Het achtste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 11 oktober voor 22 uur!

 • Kagia en DoCoS spelen op dinsdag 11 oktober de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup deel 2. De wedstrijd in Lisserbroek zal om 20 uur aanvangen. De volgende dag zal er een verslag worden geplaatst van dit fraaie affiche als opening van het toernooi.
 • Op dit moment zijn zes wedstrijden voorzien van een datum in de strijd om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. De wedstrijden kunnen en moeten gespeeld worden tussen medio oktober en eind januari. Aan de deelnemende clubs het vriendelijke verzoek om speeldata, zodra bekend, door te geven. De thuisclub zorgt voor een scheidsrechter. Van hem of haar verneemt onze redactie graag een naam zodra bekend!
 • Volgers van onze website die leuke filmpjes, doelpunten van het eerste elftal of andere belangrijke gebeurtenissen uit wedstrijden vastleggen en insturen dingen mee naar op regelmatige basis uitgeloofde leuke prijzen! Kom maar op!
 • Oproep aan alle LAV-clubs die nog geen foto van de selectie en van de individuele spelers doorstuurden om dit alsnog spoedig te doen!
 • Dit seizoen is er ruimte voor bij Leidenamateurvoetbal.nl aangesloten clubs om interviews aan te vragen voor bij het nieuwe radioprogramma Sport071 van Sleutelstad FM. De club kan daar een podium krijgen om wezenlijke zaken te promoten. Nieuw complex aanstaande? Een speler gaat zijn 300ste wedstrijd spelen? Nieuwe verbintenis met de trainer? En meer van dit soort zaken kunnen reden zijn voor een of meerdere interviews. Verzoeken kunnen ingediend worden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wel tijdig melden in verband met planningen!
 • Inschrijvingen Quakel toernooi gestart: De sporthal op het schitterende sportpark van SV KDO in De Kwakel vormt ook dit jaar weer het toneel voor het leukste zaalvoetbaltoernooi uit de regio, het Quakeltoernooi! Sinds de start in 1985 is het toernooi uitgegroeid tot een van de grootste zaalvoetbaltoernooien waaraan meer dan 40 teams uit de wijde omtrek aan deelnemen. De herenteams worden ingedeeld in vijf poules van zes teams en spelen in December 2016, Januari en Februari 2017 hun voorrondes. De winnaars van elke poule gaan door naar de finale-avond die aansluitend gespeeld wordt in februari 2017, waarin zij tegen elkaar strijden voor de eindoverwinning. De damesteams worden ingedeeld in twee poules van zes teams en spelen 1 voorronde in december 2016 en eentje in januari 2017. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan vervolgens ook door naar de finale-avond. Tussen de herenwedstrijden door spelen zij tegen elkaar om de overwinning. Op de onderstaande link kun je direct naar de inschrijfpagina van het toernooi. Hier vindt u de verschillende data waarop zowel de mannen als de vrouwen zich kunnen inschrijven. Wees er dus op tijd bij om zoveel mogelijk kans te kunnen maken om op jouw favoriete avond te kunnen spelen. http://quakeltoernooi.nl/inschrijven/
  De organisatie hoopt ook op clubs uit de regio Leiden en de Duin-en bollenstreek.
 • Deze week, beginnend zaterdag 1 oktober tot en met 9 oktober is uitgeroepen tot week van de scheidsrechter. De KNVB bedankt al haar scheidsrechters met het toesturen van een klein cadeautje om zo haar waardering uit te spreken voor allen die iedere week (of iets minder vaak) het sporten van anderen mogelijk maken. De scheidsrechtersclub bij Voorschoten’97 is een leuk, verschillend samengesteld gezelschap. Laatst werd nog melding gemaakt van het aantreden van 6 piepjonge aankomende scheidsrechters die vrijwillig begeleid worden door ervaren en iets minder piepjonge collega’s. De scheidsrechterspagina op de site van V’97 wordt goed bijgehouden en door geregeld samenkomsten te houden, wordt er ook bij deze club een hechte band gesmeed, met Cor van Ipenburg als boegbeeld.
 • DoCoS heeft in de Taptoe, afgelopen zaterdag, de tweede prijs gehaald met de DoCoS Taart 80 en een enorme stoet van DoCoS-pupillen, junioren en senioren. De lengte van de DoCoS-stoet was indrukwekkend! En de DoCoS Taart trok heel veel aandacht! DoCoS heeft met veel leden een prachtige DoCoS Taart 80 – vanwege het 80-jarig jubileum – en de wereldbol vol voetballen een onvergetelijk optreden verzorgd in de Taptoe.
 • Melding van RCL: Restaurant De Dijk is de trotse sponsor van 3 meidenteams en 1 vrouwenteam. Tijdens de uitreiking beloofde De Dijk dat het niet bij de feestelijke uitreiking van de shirts zou blijven en daarom biedt Restaurant de Dijk alle RCL-ers op vertoon van de RCL spelerspas 20% korting aan op eten en drinken in de maanden september en oktober. Er kunnen max. 4 personen op 1 kaart, dus neem rustig je ouders, andere familieleden of vrienden mee. Ze hebben elke week een ander sterrenmenu voor 17 euro, maar ook heerlijke gerechten vanaf de kaart. Je kan er dineren, maar ook lunchen of gewoon genieten van een lekkere bak koffie met een stukje taart. Laat deze aanbieding niet lopen en ga eens langs bij Restaurant de Dijk, Ommedijk 120 te Leiderdorp. www.restaurantdedijk.nl
 • Op zaterdag 15 oktober is het weer feest op ’t Duyfrak, namelijk met een gezellig Oktoberfest. Na de wedstrijd Valken’68 – DSO (rond 16:15) gaat het dak van de kantine eraf. Natuurlijk is er weer muzikale entertainment die het Duitse gezelligheids-gehalte naar nog hogere sferen brengt. Wij gaan er vanuit dat jij er bij bent. In thema-kleding is een pre. Dit wil je gewoon niet missen!
 • Zo kan het ook. Derdeklasser VV Zwammerdam ging dit weekend met 3-1 onderuit bij Floreant. Dit niet in de laatste plaats vanwege maar liefst drie rode kaarten. Dit keer had LeidenAmateurVoetbal.nl geen verslag van de groenhemden, maar op de site van de desbetreffende club is wel een eigen verslag terug te lezen. En daarin wordt de hand in eigen boezem gestoken. Dat zien we vaak wel anders. Hulde voor VV Zwammerdam en nu op naar een schone wedstrijd zaterdag, voor de liefhebber: http://www.vvzwammerdam.nl/productie/index.php/zwammerdam1/1073-floreant-vvzwammerdam-3-1
 • UDO is dringend op zoek naar ouders/jeugdspelers en gediplomeerde scheidsrechters die op zaterdag mee willen helpen om onze jeugdwedstrijden te begeleiden. Uiteraard is UDO bereid te investeren in haar vrijwilligers en geeft je dan ook graag een kans om een cursus als jeugdscheidsrechter te volgen op kosten van de vereniging. Voor meer informatie hierover verwijzen we u graag even naar de site met vacatures. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Jeannette Juffermans. Haar gegevens staan op de vacature site met daarnaast uiteraard nog meer actuele vacatures.
 • Alle goals nog een keer terugzien? Kijken wie de penaltyspecialisten zijn? Of een hele wedstrijd analyseren? Het kan allemaal op het YouTube kanaal van JO9-4… Rafael Batlajar, vader van Manu (speler van JO9-4) levert elke week zo veel beeldmateriaal van JO9-4, dat we hiervoor een Meerburg JO9-4 kanaal hebben gemaakt op YouTube, hier bijvoorbeeld beelden van een wedstrijd van afgelopen zaterdag: https://www.youtube.com/watch?v=QwW_qaxUn4E
 • Matthijs Huizing, voorzitter van het hoofdbestuur van ASC, en Wijnand Klaver, secretaris van Stichting Beheer Sportpark Overveer, slaan op 5 oktober a.s. om 16.00 uur de eerste paal van het nieuwe clubhuis. Een belangrijk moment voor Sportvereniging Ajax Sportman Combinatie, waar veel genodigden en clubleden getuige van zullen zijn. Op de site van de zondagderdeklasser is er meer terug te lezen over deze belangrijke gebeurtenis.
 • SV Warmunda en Rabobank Clubkas Campagne! Iedere stem is 1 euro waard. Stemmen kan van 4 tot en met 17 oktober. Warmunda roept aanhangers van de club en tevens klanten van de genoemde bank op om te stemmen.
 • Vrijdag 7 oktober is Wim Pikaar, voorzitter van FC Rijnland, te gast bij Sleutelstad FM in het programma Sport071. De voorzitter zal dan aan de tand worden gevoeld over de ontwikkelingen  bij deze derdeklasser. Luistertip! Het programma is live op de zender tussen 18 en 19 uur en zal later worden gedeeld op de website van Sleutelstad.nl en de website leidenamateurvoetbal.nl
 • Recent plaatste onze redactie een verzoek om Vriend te worden van Leidenamateurvoetbal.nl. Dit als particulier, bedrijf of anderzijds. Het verzoek staat nog steeds op de homepage en zal daar terugkerend een plaats krijgen. De reden is simpel: zonder steun van onze lezers, volgers en sympathisanten komt onze toekomst in gevaar. Ons team werkt keihard en doet dit graag, maar ook wij hebben te maken met onkosten. Om ons werk te kunnen blijven doen en verder te professionaliseren is er financiële steun nodig. Onze website kan gratis worden gevolgd. Een betaalsite lijkt ons niet geplaatst. Dat neemt niet weg dat wij niet louter kunnen voortbestaan met schouderkloppen. Ons team hoopt dan ook dat u het voorbeeld volgt van enkele bedrijven en particulieren die eenmalig voor dit seizoen een zetje hebben gegeven in de rug!!!! Samen hebben we een toekomst..