Nacompetitie- Mehmet Güngör geschorst, Christian Cabrera Ortega geschorst, Jesper Neuteboom geblesseerd, Bart-Jan Neuteboom geblesseerd; het waren vier basisspelers, en zeker niet de minsten,  die ontbraken aan Leidse zijde  bij de aftrap van Alphense Boys-Boshuizen. Ook kon de technische staf niet beschikken over de gekwetsen Spurgeo Maria en Rian van Ooijen. Volop puzzelwerk dus. Alle redenen voor bezorgde gezichten vooraf bij iedereen met een Boshuizen-hart. De opponent had zonder twijfel lucht gekregen van de forse tegenvaller en zou, gesteund door een fanatiek thuispubliek vol voor de aanval kiezen. De werkelijkheid bleek totaal anders te worden.

Alphense Boys liet geen moment zien dat het ging voor promotie. De ploeg speelde mat voetbal, zonder bezieling of  vuur en afwachtend. Slechts kortstondig in de tweede helft flakkerde het vuurtje even op. Toen moest Dennis van Rosendaal ook zijn enige, en uitstekende redding verrichten op een inzet van Raychelo Fecunda. Dit is natuurlijk tevens een compliment voor de Leidse defensie die danig gewijzigd was.

Centraal stonden nu Sean Armitage en Fouad Maachou die in feite geen moment in de problemen kwamen. Linksachter deed Lesley Kluivers als vanouds en onverstoorbaar zijn degelijke werk, terwijl rechtsback Jermaine Fitz James zijn tegenstander volledig in zijn zak had. Aanvallend was het allemaal wat minder en zo ontspon zich op het natte Alphense kunstgrasveld een wat gezapig potje dat geen moment deed vermoeden dat het hier om een cruciaal duel ging.

Het publiek hield zich muisstil en leek zich meer met hun mobieltjes te vermaken dan met het schouwspel op het veld. Boshuizen vond het allemaal best. Het controleerde de wedstrijd volledig en had in het achterhoofd dat er niet alleen donderdag een return thuis op het programma staat, maar dat er dan ook weer een beroep op bijvoorbeeld Güngör gedaan kan worden.

Tot in de laatste minuut werd er niet gescoord.  Boshuizen was er nog wel een paar keer dichtbij geweest via onder andere Mike Bekooij, Rick Arnoldus en Lars van Bommel. Het nodige geluk ontbrak echter en ook met een 0-0 waren de Leidenaren wel tevreden geweest.  In de extra tijd lachte het geluk de ploeg van Steef Roodakkers dan nog uitbundig toe.

Na een hoge voorzet en een kopduel tussen Bekooij en een Alphense verdediger belandde de bal zo voor de voeten van Van Bommel. Die ramde de bal van dichtbij tegen de touwen. Direct na de aftrap floot de uitstekend leidende scheidsrechter Wassink af. Dolgelukkig door de voltreffer in de ‘dying seconds’  vielen de Leidse spelers elkaar in de armen. De uitgangspositie om de volgende ronde te halen is nu wel heel groot. Natuurlijk hielden staf en spelers nog een slag om de arm, maar het zou zomaar kunnen dat een revanche tegen SJC de volgende horde vormt. Maar dan is het nog niet gedaan dus voorlopig is er nog geen reden om achterover te leunen.

Basisopstelling Alphense Boys: De Jong, Van Schaijk, Nuytinck, Van Zoest, Fecunda, Stiphout, Ouwendijk, El Yacoubi, Krop, Nouwens, Cameron.

Basisopstelling FC Boshuizen: Van Rosendaal, Macchou, Armitage, Nomen, Fitz James, Arnoldus, Van Bommel, Schouten, Kluivers, Caicedo Mosquera, Bekooij.

Note red: interviews volgen nog!