Het derde Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 6 september voor 22 uur!

 • Komende vrijdag, 2 september, zal Sport 071, het nieuwe radioprogramma van Sleutelstad FM in samenwerking met Vanaf de Zijlijn en Leidenamateurvoetbal.nl, geheel in het teken staan van regionaal voetbal. Bijgestaan door Reanne van Kleef zal Hennie Kanbier de uitzending, die duurt van 18 tot 19 uur, aan elkaar praten met als gasten Paul Pikaar, trainer van de zondagtak van FC Rijnland en Tim de Cler, ex-prof en speler van Oranje en al enkele jaren speler van Lugdunum. Afgelopen maandag werd er afgetrapt en kwamen er al andere sporten voorbij. Op dinsdagavond was er wel een uitzondering met Jasper van Marwijk als voorzitter van voetbalclub DoCoS. Zijn interview is terug te beluisteren via de genoemde radiozender. Leidenamateurvoetbal.nl zal vaker participeren aan het programma en zal tevens wekelijks een voor-en nabeschouwing van het weekend brengen. Dit alles in het kader van het feit dat Sleutelstad FM en LAV mediapartners zijn geworden.
 • ,,Voorschoten ’97 behoort tot de grootste verenigingen van Nederland, maar als je bij ons het complex oploopt ziet het er niet uit. Kunstig gras, dat wel, maar troosteloos, ook bij het schitterende weer van deze week. Goed om even bij te praten.” Op de site van de club wordt uitgebreid ingegaan op alle ins en outs van de situatie rond de genoemde velden.
 • Een oproep aan de jeugd is te vinden op dezelfde site: ,,De competitie gaat weer beginnen dus dat betekent tal van mooie voetbalmomenten. Niet alleen overwinningen zijn belangrijk, maar ook verdriet om een verloren wedstrijd of een supergezellige training. Het is goed om al die belevenissen te delen met de club. Stuur daarom je verhalen en vooral foto’s van leuke momenten naar het speciale e-mailadres.“ Ja, voor het adres is het toch  noodzakelijk te surfen naan de site van Voorschoten’97.
 • Een bekende club uit Zoeterwoude is zoekende: Ben jij een gezellige dame met enige voetbal ervaring, ben je ouder dan 18 jaar en vind je het leuk om weer een balletje te trappen? Vrouwen 1 van SJZ zoekt nog een paar speelsters om het team compleet te maken.
 • Meerburg meldt op zijn site: ,,Kun je een balletje hooghouden en ben je fan van FC Barcelona? Meld je dan aan voor de Grote Optocht! Onder begeleiding van echte freestyle voetballers maken we een stoet van tientallen voetballertjes, als onderdeel van de Grote Optocht op maandag 3 oktober.“
 • Datzelfde Meerburg oefende tegen RVC’33 en won met 2-4 door doelpunten van Joeri van der Voort (2), Levi Paulides en Mats van der Poel. De match stond aanvankelijk vast als een bekerwedstrijd, maar de Rijndijkers trokken zich terug uit het toernooi omdat er geen overeenstemming kon worden gevonden met ARC voor hun eerste duel. ARC en DoCoS plaatsten zich uiteindelijk voor de volgende ronde.
 • Diverse regioclubs boekten successen in de districtsbeker, zie verslaggevingen, maar voor andere regionale clubs lag de strijd zwaar op de maag. Zo bleef Football Factory puntloos en scoorde maar eenmaal, Hazerswoudse Boys verloor drie keer op rij en de zondagtak van Roodenburg werd helemaal als schietschijf gebruikt en kreeg niet minder dan dertig doelpunten om de oren.
 • Onze nieuwe vrienden van ASC zorgen goed voor de kleintjes: ,,Afgelopen zaterdag was de kick-off van het voetbalseizoen bij ASC op de Duivenvoordestraat: het Voetbalfeest voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Tientallen belangstellenden en nog veel meer ASC’ertjes genoten van het heerlijke weer, de muziek, de voetbal- en cricketspelletjes en niet te vergeten een gigantisch springkussen.” Foto’s en verhaal op de site.
 • ASC zoekt de vroegere leden van de A2: ,, Op zaterdag 24 september 2016 vanaf 19 uur vindt op ASC de ASC A2 reünie plaats. Oud coaches Bas Bakker en Arjan van Tilborg speelden al langer met het idee om na hun tijd als coaches van de A2 een reünie te houden voor alle spelers die zij onder hun hoede hebben gehad tijdens hun jaren als coach van de……“ Herinneringen ophalen dus.
 • Nog meer aandacht voor de jeugd bij Voorschoten’97: ,, Bij de JO9 (jeugd onder 9, voorheen de F-jes) starten we dit seizoen met 14 teams. Sommige teams zitten echter niet dik in de spelers. Als iemand geblesseerd raakt of even een weekeinde niet kan moet er al een beroep gedaan worden op andere teams. Ken jij iemand of wil jezelf graag voetballen meld je dan aan bij Eddy Wessels. ,,Hoe? Dat lees je op de website van de Voorschotense club.
 • Ruud Gullit komt toch bij Kooyker zijn boek signeren. Aanvankelijk werd de signeersessie van zijn nieuwe boek gecanceld vanwege zijn nieuwe baan bij de KNVB. Nu dat niet doorgaat komt Gullit zondag 4 september tussen 14.00 en 15.00 zijn boek ‘Kijken naar Voetbal’ signeren bij de genoemde boekhandel op de Breestraat in Leiden.
 • RCL speelde dinsdagavond 30 augustus een oefenwedstrijd tegen Lugdunum en won met 5-0. Nou is van Tom Wijnalda bekend dat hij makkelijk scoort, maar dat hij nu alle vijf de goals scoorde is opmerkelijk te noemen. Dat belooft wat voor het komende seizoen.
 • De spelers van failliete Haaglandia zijn vrij om elders te gaan ballen. Een van hen, Ricardo de Vlugt, koos voor FC Rijnvogels. Het is een buitenkansje natuurlijk voor trainer Hein van Heek die veel blessures in zijn selectie kent.
 • UVS is gestart met UVS-tv. Op deze website is de eerste aflevering te bekijken. Mooi initiatief!
 • De site van UVS heeft nog meer nieuwigheden in petto in de vorm van de rubriek ‘Ruim een eeuw lang.’ ,,In de afgelopen periode zijn er 3 jubileumboeken uitgebracht. Respectievelijk ter gelegenheid van het 70-, 75- en 100-jarig bestaan. ,,Is alles nu gezegd?”. Deze vraag wordt gesteld in de laatst verschenen uitgave “Een eeuw lang ….. Uit Vriendschap Saâm”. Het antwoord is uiteraard ontkennend. Via deze nieuwe rubriek willen we dat in ieder geval zoveel als mogelijk aanvullen met nieuwe/oude verhalen en anekdotes. Hier volgt de eerste in een hopelijk lange reeks.” Voor de liefhebber van de club uit de Kikkerpolder een must natuurlijk.
 • In Zwammerdam treurt men om het overlijden van oud-voorzitter Piet Geerlof. In een prachtig in memoriam wordt ingegaan op zijn  persoon en de betekenis die hij heeft gehad van ‘Damme.’