Derde divisie (zaterdag)- ‘Opgelucht’. Dat was de eerste reactie van trainer Hein van Heek na de eerste driepunter in dit nog prille seizoen. Opgelucht waren ook de trouwe fans die op een zonnige middag ook eindelijk het licht weer eens zagen schijnen na donkere dagen. Na een 4-2 overwinning op Jong Almere City werd de rode lantaarn over gedragen aan de gasten. Door deze overwinning, waar naar gesnakt, werd is er weer aansluiting met een aantal teams in de onderste regionen van de middenmoot. Het geeft houvast en wellicht ook vertrouwen nu de eerste punten in een cruciaal duel in de wacht werden gesleept.

FC 24 3-2 (Small)

Het zogenaamde staartduel had alle kanten op gekund. Als in de zesde minuut de lat boven de uitstekend keepende Peter Messemaker geen redding had gebracht zou het wel eens heel anders hebben kunnen lopen. De doelman die met vele parades in topvorm verkeerde, had in de beginfase een engeltje op de lat waarin de bezoekers sterk begonnen. De dreun van de een van de spitsen trilde na op de Kooltuin. Het was de wekker die voor de gastheren afliep. Anders dan in de voorgaande wedstrijden stond er nu een team op de mat dat gedrevenheid toonde.

FC 8 (Small)

Van Heek: ,,Het stond nu beter en natuurlijk is inzet een eerste vereiste.” Dit kwam er vandaag uit. Na het waarschuwingsschot werd het aanvankelijk een gelijk opgaand duel. De thuisclub werd echter in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Nicky van Hilten. Gesteund door deze meevaller joegen de Vogels door en twee minuten later lag de bal alweer in de touwen van de overigens uitstekende doelman Mike Grim. Jaap van Duijn- vaak zwaar bewaakt- zette scherp voor en Arno Dijkstra knikte de 2-0 binnen. Een ongekende weelde na een paar belabberde wedstrijden met de nodige tegengoals.

FC 11 (Small)

De gastheren konden echter niet doordrukken en langzamerhand namen de gasten het initiatief over. Het team uit Almere bleek over behendige spelers te beschikken die de thuisclub op eigen helft terug drongen. De defensie van de Vogels had er de handen vol aan. Het was aan doelman Messemaker te danken dat een tegendoelpunt werd voorkomen. Al had verdediger Mart Spierdijk-aan de andere kant- met zijn kopbal na een corner van Jaap van Duijn zomaar de 3-0 binnen kunnen knikken. Het leer vloog echter rakelings naast. Ondanks de druk van de bezoekers leek de theepauze met een 2-0 voorsprong aan te breken ware het niet dat de laatste corner fataal werd voor de thuisploeg. Op randje zestien kreeg Abdel Metalsi ongedekt de bal voor de vrije rechtervoet en liet Messemaker kansloos, 2-1.

FC 4 (Small)

Een voorbode dat het in het tweede bedrijf voor de roodwitten nog wel eens lastig zou kunnen worden. Doch na de thee kwam de thuisclub fris en fruitig uit de kleedkamer. Er ontspon zich over en weer een duel met diverse kansen aan beide zijden. Het werd de wedstrijd van de beide doelmannen. Mike Grim etaleerde zijn talenten en collega Messemaker deed niet voor hem onder. Toen Dijkstra na een verre uittrap van Messemaker de blauwe verdediging te slim af was en na twee instanties de 3-1 aantekende leek de thuisclub op de eerste seizoenstriomf af te stevenen. Doch na een vrij trap mocht Sven Braken ongehinderd de 3-2 binnen koppen en de spanning in de match terug brengen. Invaller Romano van der Stoep had na een vrije schietkans aan alle onzekerheid een einde kunnen maken maar schoof de knikker naast. Voordien had Van Duijn met enkele messcherpe voorzetten zijn collega’s al bediend maar een kopbal van Pieter van den Breggen werd van dichtbij op miraculeuze wijze door Grim gekeerd.

Al met al werd het een spannende slotfase. Beide teams gingen voor de volle winst want met een puntendeling zou men weinig opschieten. Per saldo viel de balans in het voordeel van de thuisclub uit. Op de valreep werd Jop Verhagen ingebracht. Hij was het die na in een eerste instantie gekeerd schot van Van der Stoep de bevrijdende 4-2 mocht aan tekenen en daarmee de ontlading op de Kooltuin gestalte gaf. De eerste overwinning is een feit op een team dat voetballend veel in huis heeft. Het had gezien het aantal mogelijkheden eveneens andersom kunnen zijn of  na een open duel misschien wel 5-5. De werkelijkheid was voor FC Rijnvogels gelukkig anders.

Opstelling FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Mart Spierdijk, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen. Sander van der Horst, Ogur Kaya (79. Romano van der Stoep). Jim Havenaar, Arno Dijkstra (72. Niels van Veen), Jaap van Duin (88: Jop Verhagen).

Scoreverloop: 13. Nicky van Hilten (e.d.) 1-0, 15. Arno Dijkstra 2-0, 45.Abdel Mitalsi 2-1, 66. Arno Dijkstra 3-1, 74. Sven Braken 3-2, 90. Jop Verhagen 4-2.

FC 15 (Small)