Eerste bij001 (Small)

Hoofdklasse B (zaterdag)- FC Rijnvogels handhaafde zich in het spoor van Quick Boys en Noordwijk. De formatie van coach Hein van Heek had aan een treffer van Martijn Tjon-A-Njoek voldoende om het na een succesvolle reeks opgestoomde Spijkenisse van zich af te schudden: 1-0.

Eerste bij008 (Small)

De bezoekers behaalden uit de laatste vier duels tien punten en nestelden zich zo in de subtop met drie punten achterstand op Rijnvogels, de nummer drie van de ranglijst. De Spijkenissers speelden ook nog eens een wedstrijd minder. Bij verlies zouden de Katwijkers dus worden gepasseerd door het gezelschap van trainer Peter Wubben. Zo ver kwam het echter niet. Van Heek kon op De Kooltuin niet beschikken over Niels van Veen (geblesseerd). De niet geheel fitte Mitchel Beijersbergen startte op de bank.

Eerste bij006 (Small)

Thomas Dijk en Rob Zandbergen – normaliter verdediger – waren hun vervangers in de voorste linie. ,,Rob startte voorin, maar het was de bedoeling dat hij na de openingsfase op het middenveld ging spelen. We zouden dan overschakelen naar 4-4-2”, lichtte Van Heek toe. Het liep anders. Na een kwartier spelen moest linksachter Wouter Soomer met een vleeswond afhaken en verhuisde Zandbergen naar zijn vertrouwde plek in de defensie. Beijersbergen draafde alsnog op.

Eerste bij004 (Small)

,,Hij had de hele week vanwege gekneusde ribben niet getraind, maar belde me vrijdagavond op dat het wel ging en dat hij op de bank wilde gaan zitten. Nou, als je dat wilt kun je ook spelen”, aldus Van Heek. Het goed gestarte Rijnvogels was na het uitvallen van Soomer de controle even kwijt en had geluk dat Spijkenisse-spits Emir Jasarcvic een strakke voorzet van Marvin van der Pluijm niet verzilverde. Allengs kreeg de thuisclub weer meer grip op het spel. Via een door goalie Dyron Bijl uit de bovenhoek getikte volley van Beijersbergen was Rijnvogels ook dichtbij een voorsprong. Die kwam er na de doelwisseling. Nadat een hachelijk moment voor het doel van de uit positie gespeelde Peter Messemaker door een ingreep van Kevin Wijmer goed was afgelopen voor de gastheren, sloeg de verder onfortuinlijk acterende Tjon-A-Njoek toe. Hij was het doeltreffende eindstation van een door Rob Zandbergen en Pepijn Kooij opgezette aanval. Het was de zevende competitiegoal van de spits.

Eerste bij015 (Small)

,,Dat zijn er te weinig. Het heeft ook te maken met het feit dat ik linkerspits moet spelen als Niels van Veen erbij is. Ik ben nu eenmaal een centrumspits”, meende Tjon-A-Njoek. De doelpuntenmaker twijfelt nog over een langer verblijf op De Kooltuin: ,,Ik ben er nog niet uit.”

Vlot na de goal ging Spijkenisse achterin één tegen één spelen. De groenwitten trokken het initiatief naar zich toe, maar creëerden weinig scoringskansen. Verder dan een kopbal van Serginio van Axeldongen tegen de lat kwamen zij  niet. Aan de andere zijde verzuimden Beyersbergen en Tjon-A-Njoek bij tegenstoten het duel te beslissen. Zo bleef het bij die ene treffer van de spits. ,,Martijn speelde ongelukkig. Maar we hebben hem laten staan en dat betaalde zich uit. Van mij mag hij elke wedstrijd ongelukkig spelen en de winnende maken”, lachte Van Heek.

FC Rijnvogels – Spijkenisse  1-0 (0-0). 54. Tjon-A-Njoek 1-0. Scheidsrechter: Collé. Toeschouwers: 300.

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Wijmer, J.Zandbergen, Soomer (16. Beyersbergen), Van der Horst, Kooij, Van der Breggen, R.Zandbergen, Tjon-A-Njoek, Dijk (83.Onderwater).

Bron: Leidsch Dagblad/Nick Verwoerd

Eerste bij020 (Small)