageersteklasser FC Boshuizen. De Leidse club meldt dat zes spelers al hebben aangegeven om volgend seizoen deel uit te maken van het elftal van Steef Roodakkers en Ronald van Wattum. Dat zijn Bart Jan en Jesper Neuteboom, Lesley Kluivers, Sean Armitage, Michael Schouten en Mike Bekooij. De club geeft aan snel met nog meer aangenaam nieuws te komen aangaande het spelersmateriaal.
 • Nog meer FC Boshuizen: nadat Roodakkers en Van Wattum en de club tot overeenstemming waren gekomen voor continuering van de samenwerking blijft ook Richard Laterveer aan bij de club als staflid. De drie stafleden geven aan blij te zijn met het feit dat hun onderlinge samenwerking voortgezet kan worden.
 • Er werd in de voorbije dagen her en der geoefend. Zo won hoofdklasser Quick Boys van de zaterdagtak van Voorschoten’97 (5-1), een stand die al bij rust bereikt werd. Bij de Katwijkers maakte Leidenaar Henk van Schaik zijn debuut in de hoofdmacht. De zondagtak van Voorschoten’97 speelde met 2-2 gelijk tegen WVC, terwijl het tweede elftal van de zondagtak met 2-3 te sterk was voor Leidsche Boys. Topklasser FC Lisse versloeg SJC met 2-1.
 • Vrijwilliger Henk Kerkhoven (RCL) kreeg deze week de Zilveren Promo uitgereikt van de Sportpromotie te Leiderdorp. Vijwilligers in het zonnetje, een prima zaak.
 • De dames van FC Rijnvogels hebben de finale van de districtsbeker bereikt. Van Barendrecht 2 werd gewonnen en dat betekent dat de Katwijkse dames in de finale gaan spelen tegen Rhoon, dat WVC in het voorbije weekend elimineerde.
·
 • Onze felicitaties gaan uit naar Quick Boys: op 1 februari is de club 96 jaar geworden. Geen geringe leeftijd voor de club in de duinen. Het 100-jarig jubileum lonkt.
 • Natuurlijk staat het Kaag en Braasemtoernooi in augustus weer op de agenda voor de clubs uit die streek. In poule A strijden ROAC, Woubrugge en WVC om de eerste plaats, in poule B doen DOSR, Kickers’69 en MMO dat. Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit, 6 augustus: Woubrugge-ROAC, 9 augustus: WVC-Woubrugge, 11 augustus: ROAC-WVC (poule A) en in poule B:  7 augustus: MMO-DOSR, 9 augustus: DOSR-Kickers’69 en 11 augustus: MMO-Kickers’69. De finale wordt op 14 augustus op het terrein van ROAC gespeeld.
 • Op de SJZ site een bijzonder verhaal over Edwin Ebbing. Toch even lezen lijkt ons. Onze website besteedde er ook al aandacht aan.
 • Zaterdag 13 februari is het dan zover. De eerste Ladies Night bij Warmunda. Binnen de kortste keren waren er 150 kaarten verkocht en waarschijnlijk zal er volgend jaar naar Dekker moeten worden uitgeweken! De avond staat in het teken van een Glamour Bingo, dansen en drinken. Veel (vooral) Warmondse ondernemers zorgen voor fantastische prijzen deze avond. Dames vinden alle details op de site van Warmunda.
 • Het is een mooie traditie aan het worden, het bedrijfsvoetbaltoernooi bij Meerburg. Drie vrijdagavonden in mei spelen de teams hun toernooi. De inschrijving is gestart, mail naar … Surf naar de site van Meerburg voor de rest van het verhaal.
 

 

 • Steeds meer spelersnieuws. Valken’68 meldt: ,,Valken’68 heeft haar eerste nieuwe speler voor het volgende seizoen binnen. Stefan van der Plas komt over van Quick Boys. Bij Quick Boys maakt Van der Plas sinds twee seizoenen deel uit van de A-selectie.”
 • Niet al het nieuws is vreugdevol. Een speler van GHC beleefde een wel heel treurig weekend getuige deze boodschap op de site: ,,Het bestuur wenst Kenny Collé heel veel sterkte toe met het revalidatieproces na de enkel en scheenbeenbreuk tijdens de wedstrijd SJZ 2 – GHC 3 van afgelopen zaterdag.” Wij sluiten ons natuurlijk helemaal aan bij deze wens.
 • ADO Den Haag ontvangt de komende tijd de jeugdselecties van regioclubs. Zo gaat de jeugd van GHC naar ADO-PEC Zwolle en dezelfde leeftijdsgroep van VV Oegstgeest naar de wedstrijd tegen Twente. Hoe je je kunt opgeven staat natuurlijk op de site van de clubs.
 • Lugdunum beleefde een heel bijzondere ledenvergadering: ,,Het draaide die avond een beetje om Phil Verstraaten. Hij werd terecht in het zonnetje gezet. Het hoe en waarom op de site van de Leidse club. Ook nieuws aangaande een nieuwe man met de hamer!
 • Dorpsclubs zijn saai en er gebeurt nooit wat. Wat een vooroordeel dat is blijkt wel weer uit het bericht op de site van VV Zwammerdam. Aanstaande zaterdag is er een afterparty in de kantine compleet met erwtensoep, hotdogs en een deejay. Dat wordt feesten!